Meer informatie over LG smartphones

LG is een van de bekendste merken op het gebied van mobiele telefoons. LG heeft honderden mobiele telefoons gemaakt en is een interessante aanbieder van smartphones. Het merk kennen wij in ons land al sinds 2003, maar in werkelijkheid bestaan ze al veel langer. LG maakt nu telefoons met het besturingssysteem Android. Op dit moment zijn o.a. de LG Nexus en LG G erg populair, waarbij de LG G5 het nieuwste vlaggenschip is van LG. Jaarlijks verschijnt er een nieuw vlaggenschip en het is ook nu weer wachten op de komst van de G6. De LG G5 is de eerste smartphone waarbij het mogelijk is om losse onderdelen (componenten) te wisselen. Helaas blijkt deze mogelijkheid tot op heden nog niet erg in de smaak te vallen bij het publiek en is het ook maar de vraag of LG dit doorontwikkeld of laat varen. Naast de G-serie heeft LG nog een ander paradepaardje. Namelijk de V10 en de inmiddels uitgebrachte V20. Beide smartphones kunnen we scharen in de categorie High-End. Helaas heeft LG ervoor gekozen om de V20 niet in ons land uit te brengen. Ben je benieuwd naar welke smartphones LG zoal in de aanbieding heeft? Bekijk hieronder alle toestellen en vergelijk de specificaties en aanbiedingen.

De fabrikant LG is alweer geruime tijd op de markt, maar als het gaat om mobiele telefonie is de fabrikant pas werkelijk sinds 2003 op de Nederlandse markt actief. Toch voor deze tijd heeft LG buiten Europa grote successen behaald in zowel Amerika als in Azie. Mede door dit succes was het voor LG dan ook geen moeilijke keuze meer om ook Europa te gaan voorzien van hun mobiele telefoons. In de beginjaren sloegen de mobiele telefoons nog niet hard aan, maar in 2006 werd een echte verkoophit geÏntroduceerd, de inmiddels beruchte LG Chocolate. Van dit model werden wereldwijd meer dan 7.5 miljoen stuks verkocht en het was het begin van een reeks succesvolle mobiele telefoons.

Innovaties van LG

LG is altijd al een fabrikant geweest die graag op zijn eigen wijze producten op de markt wil zetten. Het is een fabrikant die wel stiekem kijkt naar de concurrentie, maar nog steeds hun eigen designs en technieken implementeert in hun line-up van smartphones. De eerste echte successen op het gebied van smartphones kunnen wij toch wel de Optimus-serie noemen. Inmiddels zijn hier een hele reeks opvolgers al van gekomen en zijn wij dus ook enkele versienummers later, maar het basisprincipe van deze smartphone blijft nagenoeg gelijk. LG heeft daarnaast een eigen skin gebouwd over Android zodat de gebruikerservaring verbeterd wordt en zo ook de gebruiksvriendelijkheid optimaal is. Ook de nieuwe G-serie lijkt een schot in de roos te zijn en heeft inmiddels qua verkoopcijfers de nodige successen al behaald en vooralsnog lijkt het er op dat de nieuwe G-serie nog enkele toevoegingen gaat krijgen.

LG smartphone met abonnement

De keuze voor een LG is misschien makkelijker gemaakt dan bij het vinden van een passend telefoon abonnement. Je wilt natuurlijk wel het maximale uit jouw LG smartphone halen en daar hoort dan ook een passend abonnement bij. De huidige reeks van LG smartphones beschikken vrijwel allemaal over de mogelijkheid om op een 4G-netwerk te surfen. Het is dan ook raadzaam om ook een abonnement te kiezen die ook deze mogelijkheid biedt om zo ook het maximale uit de nieuwe LG smartphone te halen. Mocht je al over een LG smartphone beschikken en hier juist een SIM Only abonnement voor aan het zoeken bent is het tevens raadzaam om een SIM Only abonnement te kiezen met deze 4G mogelijkheid.

Android besturingssysteem op alle LG telefoons

Zoals reeds eerder genoemd, maakt LG gebruik van Android over de gehele lijn. Naast de smartphones ontwikkeld en fabriceert LG ook tablets en ook deze tablets zijn voorzien van Android. Om het nodige goed te laten werken heeft LG een schil over een kale versie van Android gebouwd. Het resultaat is de Optimus UI, een schil die naadloos aansluit op de werking van een LG smartphone of tablet. Ook eigen software en betere camerabesturing zijn inmiddels geïntegreerd in deze gebruikersinterface en lijkt er nog maar weinig over te zijn van het echte Android. Inmiddels heeft Optimus UI ook enkele updates ondergaan en hebben de meest recente smartphones en tablets van LG inmiddels al versie 2.0 geïnstalleerd staan van deze gebruikersinterface.

