-

Huawei P8 Lite abonnement

Huawei P8 Lite

Ben je op zoek naar een Huawei P8 Lite abonnement? Vergelijk alle Huawei P8 Lite aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Huawei P8 Lite

Zoals de naam het eigenlijk al zegt is deze P8 Lite de kleinere variant van de bestaande P8. Als grote voordeel mag natuurlijk genoteerd worden dat de P8 Lite een stuk handzamer is en dus ook makkelijker mee te nemen is, maar daarnaast mogen wij ook niet vergeten dat de prijs een stuk aantrekkelijker is geworden. Hier lever je dan natuurlijk wel wat in op de schermgrootte, maar ook op de hardware. Toch is de prijs dermate interessant dat het zeker de moeite waard is om deze P8 Lite eens nader te bestuderen en mee te nemen in de vergelijking met andere concurrenten.

Kleiner

De nieuwe P8 Lite is, zoals eerder gezegd, een stukje kleiner. Hierdoor is de P8 Lite een stuk makkelijker te bedienen dan zijn grote broer en dat is wel zo prettig. Maar zodra je iets kleiner maakt gaat er veelal ook meer mee in deze verkleining. Ook bij deze P8 Lite is dat het geval, want deze smartphone beschikt nu over een 1.2 Ghz octa-core processor en 2 GB werkgeheugen. Nu mag hier zeker niet over geklaagd gaan worden, want een processor met acht kernen in deze prijsklasse is wel uniek te noemen en zul je niet snel elders aantreffen.

Overeenkomsten

Tussen de bestaande P8 en de kleinere P8 Lite zijn er ook overeenkomsten te vinden. Zo is het design, op het compacte design na, identiek. Wat belangrijker is zijn misschien wel de camera's. Al eerder werd hier lovend over gesproken bij zijn grotere broer en ook deze P8 Lite beschikt nog steeds over deze krachtige camera's. Ook qua opslag is er niets gewijzigd en is er nog steeds 16 GB opslag voor handen om deze foto's of video's te kunnen opslaan. Op veel fronten zijn er dus ook zeker overeenkomsten die ook voor deze kleinere P8 Lite positief uitpakken. Je zou haast denken dat de kleinere variant interessanter is dan zijn grotere broer, mede dankzij de prijs.

Android 5.0

Zoals wij inmiddels wel een beetje mogen verwachten beschikt ook deze P8 Lite over Android 5.0. Ook heeft Huawei over dit besturingssysteem hun eigen gebruikersinterface gelegd om zo de ervaring en de mogelijkheden met de smartphone te vergroten. Het resultaat is dat het toestel erg fijn werkt en nog steeds elke Android applicatie kan draaien die je maar kunt bedenken. Ondanks de zwakkere processor heeft deze P8 Lite totaal geen problemen om meerdere taken tegelijk uit te voeren of applicaties op de achtergrond draaiende te houden. Dit heeft alles te maken met de processor met acht kernen. Zonder enige hapering of stottering werkt de P8 Lite fijnloos mee en kun je zorgeloos genieten van een prima smartphone voor een tamelijk interessante prijs.

Conclusie

De nieuwe Huawei P8 Lite is in onze ogen misschien nog wel interessanter dan zijn grote broer. De prijs is vele malen beter betaalbaar en toch krijg je veel zaken mee uit zijn grote broer. Denk hierbij aan het design, de camera's, maar ook de software. Hier is niets in gewijzigd en dit zijn nou juist de zaken die deze smartphone krachtig maken. De P8 Lite is dan ook zeker een aanrader als het gaat om een serieuze smartphone voor weinig geld. Menig concurrent heeft ook geen smartphone van dit kaliber voor deze prijs in de schappen liggen. Dankzij het compacte formaat ligt de P8 Lite ook nog eens een stuk beter in de hand dan zijn grotere broer en hierdoor is de bediening ook nog eens vele malen fijner. In alle opzichten is deze P8 Lite dus echter een mooie aanvulling op het bestaande assortiment van Huawei en het is zeker de moeite waard om deze smartphone mee te nemen in jouw vergelijking met andere smartphones.