Meer informatie over HTC smartphones

De smartphonefabrikant HTC is opgericht in 1997 met als doel om innovatieve smartphones op de markt te zetten. Toch is het merk pas sinds 2007 echt actief op de Nederlandse markt maar heeft al een hele range aan smartphones op de markt gebracht. Op basis van de besturingssystemen Android en Windows Phone heeft HTC nu al enkele succesvolle smartphones ontwikkeld.

De doorbraak van HTC

De HTC telefoons waar deze fabrikant echt naam kreeg in Nederland zijn de HTC Touch, de T-Mobile G1, HTC Hero en de HTC 10. De HTC Touch draaide nog op het Microsoft Windows Mobile 6 besturingssysteem en was voor velen de eerste echte HTC in Nederland. Een jaar later ging HTC een samenwerkingsverband aan met T-Mobile en bracht de G1 uit, de eerste Android smartphone van HTC. Ook dit bleek weer een schot in de roos te zijn en de HTC telefoons vlogen over de toonbank. Na een jaar bracht HTC wederom een nieuwe smartphone uit en ditmaal was het de HTC Hero. Ook deze HTC telefoon was voorzien van Android. Om nog meer uit het besturingssysteem te halen gebruikte de fabrikant een eigen software schil genaamd HTC Sense. In de latere jaren zijn de HTC One modellen en Desire smartphones zeer populair gebleken. Tegenwoordig zijn de HTC telefoons vooral bekend vanwege uitstekende camera's en het prachtige BoomSound. De HTC 10 in 2016 heeft zelfs maanden op de nummer 1 positie gestaan van camera smartphones volgens de gerenommeerder camera test site DxO Mark.

HTC smartphones met Android besturingssysteem

De fabrikant HTC is innovatief en de HTC smartphones beschikken over de laatste technieken. In de loop der jaren is het merk overgestapt van Windows Phone naar Android. Met deze overstap heeft HTC wellicht de beste keuze gemaakt ooit. In vergelijking tot andere fabrikanten was HTC ook vrijwel de eerste fabrikant die Android op die manier had weten te verbouwen zodat het leek, alsof het besturingssysteem ook echt uit de handen van de fabrikant kwam. De zogenoemde schillen binnen Android werden later ook opgepikt bij andere fabrikanten.

Hoe groot is het aanbod van HTC telefoons?

Het aanbod van HTC telefoons is momenteel groot en elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De HTC smartphones worden veelal verkocht in combinatie met een abonnement en vaak geldt er dan ook nog een leuke aanbieding bij. Denk hierbij aan de eerste paar maanden korting op het abonnement. Hierdoor wordt de aanschaf van een HTC telefoon erg interessant. Na een lange periode vol metalen smartphones is het merk uit Taiwan in 2017 volledig over gestapt op schitterende glazen smartphones. Enkele daarvan zijn zelfs water- en stofdicht. De meeste HTC telefoons beschikken nu over de mogelijkheden om via 4G te internetten en ons advies is dan ook om een telefoon abonnement te nemen waarmee je toegang krijgt tot dit 4G-netwerk in Nederland.

De concurrentie van HTC

In de afgelopen jaren heeft HTC veel concurrentie uit China gekregen. In Nederland zien we vooral dat Samsung, Sony en Huawei de grootste concurrenten zijn van het merk. HTC heeft een unieke benadering met hun smartphones weet HTC. De toestellen zijn rijk uitgerust een hebben een robuuste behuizing. Vaak vind je voortreffelijke camera’s en technieken die je bij vergelijkbare modellen van concurrenten niet zal vinden. Toch heeft de onderneming het niet eenvoudig in een markt van aantrekkelijke Huawei smartphones, luxe Samsung Galaxy modellen en natuurlijk strakke Sony Xperia telefoons. Voor jou levert dat een aantrekkelijk voordeel op, want tegenwoordig zien we dat de HTC toestellen net iets sneller in prijs dalen dan de concurrentie. Het maakt een HTC smartphone met mobiel abonnement een stuk interessanter.