Waarom een LG telefoon kopen?

De keuze lijkt hierin niet erg moeilijk. LG is innovatief en hun gebruikersinterface staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke van alle smartphones. LG zal ook dit jaar nog met enkele modellen op de markt komen die ook weer voor de verbeelding spreken, waaronder een smartphone met een buigbaar scherm. Het zijn ook de innovaties die LG uniek maken, maar ook het design van een smartphone of tablet is oogstrelend. Ten opzichte van andere fabrikanten gaat LG echt zijn eigen weg en kiest er voor om goede en mooie producten op de markt te zetten in plaats van een massa producten.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over LG telefoons

 • 1
  Is een LG telefoon geschikt voor iedere provider?
  De LG toestellen kun je op bijna alle Nederlandse netwerken gebruiken. De enige provider die alleen 4G toestellen accepteert is Tele2. Het maakt verder niet uit of je een abonnement bij KPN, Vodafone, Telfort, T-Mobile of Ben wilt afsluiten. Je kunt bij elke provider wel een LG telefoon aanschaffen. Vrijwel alle LG telefoons op onze website zijn simlock vrij. Let echter wel even goed op wat er in de omschrijving van de webwinkel staat. Dat voorkomt achteraf problemen.
 • 2
  Wat voor besturingssysteem heeft een LG telefoon?
  Vrijwel alle LG smartphones maken gebruik van het populaire besturingssysteem Android van Google. Hierdoor heb je direct toegang tot de populairste apps van dit moment en ben je voorbereid voor de apps van de toekomst.
 • 3
  Hoelang gaat de batterij van mijn LG telefoon mee?
  Dat is verschillend. Hoelang je accu precies mee gaat ligt aan verschillende aspecten. Hoeveel gebruik maak jij van internet, video's, muziek, apps etc? Hoe vaker je op internet zit, hoe korter je accu mee gaat. Ook is het verschillend per toestel en de capaciteit van de accu. Gemiddeld genomen gaat de accu van een smartphone ongeveer 24 - 48 uur mee.
 • 4
  Help! Mijn LG telefoon is gestolen. Wat nu?
  Wat vervelend dat je telefoon gestolen is. Je kan het beste direct contact opnemen met je provider en doorgeven dat je LG telefoon gestolen is. Zij zullen dan direct je simkaart blokkeren om te voorkomen dat er nog langer gebeld wordt met je telefoon.
 • 5
  Hoeveel garantie zit er op mijn LG smartphone?
  LG hanteert een garantietermijn van 2 jaar op je toestel zelf. Let hierbij wel op dat een eventuele losse accu gezien wordt als accessoire. Hoesjes, screenprotectors en andere producten die niet aan je smartphone vast zitten behoren tevens tot de categorie accessoires. Bij accessoires geldt dat de garantietermijn slechts 6 maanden is.
 • 6
  Is het verstandig om mijn LG smartphone te verzekeren?
  Of het wel of niet verstandig is om je smartphone te verzekeren kunnen wij niet voor jou bepalen. Het kan zijn dat je je bijvoorbeeld werk doet waarbij het risico op schade een je toestel groter is dan bij een ander. Of mogelijk heb je het al eens meegemaakt dat je smartphone gestolen werd en wil je daardoor wat extra zekerheid inbouwen. In de meeste gevallen is een verzekering niet direct nodig. Wij adviseren om naar je gevoel te luisteren en bij het eventuele afsluiten van een verzekering goed naar de kleine lettertjes te kijken. Wist je overigens dat de meeste schade aan je smartphone in je woning zelf wordt aangebracht? En dat eventuele valschade binnenshuis vaak ook door je inboedel (deels of volledig) wordt gedekt?
 • 7
  De batterij van mijn LG telefoon gaat steeds sneller leeg, hoe kan dit?
