Top 3 BlackBerry aanbiedingen

1
BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone100 minuten + 3GB
Bekijk aanbieding
2
BlackBerry Priv
BlackBerry Priv100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
3
BlackBerry DTEK50
BlackBerry DTEK50100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding

BlackBerry telefoons vergelijken

BlackBerry BlackBerry ontwikkelt al jaren mobiele telefoons en is een lange tijd een zeer interessante telefoon geweest voor de zakelijke markt. Toen de fabrikant de software Ping ontwikkelde waarmee je eenvoudig kon chatten met mede Ping-gebruikers werd BlackBerry steeds interessanter onder jongeren. Een lange tijd heeft BlackBerry hierdoor een zeer hoog marktaandeel gehad. Helaas is daar vandaag de dag niet meer zoveel van over. BlackBerry maakte altijd gebruik van een eigen ontwikkelde besturingssysteem. Dit besturingssysteem werd ingehaald door iOS van Apple en Android van Google. In 2013 heeft BlackBerry een aantal nieuwe smartphones aangekondigd en een nieuw besturingssysteem geïntroduceerd, genaamd BlackBerry 10. Met dit besturingssysteem en de nieuwe smartphones (o.a. BlackBerry Z10, Q10 en Q5) hoopte BlackBerry opnieuw de populariteit van vroeger terug te kunnen winnen. Uiteindelijk heeft de smartphone fabrikant er toch voor gekozen om smartphones uit te brengen met het populaire besturingssysteem Android. Onder de noemer “If you can’t beat them, join them!” zijn een aantal zeer interessante nieuwe telefoons ontwikkeld. Nieuwsgierig naar de nieuwste aanbiedingen? Bekijk hieronder alle BlackBerry telefoons en vergelijk op specificaties, prijzen en kenmerken.

Meer informatie over BlackBerry

blackberry fabrikantDe fabrikant BlackBerry heeft enkele jaren geleden plotseling heel erg veel voet op aarde weten te zetten in Nederland toen ze met de BlackBerry Bold-serie en de BlackBerry Curve-serie op de markt kwamen. Vooral jongeren omarmde deze nieuwe telefoons. Vooral het gemak van een fysiek toetsenbord en toch de touchscreen leek heel veel jongeren aan te spreken. Doordat het zo massaal werd omarmt ontpopte zich plotseling ook een nieuwe vorm van communicatie, namelijk pingen. Mede door dit succes zijn BlackBerry telefoons niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken en zo heeft BlackBerry de afgelopen jaren weer enkel nieuwe modellen uitgebracht waarbij het fysieke toetsenbord nog steeds centraal staat.

Het succes van BlackBerry

blackberry smartphoneHet succes van BlackBerry onder de Nederlandse jongeren is niet helemaal goed te verklaren. Wellicht kwam dit mede door het gratis berichten sturen naar elkaar, maar wellicht was het juist voor velen fijn dat er een fysiek toetsenbord onder het scherm zat. Toch richt BlackBerry zich voornamelijk op de zakelijke markt waarbij veiligheid en mobiliteit voorop staan. Ook veel bedrijven maken gebruik van BlackBerry telefoons, juist omdat alles veilig en snel wordt afgehandeld op de server van BlackBerry zelf. Juist omdat alles centraal geregeld wordt heeft een ondernemer altijd toegang tot de agenda, e-mail of andere belangrijke documenten. Hierdoor is BlackBerry zakelijk gezien nog steeds de grootste speler op de markt voor smartphones. Met hun unieke insteek van communicatie en veiligheid staat de fabrikant hoog in de lijsten van betrouwbare smartphones. Het afsluiten van een dergelijk zakelijk contract, in combinatie met BlackBerry Enterprise, is nog steeds handwerk en er komt veel bij kijken. Als ondernemer is het dan ook verstandig om dit altijd goed uit te laten zoeken en de providers met offertes laten komen. Er zijn namelijk ook providers die BlackBerry Enterprise niet kunnen aanbieden!

