Meer informatie over Huawei smartphones

Huawei spreek je uit als hoe-a-wei en is één van de grootste fabrikanten in China op het gebied van modems, routers en andere IT producten. Naast dit soort producten is de fabrikant echter ook al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van telefoons. Sinds 2013 is het merk erg populair geworden in Nederland en is momenteel het op twee na grootste merk voor de verkoop van smartphones in ons land. De enige merken die meer smartphones hebben verkocht zijn Apple en Samsung.

Waarom kiezen voor een telefoon van het merk Huawei?

Een smartphone is een smartphone, maar is dit wel echt zo? Waarom verkoopt een Huawei telefoon beter dan een smartphone van HTC en is een Samsung telefoon over het algemeen weer net wat populairder? De verschillen zijn soms moeilijk uit te leggen. In het geval van Huawei denken wij dat de belangrijkste redenen van zijn populariteit te danken zijn aan het uiterlijk en de prijs/kwaliteits-verhouding. De fabrikant werkt erg hard aan mooie ontwerpen met een ultra slanke en strakke behuizing. Daarnaast bieden ze uitstekende specificaties voor een relatief lage prijs. Naast de snelste processoren kom je als semi-professionele fotograaf met de nieuwste Huawei smartphones ook echt volop aan je trekken.

Hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs

De eerste smartphone met een quad core processor die verkocht werd onder de € 200,- was een Huawei telefoon. Daarna brachten ze een ultra slanke telefoon op de markt voor slechts € 250,- en één van de goedkoopste en populairste Phablets van dit moment is ook van het merk Huawei. Kortom, prachtige designs en uitstekende specificaties voor lage en bovenal eerlijke prijzen.

Welke Huawei telefoon past bij mij?

Als je van plan bent om een telefoon van Huawei te kopen, dan zijn er verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Welke je moet kopen, dat hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van je budget. Over het algemeen zijn alle Huawei smartphones betaalbaar in combinatie met een telefoon abonnement. Je hebt tegenwoordig de luxe Huawei P lijn aan het begin van ieder jaar. Daar lanceert de fabrikant ook altijd een Lite en een Pro model bij voor het midden en hoog segment. Aan het eind van het jaar verschijnen de Huawei Mate modellen met de nieuwste Kirin processors. Ook daar verschijnt tegenwoordig een Lite model van.

Naast duurdere premium smartphones is Huawei ook erg actief in het midden- en low-budget segment. Denk hierbij aan de P Smart 2020 en de Y-generatie. Deze Huawei telefoons zien er geweldig uit en voldoen aan vrijwel alle eisen van de gemiddelde gebruiker. Goed, de processor is niet de allersnelste en het geheugen wordt bij veel duurdere smartphones ook echt wel hoger aangeboden, maar bij het spelen van je favoriete game merk je daar nagenoeg niets van.

Kortom, voor elk budget is een Huawei telefoon te koop. Hoe hoger je budget, hoe sneller en geavanceerder het toestel, maar met een smartphone van Huawei kan je vrijwel nooit een miskoop doen.

Waar kan ik een Huawei telefoon kopen?

Weet je al welke Huawei smartphone je wilt kopen? Dan vind je bovenaan deze pagina de aanbiedingen van alle mogelijke toestellen van dit moment. Twijfel je nog over welk toestel het beste bij je past? Dan kan je gebruik maken van onze keuzehulp. De keuzehulp van onze website helpt je met lijstjes van beste telefoons, beste eigenschappen, verschillen tussen de vele toestellen en meer. Heb je aan de hand van deze informatie nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Huawei telefoons