  Als je je smartphone al enige tijd bezit kan het voorkomen dat je accu minder goed gaat werken. Dat is slijtage waar je helaas niet al te veel aan kunt doen. Een andere reden van het sneller leeg gaan van je accu kan zijn dat je besturingssysteem (mogelijk vanwege een update) meer energie nodig heeft. Heb je onlangs een update van je smartphone of je besturingssysteem uitgevoerd? Grote kans dat dit dan de onderliggende reden is. Vaak kan je je accu ook softwarematig langer mee laten gaan door specifieke applicaties uit te zetten.
 • 8
  Waar kan ik het beste een LG smartphone kopen?
  Om hierachter te komen kan je het beste gebruik maken van onze vergelijkingssite. Door bovenaan deze pagina de smartphone te selecteren die je zoekt, kom je op een pagina uit waar je prijzen van aanbieders kunt vergelijken. Wij tonen alleen een overzicht van shops die al vele jaren actief zijn in deze branche en hun naam al jaren geleden hebben waargemaakt. Je weet dus zeker dat de winkel die als voordeligste naar voren komt ook een betrouwbare shop is. Succes met vergelijken!
 • 9
  Wat is het verschil tussen de LG G4 en de LG G5?
  De LG G4 is het vlaggenschip van de Zuid Koreaanse fabrikant uit 2015. Het vlaggenschip werd in 2016 opgevolgd door de LG G5. De LG G4 heeft een groot 5,5 inch beeldscherm, een 16 megapixel hoofdcamera en kenmerkende powerknop aan de achterkant. De LG G5 is de eerste smartphone met een modulair ontwerp. Het vlaggenschip heeft een 5,3 inch beeldscherm en twee prominente hoofdcamera’s aan de achterkant. De LG G5 is natuurlijk de snelste van het tweetal met de Snapdragon 820 processor en 4 GB. Aan de onderkant van de LG G5 kun je een nieuwe module in het toestel schuiven. LG heeft verschillende modules zoals een extra accu, camera module en sound module. De ontwikkeling van nieuwe modules lijkt echter stil te staan.
 • 10
  Wat is het verschil tussen de LG G5 en LG G6?
  De LG G5 is natuurlijk het eerste vlaggenschip met modulair ontwerp. De module aan de onderkant van de G5 kun je vervangen voor een speciale module. De Zuid Koreaanse fabrikant heeft modules zoals een extra batterij, een camera module of geluidsmodule. De LG G6 uit 2017 heeft geen modulair ontwerp, maar juist een full screen ontwerp. Het is de eerste LG smartphone waarbij het beeldscherm bijna de volledige voorkant inneemt. De smartphone heeft een groot 5,7 inch beeldscherm en beschikt net als de LG G5 over twee hoofdcamera’s. De LG G6 is waterdicht (IP68) en heeft uitzonderlijk goede audio dankzij de Quad DAC. De LG G5 wordt aangedreven door de Snapdragon 820 en de LG G6 heeft een Snapdragon 821 als krachtbron.
 • 11
  Wat is het verschil tussen de LG V10 en LG V20?
  De LG V20 is de opvolger van de LG V10 uit 2015. De LG V20 is echter niet in Nederland verkrijgbaar met een telefoonabonnement. Beide LG vlaggenschepen staan bekend om hun grote beeldschermen met extra beeldscherm voor notificaties. De LG V10 heeft een krachtige Snapdragon 808 processor, groot 5,7 inch beeldscherm, één hoofdcamera en geeft hoogwaardig geluid. De LG V20 heeft een snelle Snapdragon 820 processor, een groot 5,7 inch beeldscherm, twee hoofdcamera’s en verbeterde audio dankzij de Quad DAC versterker. De LG V20 is daarbij ook nog eens super sterk en doorstaat de zware militaire MIL STD-810G eisen.
 • 12
  Wat is het verschil tussen de LG V20 en de LG V30?
  De LG V30 werd in 2017 gepresenteerd. Het vlaggenschip volgt de LG V20 uit 2016 op. De V30 heeft een vergelijkbare achterkant, maar een full screen ontwerp. Het prachtige 6 inch AMOLED beeldscherm neemt de volledige voorkant van de telefoon in beslag. Beide telefoons hebben de militaire MIL STD-810G certificatie voor robuustheid. De LG V30 is daarbij ook nog stof en waterdicht (IP68). Je treft in beide telefoons ook een Quad DAC aan. Ondanks het grotere beeldscherm is de LG V30 een stuk kleiner, 171x75 mm, dan de LG V20 (159x78 mm). De LG V30 wordt aangedreven door de snelste processor, de Snapdragon 835.
 • 13