BlackBerry besturingssysteem

BlackBerry telefoons worden allemaal uitgevoerd met het eigen besturingssysteem van BlackBerry, en heeft dus toepasselijk de naam BlackBerry OS. De BlackBerry smartphones zijn allemaal ontwikkeld rondom dit besturingssysteem en hierdoor is de kans op een vastloper of foutmelding zeer minimaal. Er is veel aandacht en zorg besteed aan de ontwikkeling van dit systeem en dit wordt direct duidelijk wanneer je een BlackBerry telefoon voor het eerst gebruikt. Op het oog lijkt het op Android, maar al snel wordt duidelijk dat BlackBerry telefoons eerder van eenvoud zijn en niet te vergelijken zijn met andere smartphones. Een BlackBerry smartphone is dan ook meer gericht op communicatie onderling. Zo is de e-mailapplicatie binnen dit OS subliem en goed in elkaar gezet. Ook bestaat uiteraard nog steeds de mogelijkheid om met een andere BlackBerry smartphone contact te leggen en diegene te pingen. Ook de agendafunctie binnen de BlackBerry telefoons werkt uitstekend. Het OS is dus echt puur gericht om doelgericht te werken en de BlackBerry smartphones te gebruiken als geheugensteun of als extra tool.

BlackBerry telefoons komen terug

Zo snel dat BlackBerry ten tonele verscheen, was het ook weer uit beeld verdwenen. Het succes overrompelde de fabrikant en innovaties bleven achter. Toch heeft BlackBerry met het nieuwe besturingssysteem ook echt weer iets goed in handen en de eerste nieuwe BlackBerry telefoons zien er zeer gelikt uit. Van de, destijds, welbekende TrackPad heeft BlackBerry afscheid genomen en heeft goed gekeken naar de concurrentie. De eerste modellen zijn dan nu ook op de markt verschenen met een volledig touchscreen, maar wie geen afscheid kan nemen van het toetsenbord heeft BlackBerry hierin ook nog een mooi aanbod. BlackBerry heeft duidelijk geleerd en is weer hard terug aan het knokken om weer dat succes te evenaren en met het huidige aanbod moet dat zeker lukken.

BlackBerry toestellen vergelijken

Het is moeilijk om een BlackBerry smartphone te vergelijken met een andere smartphone van Samsung of bijvoorbeeld de Apple iPhone. De opzet is totaal anders, BlackBerry heeft hun eigen besturingssysteem en het is nog vrijwel de enige fabrikant die smartphones op de markt heeft staan met een volledig toetsenbord. Dit is dan wellicht ook de charme van dit merk. Toch kun je een BlackBerry telefoon wel vergelijken als het om de prijs gaat en dan zul je al snel zien dat een BlackBerry telefoon erg scherp geprijsd is en ook zo nu en dan in een prepaidpakket verschijnt. Toch blijft een BlackBerry telefoon het meest interessant in combinatie met een abonnement gezien de communicatiemogelijkheden die al eerder genoemd zijn. Wanneer je dan een BlackBerry telefoon in combinatie met een abonnement vergelijkt kom je er al snel achter dat de aanschaf een stuk laagdrempeliger is ten opzichte van een andere high-end smartphone.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over BlackBerry telefoons

 • 1
  Moet ik persé een abonnement hebben met een BlackBerrybundel?
  Nee, dit is niet noodzakelijk. Een BlackBerry bundel heb je alleen nodig voor een aantal exclusieve diensten van BlackBerry zoals Pingen. Echter kan je tegenwoordig op ieder toestel gewoon Whatsapp installeren en dit werkt ook op de nieuwste BlackBerry telefoons. Internetten, bellen en sms werkt ook gewoon zonder bundel.
 • 2
  Wat voor besturingssysteem heeft een BlackBerry?
  BlackBerry maakt gebruik van een geheel eigen ontwikkeld besturingssysteem. Op dit moment worden de telefoons geleverd met versie 10. De software van BlackBerry is intuïtief en biedt toegang tot duizenden populaire apps voor social media, gaming en kantoor.
 • 3
  Zijn alle BlackBerry telefoons simlock vrij?
  Nee, niet alle BlackBerry telefoons zijn simlockvrij. Wel kan je er van uit gaan dat de telefoons die op Telefoonabonnement.nl worden aangeboden in combinatie met een abonnement allemaal simlockvrij zijn.
 • 4
  Mijn BlackBerry telefoon is gestolen, wat nu?
  Wat vervelend te horen dat je telefoon gestolen is. Het belangrijkste om nu te doen is aangifte bij de politie en contact opnemen met je provider om je simkaart te blokkeren. Zo voorkom je dat er straks naar het buitenland gebeld wordt zonder jouw toedoen. Succes.
 • 5
  Hoelang gaat de accu van een BlackBerry telefoon mee?
  Een BlackBerry heeft net als ieder andere smartphone vele mogelijkheden en functionaliteiten. Hoelang je accu precies mee gaat is afhankelijk van de vele opties die jij benut. Gebruik je je BlackBerry alleen om te bellen en te sms'en zal hij langer meegaan dan wanneer je de hele dag op internet zit. Gemiddeld genomen gaat een smartphone - en dus ook een BlackBerry - ongeveer 24 uur mee met een volle batterij.

Het laatste nieuws over BlackBerry telefoons

BlackBerry KEYone gewild onder consumenten
13 jun 2017BlackBerry KEYone gewild onder consumentenBlackBerry is back! Uit onderzoek van website GSMArena.com blijkt dat het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant, de KEYone, zeer gewild is onder consumenten. De BlackBerry KEYone arriveert in de loop van de huidige week in Nederland en kan zo maar eens een verkooptopper gaan worden. Uit onderzoek van de populaire... Lees verder
BlackBerry KEYone deze week te koop in Nederland
12 jun 2017BlackBerry KEYone deze week te koop in NederlandNa ruim drie maanden wachten ligt de BlackBerry KEYone ligt hij dan eindelijk bijna bij ons in de winkels. Het is het nieuwste vlaggenschip van de voormalige Canadese smartphonemaker. Naast het iconische toetsenbord wordt hij tevens vergezeld met een aanraakgevoelig scherm, een forse accu en specs die we uit het... Lees verder
BlackBerry belooft beterschap qua loslatende schermen
11 jun 2017BlackBerry belooft beterschap qua loslatende schermenBlackBerry reageert op de mediahype rondom de loslatende schermen van diens nieuwste toestel, de KEYone. In een officieel statement laat het bedrijf weten het voorval te betreuren, en klanten tegemoet te komen. Benieuwd naar het complete verhaal en reactie? Lees dan het gehele artikel. Smet op het... Lees verder
Doorstaat de BlackBerry KEYone de buigtest?
9 jun 2017Doorstaat de BlackBerry KEYone de buigtest?Geïnteresseerd in de nieuwe BlackBerry KEYone en ben je niet de zuinigste als het aankomt op omgang met je telefoon? Dan kan het lonen om onderstaande video te kijken, alvorens je besluit het toestel aan te schaffen. De BlackBerry KEYone lijkt namelijk tekort te schieten op één cruciaal punt qua bouwkwaliteit. De... Lees verder
BlackBerry Priv ontvangt veiligheidsupdate juni
6 jun 2017BlackBerry Priv ontvangt veiligheidsupdate juniDe BlackBerry Priv ontvangt vanaf nu de nieuwste veiligheidsupdate die ervoor zorgt dat jouw toestel beschermd wordt tegen kwetsbare software en kwaadwillenden buiten de deur houdt. Ben jij de trotse bezitter van een BlackBerry Priv? Lees dan snel door. Drukke tijden Drukke tijden voor BlackBerry. De BlackBerry... Lees verder