 • 1
  Huawei - Huawie?
  Huawei is een Chinese smartphone fabrikant. Het merk is de laatste jaren steeds bekender geworden. Vanaf 2013 vind je de fabrikant op de derde plaats van smartphone verkopers in de wereld. Het bedrijf is in de laatste jaren geweldig groot geworden en heeft de ambitie om de nummer één smartphone fabrikant te worden. Door slimme verkoopkanalen, hulp van bekende mensen zoals filmster Scarlett Johansson en steeds beter wordende toestellen is de fabrikant tegenwoordig een betrouwbaar merk. In 2016 is het merk zelfs gaan samenwerken met het bekende cameramerk Leica. De vlaggenschepen worden nu steevast uitgerust met voortreffelijke camera’s van het gerenommeerde Duitse cameramerk. Het succes van het Chinese merk in Nederland is begonnen bij de Ascend P6 en de Ascend Mate.
 • 2
  Heeft Huawei een Nederlandstalige klantenservice?
  Dat is een goede vraag en het antwoord is Ja. Net als andere merken zoals Samsung en HTC zit het hoofdkantoor van de fabrikant in Azië. Echter hebben ze in Nederland gewoon een vestiging met Nederlandstalige medewerkers waar je altijd terecht kunt voor vragen. Huawei Nederland is gevestigd in Amsterdam en bereikbaar via telefoonnummer: 020 430 0808.
 • 3
  Wat zijn de voordelen van een Huawei telefoon?
  Huawei telefoons hebben veel voordelen. Allereerst zijn de specificaties van de toestellen vaak erg uitgebreid. Voor relatief weinig geld krijg je een behoorlijke dosis nieuwe snufjes en functionaliteiten. De fabrikant is een relatief jonge speler in de telecommarkt. Een voordeel daarvan is dat ze zich nog volop aan het bewijzen zijn en dat zie je terug in kwaliteit, prijs, design en verbluffende mogelijkheden.
 • 4
  Wat voor besturingssysteem heeft een Huawei telefoon?
  De meeste smartphones maken gebruik van het besturingssysteem Android. Dit is ideaal in gebruik en biedt direct toegang tot een database met duizenden gratis apps. Zoals elke fabrikant legt Huawei daar een eigen software skin overheen genaamd EMUI. In 2017 is het bedrijf al weer bij EMUI 5 en sinds een aantal jaar is het besturingssysteem aangepast aan de Westerse wereld. In de vroege jaren van EMUI waren er nog wel eens wat onhandigheden. Tegenwoordig is de EMUI softwareskin duidelijk en prettig in gebruik. In het verleden heeft Huawei zelfs een aantal smartphones uitgebracht met het Windows Phone besturingssysteem.
 • 5
  Help! Mijn Huawei telefoon is gestolen.
  Wat vervelend! Helaas zijn Huawei smartphones erg populair en daardoor ook in trek bij inbrekers of zakkenrollers. Je kan het beste direct contact opnemen met je provider om je simkaart te laten blokkeren. Hiermee voorkom je dat er buiten jouw weten om gebeld wordt. Ook is het raadzaam om aangifte te doen bij de politie. Hopelijk krijg je hem snel terug. Succes.
 • 6
  Wat is het verschil tussen Huawei en Honor?
  Huawei is een fabrikant die inmiddels vrij bekend is in Nederland. Al was dit enkele jaren geleden nog niet het geval. Huawei heeft bekendheid gekregen toen ze in 2013 de Ascend P6 aankondigde. Dit werd een high-end smartphone, met een superstrak uiterlijk voor een hele scherpe prijs. De P6 viel bij ons zo goed in de smaak dat dit ervoor zorgde dat de fabrikant in de top 3 van beste smartphonefabrikanten terecht kwam. Met slechts Samsung en Apple boven zich werd het ineens erg spannend voor de Chinese fabrikant. Twee jaar later stond de fabrikant bekend als prijsvechter. Een fabrikant dat voordelige smartphones aanbood met interessante specificaties. Echter was dit niet het beeld dat ze wilde creëren. Huawei wilde bekend staan voor zijn kwalitatieve smartphones en niet zo zeer om de lage prijs. Om dit beeld te veranderen hebben ze een nieuw merk gelanceerd genaamd Honor. Honor is op de markt gebracht als prijsvechter om zo het beeld van de fabrikant te versterken. Honor is dus onderdeel van Huawei.
