HTC telefoons vergelijken

HTC HTC kennen we allemaal van o.a. de HTC One, HTC One X, HTC One X plus, HTC Windows Phone 8X en HTC Windows Phone 8S. HTC bestaat echter al sinds 1997 en is lange tijd bezig met de ontwikkeling van telefoons. De Taiwanese fabrikant wordt steeds populairder en is zowel in de zakelijke markt als de particuliere markt erg bekend. De HTC One serie is de nieuwe generatie smartphones van HTC. Naast Samsung en Apple staat HTC op een goede derde of vierde plaats als het om verkoop van smartphones gaat. Ben je geinteresseerd in een smartphone van dit merk? Bekijk hieronder alle door HTC gemaakte telefoons en bekijk de specificaties en aanbiedingen.
Bekijk de veelgestelde vragen Meer informatie over HTC Bekijk al het HTC nieuws

Meer informatie over HTC

De smartphonefabrikant HTC is opgericht in 1997 met als doel om innovatieve smartphones op de markt te zetten. Toch is het merk pas sinds 2007 echt actief op de Nederlandse markt maar heeft al een hele range aan smartphones op de markt gebracht. Op basis van de besturingssystemen Android en Windows Phone heeft HTC nu al enkele succesvolle smartphones ontwikkeld.

De doorbraak van HTC

HTC smartphonesEnkele HTC telefoons waar deze fabrikant echt naam kreeg in Nederland was met de HTC Touch, de T-Mobile G1 en de HTC Hero. De HTC Touch was nog op basis van het besturingssysteem Microsoft Windows Mobile 6 en voor vele de eerste echte HTC in Nederland. Een jaar later ging HTC een samenwerkingsverband aan met T-Mobile en bracht de G1 uit, de eerste Android smartphone van HTC. Ook dit bleek weer een schot in de roos te zijn en de HTC telefoons vlogen over de toonbank. Na een jaar verder ontwikkelen bracht HTC wederom hun eigen nieuwe smartphone uit en ditmaal was het de HTC Hero. Ook ditmaal werd de HTC telefoon voorzien van Android, maar werd Android voorzien van het eigen design van HTC, ook wel bekend als HTC Sense.

HTC smartphones met Android besturingssysteem

HTC telefoonDe fabrikant HTC is innovatief en gaat graag mee op de laatste technieken. Zoals misschien al eerder opgemerkt is HTC in de loop der jaren overgestapt van Windows Phone naar Android. Met deze overstap heeft HTC wellicht de beste keuze gemaakt ooit. In vergelijking tot andere fabrikanten was HTC ook vrijwel de eerste fabrikant die Android op die manier had weten te verbouwen dat het leek of het besturingssysteem ook echt uit de handen van de fabrikant kwam. De zogenoemde schillen binnen Android werden later ook opgepikt bij andere fabrikanten, maar als wij die vergelijken lijkt bij HTC er duidelijk meer moeite in gestoken te zijn en volgens velen ook de best werkende omgeving ooit.


Hoe groot is het aanbod van HTC telefoons?

Het aanbod van HTC telefoons is momenteel groot en elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De HTC smartphones worden veelal verkocht in combinatie met een abonnement en vaak geldt er dan ook nog een leuke aanbieding bij. Denk hierbij aan de eerste paar maanden korting op het abonnement. Hierdoor wordt de aanschaf van een HTC telefoon erg interessant. Toch kunnen wij opmerken dat de HTC telefoons veelal niet worden gebruikt in combinatie met een prepaidpakket en dus enkel goedkoop in de verkoop zijn in combinatie met een abonnement. De meeste HTC telefoons beschikken nu over de mogelijkheden om via 4G te internetten en ons advies is dan ook om een abonnement te nemen waarmee je toegang krijgt tot dit 4G-netwerk in Nederland.

De concurrentie van HTC

HTC heeft natuurlijk ook op de Nederlandse markt enkele concurrenten. Door de unieke benadering van hun smartphones weet HTC wel makkelijk het publiek te bereiken. Mede door de schitterende designs, maar ook door de mogelijkheden op de HTC smartphones zelf lijkt de concurrentie ook moeite te hebben om dit goed bij te benen. Als wij dan toch goed moeten kijken naar de concurrentie dan lijkt HTC zijn pijlen gericht te hebben op Samsung Galaxy en de modellen van Sony Xperia. Hier heeft HTC een gulden middenweg in gevonden door zich bezig te houden met design en functionaliteit, maar ook weer niet te duur. Hierdoor wordt een HTC smartphone sneller in de aanbieding gezet, omdat hiermee de prijs en de aanbieding ook een stuk interessanter wordt.