  Mijn LG telefoon wordt steeds langzamer, hoe kan dit?
  Er zijn verschillende manieren waarop een smartphone langzamer wordt. Je gebruikt de telefoon natuurlijk dagelijks en daardoor slijt het apparaat. Stiekem zet je ook allerlei apps en foto’s op de telefoon waardoor het toestel kan vollopen. Wanneer je smartphone langzamer wordt, dan ligt dat vaak aan het RAM geheugen of de opslag. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen tegen het langzamer worden van je LG smartphone. Je kunt de opslagcapaciteit weer verhogen door apps te verwijderen die je niet gebruikt. Je kunt ook foto’s en downloads van je smartphone afhalen en op een PC of SD-kaart zetten. Het kan ook aan je werkgeheugen (RAM) liggen, dat je telefoon langzamer wordt. In dat geval scheelt het al veel wanneer je apps ook echt afsluit. Je sluit een app af door op de 'Back knop' te drukken in plaats van ‘Home’. Via de rechter knop op het beeldscherm (Vierkant) krijg je een overzicht van alle apps die je open hebt staan. Sluit de overbodige.
 • 14
  Hoe maak ik een schermafbeelding met mijn LG smartphone?
  Een schermafbeelding of screenshot van je LG smartphone maak je door gelijktijdig de aan/uit knop en volume-lager knop ingedrukt te houden.
 • 15
  Hoe plaats ik meerdere apps op mijn LG telefoon in en een map?
  Je kunt eenvoudig apps in mappen plaatsen door ze bovenop een andere app te slepen. Nadat je de app loslaat krijg je de mogelijkheid om een kleur en naam te geven aan de nieuwe map.
 • 16
  Waar zie ik hoeveel data mijn LG telefoon verbruikt?
  Je kunt jouw dataverbruik vinden bij de instellingen van de LG. Onder het kopje dataverbindingen zie je hoeveel data je verbruikt.
 • 17
  Kan ik bij mijn LG apps overzetten naar mijn SD kaart?
  Je kunt bij een LG Android smartphone geen apps over zetten op je SD kaart. Je moet het helaas doen met de beschikbare opslagruimte van de LG telefoon. Je kunt eenvoudig ruimte besparen door bijvoorbeeld je foto’s wel op de SD kaart te laten zetten.
 • 18
  Hoe werkt Knock Code en wat is het?
  Knock Code is een speciale ontgrendel methode van LG waarmee je jouw smartphone kunt ontgrendelen met een serie aan 'knocks' (tikken) op het beeldscherm. De telefoon onderscheidt de code aan de hand van een serie tikken op het beeldscherm. Je maakt zelf een patroon aan zoals je een pincode zou kiezen. Het patroon aan tikken kun je op elk gewenst deel van het beeldscherm uitvoeren en deze manier van ontgrendelen is sneller dan bijvoorbeeld een pincode.
 • 19
  Hoe sluit ik mijn LG telefoon aan op een Bluetooth headset?
  Bluetooth is een techniek waarbij gegevens over een korte afstand draadloos worden gecommuniceerd. Tegenwoordig zijn er veel boxen en headsets uitgerust met deze techniek. Je koppelt je LG toestel eenvoudig met een headset. Begin met de Bluetooth headset aan te zetten. Kies in het 'Instellingen' menu voor Draadloos en Netwerken. Daar vind je de optie Bluetooth. Tegenwoordig zijn de notificatie schermen van smartphones ook uitgerust met een snelle aan/uit knop voor Bluetooth. Als je vervolgens langer op die knop druk, dan krijg je alle zichtbare apparaten te zien en kun je koppelen met de juiste.
 • 20
  Hoe zet ik foto's over van mijn LG naar de PC?
  Om foto's en bestanden naar je PC over te zetten, sluit je de LG smartphone aan op je PC via de usb kabel. De eerste keer vraagt het systeem om enkele drivers te installeren. Na de eerste keer kun je de melding wegdrukken. Vervolgens kun je via 'Mijn Computer' naar je LG smartphone gaan en daar vind je in verschillende mappen je bestanden. Foto's vind je vaak in de map genaamd DCIM. Wil je bestanden van je LG smartphone overzetten naar een Apple computer, dan kun je gebruik maken van Android File Transfer.