Innovaties van de fabrikant HTC

Als wij HTC vergelijken met andere fabrikanten, dan moeten wij concluderen dat de fabrikant op veel vlakken sneller of eerder is geweest. Het was de eerste fabrikant met een eigen software skin, Sense. De gebruikerservaring en het gebruiksgemak wordt door veel gebruikers als zeer prettig ervaren en HTC is nog niet van plan om afscheid te gaan nemen van Sense. Het was een HTC smartphone die als eerste met twee camera’s verscheen. Al is het bedrijf niet op de dual hoofdcamera trend uit 2016 ingesprongen. Op het gebied van cameratechnologie heeft HTC de laatste jaren flink verbeteringen aangebracht. Dat de camera’s goed zijn, dat bewijzen de HTC 10 en de HTC U11 wel, beide toestellen behoren tot de allerbeste camera smartphones. Waar HTC momenteel ook om bekend staat is het prachtige geluid wat deze HTC telefoons kunnen laten horen. Onder de techniek HTC Boomsound heeft HTC softwarematig het geluid sterk verbeterd en klinkt de muziek niet meer zo blikkerig in vergelijking met andere smartphones. Met het verschijnen van de schitterende HTC U modellen in 2017 introduceerde HTC ook de eigen Sense Companion. Het is een super slimme artificial intelligence assistent die jouw dagelijks leven een stuk eenvoudiger maakt.

Waarom een HTC smartphone kopen?

Indien je interesse hebt in een HTC telefoon kunnen wij enkele handige tips meegeven om de aankoop, al dan niet met een abonnement, wat eenvoudiger te maken. Hierbij is jouw eigen persoonlijke situatie erg belangrijk. Zo moet je nagaan of je veel foto's en video's maakt of dat je juist erg veel muziek luistert. Een HTC telefoon met veel intern geheugen is dan wellicht belangrijk. Ben jij misschien iemand die meer op internet zit en de hele dag Facebook in de gaten houdt en tweets verstuurd? Dan raden wij jou een HTC smartphone aan met een abonnement waarmee je de mogelijkheden hebt om te verbinden met 4G. Wil jij gewoon een goedkope HTC smartphone en kunnen bellen? Dan zijn er nog talloze aanbiedingen van HTC telefoons in combinatie met een abonnement. In dit laatste geval is echter jouw belgedrag het belangrijkste en moet je dus jouw abonnement eerst selecteren alvorens je het merk HTC selecteert. Het abonnement moet immers wel passen met jou belgedrag en de HTC telefoon is een prima smartphone die hierbij past!