Innovaties van de fabrikant HTC

Als wij HTC vergelijken met andere fabrikanten moeten wij snel tot de conclusie komen dat de fabrikant op veel vlakken altijd sneller en eerder is geweest. In 2011 koos HTC er voor om Sense te installeren op Android en inmiddels is Sense nu al enkele versies later en dus sterk verbeterd. De gebruikerservaring en het gebruiksgemak wordt door veel gebruikers als zeer prettig ervaren en HTC is nog niet van plan om afscheid te gaan nemen van Sense. Op op het gebied van cameratechnologie heeft HTC de laatste jaren flink verbeteringen aangebracht. Zo wordt een HTC telefoon nu standaard uitgerust met HTC Eye en HTC Zoe. Beide applicaties zorgen voor een verbeterde kwaliteit van foto's, maar ook direct de mogelijkheid om de foto's te bewerken en leuke effecten in te zetten. Binnen HTC Sense is er ook nog Blinkfeed, en zoals de naam dat al doet vermoeden is er een pagina beschikbaar met daarin alle updates op een rij. Deze updates kunnen dus vanaf jouw profiel komen of van nieuwssites waarop jij bent geabonneerd. Waar HTC momenteel ook om bekend staat is het prachtige geluid wat deze HTC telefoons kunnen laten horen. Onder de techniek HTC Boomsound heeft HTC softwarematig het geluid sterk verbeterd en klinkt de muziek niet meer zo blikkerig in vergelijking met andere smartphones.

Waarom een HTC smartphone kopen?

Indien je interesse hebt in een HTC telefoon kunnen wij enkele handige tips meegeven om de aankoop, al dan niet met een abonnement, wat eenvoudiger te maken. Hierbij is jouw eigen persoonlijke situatie erg belangrijk. Zo moet je nagaan of je veel foto's en video's maakt of dat je juist erg veel muziek luistert. Een HTC telefoon met veel intern geheugen is dan wellicht belangrijk. Ben jij misschien iemand die meer op internet zit en de hele dag Facebook in de gaten houdt en tweets verstuurd? Dan raden wij jou een HTC smartphone aan met een abonnement waarmee je de mogelijkheden hebt om te verbinden met 4G. Wil jij gewoon een goedkope HTC smartphone en kunnen bellen? Dan zijn er nog talloze aanbiedingen van HTC telefoons in combinatie met een abonnement. In dit laatste geval is echter jouw belgedrag het belangrijkste en moet je dus jouw abonnement eerst selecteren alvorens je het merk HTC selecteert. Het abonnement moet immers wel passen met jou belgedrag en de HTC telefoon is een prima smartphone die hierbij past!

