-

LG G5 abonnement

LG G5

Ben je op zoek naar een LG G5 abonnement? Vergelijk alle LG G5 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de LG G5

Reviews

(8.0)
Mede mogelijk gemaakt door: LG G5

De LG G5 is het vlaggenschip van LG voor 2016, aangekondigd op 21 februari 2016. LG heeft bij de ontwikkeling van de LG G5 weer besloten om het anders aan te pakken dan bij de vorige generaties smartphones van het bedrijf. Hierdoor hebben we een redelijk innovatief product van LG kunnen ontvangen. Hier zal je meer lezen over dit vlaggenschip van LG, en over de abonnementen en aanbiedingen die bij deze telefoon horen.

De LG G5 is de opvolger van de in 2015 geïntroduceerde LG G4, en is het nieuwe vlaggenschip van LG voor 2016. Waar andere telefoon fabrikanten nog wel eens willen besluiten om bepaalde elementen standaard terug te laten komen bij hun vlaggenschip, kiest LG bij de LG G5 er weer voor om het anders te doen dan een jaar eerder. Hierdoor is de nieuwe telefoon van LG weer als innovatief te zien. Maar wat kunnen we nou allemaal van de LG G5 verwachten?

LG G5 scherm

In 2014, bij de presentatie van de LG G3, was LG de eerste smartphone fabrikant die een Quad HD resolutie (2560 x 1440 pixels) naar de telefoon bracht. Sindsdien hebben bijna alle grote fabrikanten dit overgenomen, en heeft LG ook weer besloten om gebruik te maken van zo'n scherm. Er gingen een tijdje geruchten dat LG wellicht voor een nog hogere resolutie zou kiezen, maar het is misschien maar beter dat LG dat uiteindelijk niet gedaan heeft. Het schermformaat van de LG G5 bedraagt 5,3 inch, waar de twee voorgangers gebruik maakten van een 5,5 inch scherm. Het scherm van de LG G5 heeft een speciale modus, Always-on genaamd. Hierdoor zie je bijvoorbeeld altijd de tijd en de datum op het scherm, ook al is de LG G5 in slaapstand. Naast de tijd en datum, zal je ook berichten, gemiste oproepen en notificaties kunnen zien. Dit alles zonder dat de telefoon echt aan hoeft. Veel mensen kijken om de zoveel minuten op hun telefoon, of om de tijd te zien of om een nieuwe notificatie te zien. Door dit altijd al weer te geven op het scherm, wordt dit dus een stukje extra gemak. Het zou zelfs zo zijn, dat de LG G5 door deze nieuwe modus batterij bespaart.

LG G5 processor en geheugen

Afgelopen jaar verraste LG vriend en vijand door te kiezen voor een Snapdragon 808 processor. Het mocht duidelijk zijn dat de beste processor van Qualcomm (de Snapdragon 810) last had van zijn problemen, en dat daardoor bijvoorbeeld Samsung afzag van die chipset. Desalniettemin hadden we dan toch wat anders van LG verwacht, aangezien de 808 wel onder doet voor de 810. Dit jaar kiest LG wel 'gewoon' voor het beste van Qualcomm, de nieuwe Snapdragon 820 octa-core processor. Vergeleken met de Snapdragon 810, is de 820 tot wel 30% beter in performance. Door gebruik te maken van de 820 processor, kan LG bij de G5 ook gebruik maken van het snelle opladen, Quick Charge 3.0. Hierdoor kan de batterij van de LG G5 een stuk sneller opgeladen worden. Wat betreft het geheugen, kunnen we rekenen op 4 GB RAM. LG heeft voor de snelste RAM gekozen op de markt, de LPDDR4 RAM. Het andere geheugen, het interne geheugen, bestaat uit 32 GB. Deze is nog uit te breiden met een microSD kaart.

Overige specificaties

Om de LG G5 nog meer te differentiëren van de competitie, heeft LG voor een dual-camera aan de achterkant gekozen. Deze bestaan uit een 16 en een 8 megapixel camera. De eerste camera is redelijk standaard, met een 78 graden hoek. De 8 megapixel camera op de achterkant heeft een brede 135 graden hoek, waardoor je foto's kan maken die zelfs breder zijn dan dat het menselijk ook kan zien. Aan de voorkant van de LG G5 vinden we ook een 8 megapixel camera. LG heeft voor een 2800 mAh batterij gekozen.

Modulair design

Wat de LG G5 ook anders maakt dan andere telefoons, is het modulaire design. Aan de onderkant van de telefoon (bij het Magic Slot), kan je de onderkant van de LG G5 losmaken. Daarna kan je bijvoorbeeld de batterij vervangen, of een andere hardware module plaatsen. Dit kan dan bijvoorbeeld de Cam Plus module zijn, waardoor je fysieke knoppen voor de camera krijgt. Nog een andere module is de zogenaamde LG HiFi Plus module. Deze is in samenwerken met Bang & Olufsen gemaakt, en helpt de speakers van de G5. Het geluid zal hierdoor een stuk verbeterd moeten worden. Overigens zijn de modules via een applicatie te bedienen, de zogenaamde 'Friends Manager'.

LG G5 prijs en abonnement

Op 21 februari, vlak voor het Mobile World Congres begon, heeft LG de G5 aan het publiek getoond. De release volgt helaas niet direct op de aankondiging, en we zullen dus nog even moeten wachten. Een release wordt verwacht in april of mei van 2016. LG heeft zelf nog niet veel bekend gemaakt over de prijs van de LG G5, maar die kunnen we waarschijnlijk in de range van zo'n 600-650 euro verwachten.

Om de prijs van de LG G5 niet in een keer te hoeven betalen, kan het interessant zijn om een LG G5 abonnement af te sluiten. Hierbij beschik je wel over de LG G5, maar betaal je de prijs niet in een keer. Over de periode van je LG G5 abonnement betaal je die namelijk, met soms nog een extra bijbetaling aan het begin. Bekijk de beste LG G5 aanbiedingen op deze pagina, en vergelijk de abonnementen.

Alternatieven voor de LG G5 vergelijken