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over HTC telefoons

 • 1
  Beschikt iedere HTC smartphone over 4G internet?
  Nee, niet iedere HTC telefoon ondersteunt 4G internet. De nieuwste doen dit steeds meer maar let hier bij de aankoop goed op. Op onze website kan je eenvoudig filteren op smartphones met 4G ondersteuning door links in de filter "4G" op "Ja" te zetten. Let op: Alleen een telefoon die 4G ondersteund is niet voldoende. Je moet hierbij ook een telefoon abonnement hebben die geschikt is voor het 4G netwerk. Dit staat vermeldt bij de providers en de verschillende soorten abonnementen. Mocht je er niet uit komen, neem dan contact op met onze klantenservice.
 • 2
  Help! Mijn HTC telefoon is gestolen. Wat nu!?
  Wat vervelend dat je toestel gestolen is. HTC smartphones zijn erg populair en daardoor ook bijzonder interessant voor diefstal. Gelukkig is de politie hiervan op de hoogte en helpt het altijd om aangifte te doen. Ook raden we je aan om direct je provider te bellen en je simkaart te laten blokkeren. Hiermee voorkom je dat er buiten jouw toedoen gebeld wordt met je gestolen telefoon. Sterkte.
 • 3
  Hoelang gaat de accu van een HTC smartphone mee?
  Dat is verschillend. Er zijn vele verschillende soorten HTC telefoons met diverse soorten accu's. De een gaat langer mee dan de ander. Als je precies wilt weten hoelang je accu mee gaat is dit ook afhankelijk van je gebruik. Smartphones kunnen tegenwoordig zo veel. Als je een telefoon alleen gebruikt om te bellen en te sms'en gaat de accu natuurlijk langer mee dan wanneer je de hele dag intensief gebruik maakt van internet op je mobiel. Gemiddeld genomen kan je er vanuit gaat je telefoon ongeveer 24 uur meegaat zonder opgeladen te hoeven worden.
 • 4
  Hoeveel garantie zit er op een HTC telefoon?
  Op het toestel zelf zit standaard 24 maanden garantie. De garantie geldt echter niet voor schade die is ontstaan door val-, stoot-, of waterschade. Op onderdelen (zoals carkits, accu's, headsets etc) zit standaard 6 maanden garantie.
 • 5
  Is een HTC telefoon geschikt voor iedere provider?
  De HTC telefoons die wij in onze website aanbieden, zijn simlock vrij en in principe voor alle providers te gebruiken.
 • 6
  Mijn HTC wilt niet meer opladen, waar kan dit aan liggen?
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je HTC telefoon niet meer op wilt laden. Het kan een softwarematig probleem zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je onlangs een update hebt uitgevoerd of wanneer je een te oude versie van Android hebt geïnstalleerd. Ook kan het zijn dat je accu of juist de lader kapot is. Beide kan je testen door een nieuwe batterij te gebruiken (of even bij iemand te lenen) en een andere oplader te gebruiken. Als je HTC telefoon nu nog steeds niet wilt opladen dan moet je helaas toch even terug naar de winkel.
 • 7
  Mijn HTC gaat helemaal niet meer aan. Wat nu?
  Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je HTC telefoon niet meer aan wilt. Heb je het toestel voldoende opgeladen? En zie je dat hij aan het laden is wanneer je de oplader er aan hebt gehangen? Het kan namelijk zijn dat niet je toestel, maar je oplader of de batterij kapot is gegaan. Als het niet aan je lader ligt is het waarschijnlijk noodzakelijk om een harde reset te doen. Zo zet je je HTC telefoon weer terug naar de oude fabrieksinstellingen.
 • 8
  Hoe kan ik mijn HTC opsporen als ik hem kwijt ben?
  Als je je telefoon bent kwijtgeraakt of wanneer hij gestolen is zijn er verschillende mogelijkheden om hem te traceren. Er zijn apps die je kunt downloaden waarmee je vanaf je computer kunt zien waar je HTC telefoon zich op dat moment bevindt. Daarvoor heb je wel een telefoon met GPS nodig. Ook vind je vaak je telefoon terug wanneer je even naar je zelf belt vanaf een andere telefoon. Het helpt wel als je hierbij je geluid aan hebt staan.
 • 9
  Is HTC nu van Google?
  Nee HTC is niet van Google. HTC heeft een groot onderdeel van haar smartphone divisie in 2017 aan Google verkocht. Het merk HTC blijft nog altijd eigendom van het Taiwanese bedrijf en de onderneming heeft nog altijd een smartphone divisie. De mega verkoop aan Google betrof alleen het HTC onderdeel waar de Google Pixel telefoons gemaakt werden. De ontwikkelaars die aan deze vlaggenschepen hebben gewerkt zijn nu allemaal in dienst van Google.
 • 10
  Mijn HTC is langzamer geworden, wat nu?