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over HTC telefoons

 • 1
  Beschikt iedere HTC smartphone over 4G internet?
  Nee, niet iedere HTC telefoon ondersteunt 4G internet. De nieuwste doen dit steeds meer maar let hier bij de aankoop goed op. Op onze website kan je eenvoudig filteren op smartphones met 4G ondersteuning door links in de filter "4G" op "Ja" te zetten. Let op: Alleen een telefoon die 4G ondersteund is niet voldoende. Je moet hierbij ook een telefoon abonnement hebben die geschikt is voor het 4G netwerk. Dit staat vermeldt bij de providers en de verschillende soorten abonnementen. Mocht je er niet uit komen, neem dan contact op met onze klantenservice.
 • 2
  Help! Mijn HTC telefoon is gestolen. Wat nu!?
  Wat vervelend dat je toestel gestolen is. HTC smartphones zijn erg populair en daardoor ook bijzonder interessant voor diefstal. Gelukkig is de politie hiervan op de hoogte en helpt het altijd om aangifte te doen. Ook raden we je aan om direct je provider te bellen en je simkaart te laten blokkeren. Hiermee voorkom je dat er buiten jouw toedoen gebeld wordt met je gestolen telefoon. Sterkte.
 • 3
  Hoelang gaat de accu van een HTC smartphone mee?
  Dat is verschillend. Er zijn vele verschillende soorten HTC telefoons met diverse soorten accu's. De een gaat langer mee dan de ander. Als je precies wilt weten hoelang je accu mee gaat is dit ook afhankelijk van je gebruik. Smartphones kunnen tegenwoordig zo veel. Als je een telefoon alleen gebruikt om te bellen en te sms'en gaat de accu natuurlijk langer mee dan wanneer je de hele dag intensief gebruik maakt van internet op je mobiel. Gemiddeld genomen kan je er vanuit gaat je telefoon ongeveer 24 uur meegaat zonder opgeladen te hoeven worden.
 • 4
  Hoeveel garantie zit er op een HTC telefoon?
  Op het toestel zelf zit standaard 24 maanden garantie. De garantie geldt echter niet voor schade die is ontstaan door val-, stoot-, of waterschade. Op onderdelen (zoals carkits, accu's, headsets etc) zit standaard 6 maanden garantie.
 • 5
  Is een HTC telefoon geschikt voor iedere provider?
  Alle HTC smartphones die via onze website worden aangeboden in combinatie met een telefoon abonnement zijn simlock vrij. Dat wil zeggen dat ze geschikt zijn voor iedere provider.
 • 6
  Mijn HTC wilt niet meer opladen, waar kan dit aan liggen?
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je HTC telefoon niet meer op wilt laden. Het kan een softwarematig probleem zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je onlangs een update hebt uitgevoerd of wanneer je een te oude versie van Android hebt geïnstalleerd. Ook kan het zijn dat je accu of juist de lader kapot is. Beide kan je testen door een nieuwe batterij te gebruiken (of even bij iemand te lenen) en een andere oplader te gebruiken. Als je HTC telefoon nu nog steeds niet wilt opladen dan moet je helaas toch even terug naar de winkel.
 • 7
  Mijn HTC gaat helemaal niet meer aan. Wat nu?
  Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je HTC telefoon niet meer aan wilt. Heb je het toestel voldoende opgeladen? En zie je dat hij aan het laden is wanneer je de oplader er aan hebt gehangen? Het kan namelijk zijn dat niet je toestel, maar je oplader of de batterij kapot is gegaan. Als het niet aan je lader ligt is het waarschijnlijk noodzakelijk om een harde reset te doen. Zo zet je je HTC telefoon weer terug naar de oude fabrieksinstellingen.
 • 8
  Hoe kan ik mijn HTC opsporen als ik hem kwijt ben?
  Als je je telefoon bent kwijtgeraakt of wanneer hij gestolen is zijn er verschillende mogelijkheden om hem te traceren. Er zijn apps die je kunt downloaden waarmee je vanaf je computer kunt zien waar je HTC telefoon zich op dat moment bevindt. Daarvoor heb je wel een telefoon met GPS nodig. Ook vind je vaak je telefoon terug wanneer je even naar je zelf belt vanaf een andere telefoon. Het helpt wel als je hierbij je geluid aan hebt staan.

Het laatste nieuws over HTC telefoons

Nieuwe specs HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo lekken uit
22 okt 2016Nieuwe specs HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo lekken uitWe kennen het toestel nu als de HTC 10 Bolt, maar mogelijk wordt hij onder een andere naam op de markt gebracht. HTC’s aanstaande vlaggenschip, die volgens de laatste geruchten nog vóór het einde van de maand gelanceerd zou worden, wordt wereldwijd als de HTC 10 Evo gepromoot. Daarnaast zijn er enkele nieuwe specs... Lees verder
‘HTC 10 Bolt krijgt Snapdragon 810 CPU’
20 okt 2016‘HTC 10 Bolt krijgt Snapdragon 810 CPU’Verontrustend nieuws. De HTC 10 Bolt wordt mogelijk aangedreven door de inmiddels verouderde Qualcomm Snapdragon 810. Een opmerkelijk besluit van HTC als dit bericht klopt. Waarom kiest de Taiwanese smartphoneproducent niet voor de nieuwe en krachtigere Snapdragon 820 of 821? Het gerucht is afkomstig van de... Lees verder
Ziet de HTC 11 er zo uit? 3D render van de HTC 11
15 okt 2016Ziet de HTC 11 er zo uit? 3D render van de HTC 11Vorige maand lekte Evan Blass een film van een concept smartphone van HTC, de HTC Ocean. Nu zien we dankzij Techconfigurations het concept van wat de HTC 11 wel eens kan gaan worden. Het concept heeft enkele specificaties van de HTC Ocean, een waterdicht ontwerp en dubbele camera´s. Het lekken van de HTC Ocean was... Lees verder
HTC 10 Bolt verschijnt in het wild
15 okt 2016HTC 10 Bolt verschijnt in het wildHTC staat op het punt om een nieuwe midrange smartphone te onthullen: de HTC Bolt 10. Evan Blass heeft niet alleen foto’s van het toestel via Twitter en Venturebeat de wereld in geslingerd, hij zegt ook de specificaties van deze middenmoter te kennen. Het is nog niet al te lang geleden dat HTC een tweetal midrange... Lees verder
Flinke omzetstijging voor HTC
8 okt 2016Flinke omzetstijging voor HTCVoor het eerst dit jaar lijkt het HTC weer voor de wind te gaan. De Taiwanese smartphoneproducent weet in september tientallen procenten meer omzet te pakken. De inkomsten zijn afgelopen maand met 31,35% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als we de resultaten vergelijken met de maand augustus, dan... Lees verder