 • 7
  Hoeveel garantie zit er op een Huawei smartphone?
  Een Huawei telefoon krijgt bij aanschaf twee jaar garantie. Dat betekent dat je gedurende twee jaar garantie krijgt op onderdelen die kapot gaan aan je smartphone. Let wel, voor accessoires geldt een andere garantietermijn, namelijk slechts 6 maanden. De accu van je smartphone valt helaas onder accessoires. Ditzelfde geldt voor zaken als hoesjes en screenprotectors.
 • 8
  Hoe kan ik mijn Huawei terugvinden?
  Je Huawei vind je eenvoudig terug dankzij je Google account. Een Android apparaat heeft namelijk een Google Account nodig. Ben je het toestel kwijt, log dan in op Android Apparaatbeheer via internet. Je kunt daar inloggen met het Google-account waarmee jij ook inlogt op het toestel dat misplaatst of kwijt is. Nadat je bent ingelogd, kun je de smartphone vaak direct zien en de locatie ophalen. Je ziet het toestel dan via Google Maps. Mocht je toestel gestolen zijn, onderneem dan geen acties maar informeer de Politie. Je hebt via Google Apparaatbeheer drie opties: vergrendelen, wissen of bellen. Ligt de telefoon in huis, dan kun je via bellen een de telefoon een geluid laten spelen. Mocht de telefoon gestolen zijn, kies dan voor wissen. De telefoon wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen. Apps, muziek, foto’s en je instellingen worden verwijderd. Mocht het apparaat offline zijn, dan wordt toestel teruggezet naar de fabrieksinstellingen zodra het online is.
 • 9
  Hoe moet ik mijn Huawei smartphone resetten?
  Soms loopt je telefoon vast en moet je het apparaat resetten. Hoe reset je een Huawei? Je telefoon kan gecrasht zijn of sommige applicaties lopen vast. Aangezien bijna iedere smartphone op Android loopt, kun je op twee manieren een reset uitvoert. Je kunt de Huawei soft resetten. Je kunt dat vergelijken met aan- en uitzetten en Android wordt opnieuw opgestart. Reset je Huawei door de AAN/UIT knop voor 3 seconden ingedrukt te houden. LET OP er is ook een Harde Reset voor je smartphone. Via de hard reset zet je het Android toestel terug naar fabrieksinstellingen. Al je gegevens, apps en foto’s worden dan gewist. Zorg ervoor dat je eerst een back up maakt van je persoonlijke gegevens. Schakel je smartphone uit en houd 'Volume Omlaag' ingedrukt. Druk vervolgens kort op de AAN/UIT toets en wacht tot je de drie Android afbeeldingen op het beeldscherm ziet verschijnen. Je kunt dan de 'Volume Omlaag' knop los laten. De opties die je nu krijgt verschillen per toestel. Je kunt in ieder geval kiezen voor 'terug naar fabrieksinstellingen' en/of 'gegevens wissen'.
 • 10
  Wat is het verschil tussen een P8 en de P8 Lite?
  Huawei kan het je flink lastig maken als het gaat om namen. De P8 is namelijk het vlaggenschip uit 2015 terwijl de P8 Lite een toestel voor het middensegment is. Het wordt nog ingewikkelder, want de P8 Lite is er ook in een 2017 model. De P8 heeft een krachtige processor met 3 GB aan werkgeheugen en een goede 13 megapixel camera. De P8 Lite heeft een iets minder krachtige processor en een 5 inch HF in plaats van 5,2 inch Full HD beeldscherm. De hoofdcamera van de P8 is optisch gestabiliseerd en voorzien van een allerlei cameratechnieken. De P8 Lite heeft ook een 13 megapixel camera maar zonder OIS en een lichtere 5 megapixel selfie camera. Het nieuwste toestel, de P8 Lite 2017 is een compleet toestel voor het middensegment. Je krijgt degelijke Kirin 655 processor met 3 GB aan werkgeheugen en een 12 megapixel hoofdcamera met autofocus.
 • 11
  Wat is het verschil tussen de P9, P9 Plus en Huawei P9 Lite?
  De Huawei P9 lichting bestaat uit drie modellen. Twee premium vlaggenschepen, de P9 en P9 Plus, voorzien van twee Leica hoofdcamera's. De P9 Lite is een smartphone voor het middensegment met minder snelle processor dan de andere twee. Het toestel moet het ook doen met slechts één hoofdcamera. Het basis P9 model en de Lite hebben een 5,2 inch Full HD beeldscherm. De P9 Plus heeft een 5,5 inch Full HD beeldscherm en daarmee ook de grootste accu, 3.400 mAh. Naast een verschil in beeldscherm grootte is de P9 Plus beschikbaar met 4 GB RAM en 64 GB opslag en het standaard P9 vlaggenschip is te koop in twee versies 3GB/32GB en 4GB/64GB. De P9 Lite is verkrijgbaar met 2 of 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit. De P9 Lite is het meest voordelig.
 • 12
  Wat is het verschil tussen de P10 en de P10 Plus?
  Het verschil tussen de P-vlaggenschepen wordt steeds groter. De P10 en P10 Plus verschillen in meer dan alleen grootte. Zo heeft de P10 twee Leica camera’s met f/2.2 diafragma terwijl de P10 Plus twee Leica camera’s heeft met f/1.8 diafragma. De P10 heeft een 5,1 inch Full HD beeldscherm en de P10 Plus een 5,5 inch Quad HD beeldscherm. De P10 heeft een 3.200 mAh accu en de P10 Plus een 3.750 mAh accu. Het P10 Plus model is ook de enige van het tweetal dat beschikbaar is met 6 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag.
 • 13
  Wat is het verschil tussen de Mate 8 en de Mate 9?
  De Mate 8 is een zeer succesvol vlaggenschip toestel met een mega 6 inch beeldscherm. Het is een zogenaamde phablet en bedoelt voor de zakelijke markt en mensen die veel multi-tasken. De Mate 9 is de opvolger van de Mate 8. De Mate 9 is sneller en heeft niet één, maar twee hoofdcamera's. De Huawie Mate 9 heeft zelfs camera's van het bekend cameramerk Leica. Het beeldscherm van de Mate 9 is iets kleiner dan dat van de Mate 8. De Mate 8 is goedkoper.
 • 14
  Waarom lanceert Huawei altijd een Lite toestel?
  Huawei lanceert vrijwel altijd één of twee P vlaggenschepen met een Lite versie. De P9 Lite, P10 Lite en P20 Lite zijn stuk voor stuk smartphones voor het middensegment. Ze hebben enkele features van de vlaggenschepen maar zijn uitgerust met een Kirin processor uit de 600 serie (in plaats van premium 900) en voorzien van één hoofdcamera. De Chinese fabrikant kan de telefoons daardoor voor een aantrekkelijke prijs verkopen.
 • 15
  Hoe maak ik een screenshot of schermafbeelding met mijn Huawei?
  Bij de meeste toestellen maak je een schermafbeelding door gelijktijdig de aan/uit knop en de volume lager knop in te drukken. Nieuwere toestellen hebben in de notificatie balk, dat je vanaf de bovenkant naar beneden kunt halen, ook een handige screenshot functie.
 • 16
  Hoe bescherm ik mijn Huawei smartphone tegen kras- en valschade?
  Een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Voorkom beschadigingen van je smartphone door gebruik te maken van een screenprotector en / of hoesje. Een screenprotector is beschermfolie dat je op je beeldscherm kunt plakken en het beeldscherm beschermd. Je kunt verschillende hoesjes kopen het volledige toestel beschermen of alleen de achterkant.
 • 17
  Wat is Huawei VIP service?
  Huawei VIP Service is een super fijne dienst van de Chinese fabrikant waarmee je gratis kunt genieten van allerlei extra's. Je moet je nieuwe smartphone wel binnen 30 dagen na aankoop registreren! Je krijgt de speciale VIP Service op ieder toestel. Eigenaren van bepaalde vlaggenschepen, zoals de P9 en P10, hebben zelfs extra privileges. Je krijgt via VIP Service 3 jaar garantie (normaal 2 jaar fabrieksgarantie), 3 dagen Repair-service en Gratis Pick up- en Return-service.