  Een smartphone kan op verschillende manieren langzaam worden. Vaak heeft het te maken met het werkgeheugen of de opslagcapaciteit. Je HTC telefoon heeft een bepaalde hoeveelheid geheugen. Wanneer je apps gebruikt, kost dat geheugen. Draai je erg veel apps, dan kan de telefoon langzamer worden. Je merkt niet altijd dat apps draaien omdat ze naar de achtergrond verdwijnen. De overbodige apps, die je niet gebruikt, zijn eenvoudig te sluiten via de zwevende knoppen onderaan. De vierkante knop geeft je een overzicht van alle apps die draaien. Sluit degene die je niet gebruikt door naar links of rechts te vegen. Je kunt ook instellingen voor geheugengebruik van apps wijzigen. Om dit te wijzigen ga je naar Instellingen en selecteer Apps. Per app kun je wijzigingen aanbrengen. Soms ligt het aan je opslagcapaciteit. De meest simpele oplossing is dan; al je foto’s en downloads op je computer te zetten of verwijderen. De HTC smartphone verzamelt zelf ook data. Je kunt de opslag schonen door naar Instellingen te gaan en daar Opslag en USB kiezen. Ga naar Telefoonopslag en kies ‘Meer ruimte maken’. Is je HTC nu nog traag? Controleer of het toestel de laatste updates heeft. Mocht de telefoon dan nog traag zijn? Dan kun je het beste contact opnemen met de winkel waar je het toestel gekocht hebt.
 • 11
  Loopt je HTC telefoon vast? Dit kan je daar tegen doen.
  Een smartphone kan soms vastlopen. Vaak helpt het om de telefoon uit te zetten en opnieuw op te starten. Controleer daarna of je de juiste updates hebt. Loopt de HTC vast bij een bepaalde app? Dan kun je in de Play Store kijken of er een update is en die installeren. Een update kan het probleem soms niet verhelpen, dan kun je de app het beste deinstalleren en opnieuw installeren. Blijft je HTC vastlopen? Dan kan het aan het geheugen gebruik liggen. Sluit overbodige apps zodat de telefoon meer werkgeheugen overhoudt. Een andere mogelijkheid is, dat je niet of nauwelijks opslagcapaciteit over hebt. Zet je foto’s van je HTC telefoon over naar je PC en schoon de telefoon via Instellingen en dan opslag. Mocht dit ook niet werken? Neem contact op met de winkel waar je de HTC smartphone hebt gekocht.
 • 12
  Waar zijn de HTC telefoons sterk in?
  De HTC telefoons blinken doorgaans uit in hun geluid en robuustheid. De telefoon zijn zeer sterk gebouwd en HTC legt vaak een grote nadruk op geluid (Boomsound). De smartphones hebben vaak hun speaker vooraan zitten, super fijn als je naar een film kijkt (je houdt je hand ook nooit over de speaker). De HTC telefoons zijn doorgaans voorzien van goede camera’s. Vaak eindigen de HTC vlaggenschepen bovenaan in de smartphone camera testen. De HTC 10 was in 2016 lange tijd de beste camera smartphone. In 2017 ging die eer voor een aantal maanden naar de HTC U11.
 • 13
  Zijn er dure HTC telefoons?
  HTC lanceert jaarlijks een topmodel. De high end smartphones van HTC zijn relatief dure telefoons. Ze bieden altijd een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. Je vindt de vlaggenschepen bijna altijd terug in de top bij smartphone camera testen. Daarnaast is Boomsound van HTC een begrip geworden bij veel gebruikers. TIP: nadat er een nieuwe lichting HTC vlaggenschepen is uitgebracht worden de oude vlaggenschepen vaak een flink stuk voordeliger.
 • 14
  Zijn er goedkope HTC telefoons?
  Ja, HTC lanceert regelmatig budget telefoons. De HTC Desire reeks kent een aantal zeer aantrekkelijke telefoons met luxe specificaties voor een voordelige prijs. De meeste HTC telefoons zijn echter geplaatst in het middensegment. Deze telefoons zijn dan ook rijk uitgerust.
 • 15
  Hoe maak je een schermafbeelding met je HTC telefoon?
  Je kunt eenvoudig een schermafbeelding maken van je HTC smartphone door gelijktijdig de power (aan/uit) knop en volume-lager knop ingedrukt te houden. Er is nog een mogelijkheid om een screenshot te maken met je HTC. Druk gelijktijdig op de aan/uit knop en je vingerprintsensor aan de voorkant.
 • 16
  Is er een verschil tussen apps en widgets?
  Je kun op je smartphone gebruik maken van Apps en Widgets. Wat is nou het verschil tussen de begrippen; App en Widget? Er is enige overlap tussen de twee begrippen. Een app is een applicatie, programma, die je kunt installeren vanuit de Play Store. Bekende apps zijn Whatsapp, Facebook en natuurlijk de app van jouw Bank. Een Widget is een soort mini-webapplicatie die direct op je startscherm werkt. Je krijgt zo super snel toegang en overzicht. Er zijn bijvoorbeeld handig Widgets voor het nieuws, sport, weer en natuurlijk de veel gebruikte agenda Widget. Met de agenda Widget kun je bijvoorbeeld een volledig scherm maken gevuld met een agenda van een maand. Er zijn in jou HTC standaard een aantal handige Widget te gebruiken voor je beeldscherm. Je kunt er zelfs meer dowloaden via de Play Store.
 • 17
  Hoe plaats ik een widget op mijn HTC startscherm?
  Je kunt eenvoudig naar het Widget menu door op een leeg deel van je beeldscherm te drukken. Blijf drukken tot je het menu krijgt. Daar kun je kiezen voor allerlei widgets van verschillende grootte en met handige info.