Phablet met abonnement vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe phablet? Of wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van een phablet? Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. In werkelijkheid is het niets meer en niets minder dan een hele grote smartphone. Phablets hebben dezelfde functies met als enige grote verschil het scherm. Het scherm van een phablet is minimaal 5 inch groot en maximaal 7 inch. Boven de 7 inch noemen we het een tablet en onder de 5 inch heet het een smartphone. Tegenwoordig hebben vrijwel alle grote fabrikanten verschillende phablets in hun assortiment, maar het begon allemaal bij de Samsung Galaxy Note. Dit was de eerste phablet die op de Nederlandse markt werd aangeboden. Meer informatie over phablets lees je onderaan deze pagina.

Informatie over phablets

Wat is een phablet?

In Nederland begint de Phablet steeds meer een algemeen goed te worden en veel mensen hebben misschien niet in de gaten dat ze al over een phablet beschikken. Het woord phablet is een samenvoegsel van de woorden phone en tablet, zogezegd, een tablet waarmee je kunt bellen. In het begin van de phablet werd gesteld dat alle telefoons met een schermgrootte van tussen de 5 inch en 7 inch in deze categorie vallen, maar 5 inch wordt steeds meer gebruikt en geaccepteerd. Stiekem hebben dus veel mensen al de beschikking over een phablet.

Het ontstaan van de Phablet

De allereerste phablet werd door AT&T op de markt gezet en heeft dus Nederlandse bodem nooit gezien. De AT&T EO kon worden gebruikt als tablet, telefoon en faxmachine. De eerste phablet waar wij in Nederland kennis mee mochten maken was in 2007 met de HTC Advantage. Het toestel had een fysiek toetsenbord en een schermdiagonaal van 5 inch. Daar opvolgend werden er nog een reeks modellen uitgebracht die ook allemaal nog niet het succes konden vieren. De grootte van de telefoon werd destijds nog als minpunt bestempeld. Mooie voorbeelden hiervan zijn de LG GW990, Dell Streak 5, Acer Iconia Smart en de Samsung Galaxy Player 5. Allemaal phablets die nog niet waren omarmd door de consument.

Het eerste echte succes werd door Samsung geboekt met de Galaxy Note. Van dit model werd er in korte tijd enkele miljoenen van verkocht en ook de opvolgers lijken contstant het verkoopsucces te onderstrepen. Kort daarop volgde meer fabrikanten met een soortgelijke phablet zoals de LG Optimus Vu, de Huawei Ascend Mate en de Sony Xperia Z. Allemaal werden de verkoopcijfers ruimschoots overtroffen ten opzichte van enkele jaren daarvoor en de consument begon de phablet te omarmen. Inmiddels zijn de grote schermen ook volop leverbaar. Denk hierbij aan de Galaxy Mega 6.3 met dus een scherm van 6.3 inch!

Het idee achter de phablet

De opzet van de phablet is eigenlijk eenvoudig. Vrijwel alle phablets werken op het besturingssysteem Android en ook het gebruik van een phablet is niet anders in vergelijking met een andere smartphone. Het idee achter de phablet is dat deze gadget de huidige laptop, telefoon en tablet moet vervangen. Het is dus eigenlijk een soort 3-in1 waarmee alle dagelijkse activiteiten op geregeld kunnen worden. Ook zakelijk gezien worden deze phablets ruimschoots omarmd voor bijvoorbeeld projectbegeleiding en dergelijke. Door het grote scherm is alles helder leesbaar en toch alles voor handen! Dat inmiddels dergelijke phablets overal worden geaccepteerd door de eindgebruikers is alleen maar een goed teken voor fabrikanten en wordt ook het praktische nut van deze gadget ingezien door velen!

Is de phablet populair in Nederland?

Inmiddels zijn er ontzettend veel phablets in omloop en aangezien smartphones met een 5 inch scherm tegenwoordig gewoon worden aangezien als telefoons is het grensgebied enigszins vervaagd. In 2012 werden er ruim 25.6 miljoen phablets wereldwijd verkocht en in 2013 waren dit er al 60.4 miljoen exemplaren. Naar verwachting zal in 2016 het aantal wereldwijd verkochte phablets in dat jaar op ruim 146 miljoen liggen. Een behoorlijk groeiende markt en het geeft te meer aan dat een phablet steeds meer algemeen goed begint te worden.

Keuzehulp: