-

Phablet met abonnement vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe phablet? Of wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van een phablet? Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. In werkelijkheid is het niets meer en niets minder dan een hele grote smartphone. Ze hebben dezelfde functies met als enige grote verschil het scherm. Het scherm is minimaal 5,5 inch groot en maximaal 7 inch. Boven de 7 inch noemen we het een tablet en onder de 5,5 inch heet het een smartphone. Tegenwoordig hebben vrijwel alle grote fabrikanten verschillende phablets in hun assortiment, maar het begon allemaal bij de Samsung Galaxy Note. Dit was de eerste die op de Nederlandse markt werd aangeboden. Meer informatie lees je onderaan deze pagina.
Apple telefoons met abonnement
Samsung telefoons met abonnement
Huawei telefoons met abonnement
Sony telefoons met abonnement
LG telefoons met abonnement
Nokia telefoons met abonnement
Honor telefoons met abonnement
Motorola telefoons met abonnement

Informatie over phablets

Wat is een phablet?

In Nederland begint het al steeds meer een algemeen goed te worden en veel mensen hebben niet eens in de gaten dat ze al over een phablet beschikken. Het woord is een samenvoegsel van de woorden phone en tablet, zogezegd, een tablet waarmee je kunt bellen. De telefoons die onder de noemer phablet vallen hebben een schermgrootte tussen de 5,5 inch en 7 inch. Vroeger was dat nog 5 inch tot 7 inch. Aangezien er steeds meer mensen kiezen voor een groot toestel, zijn er stiekem al heel wat mensen die er één hebben. De laatste jaren ziet Telefoonabonnement.nl een trend waarbij schermen steeds groter worden. De grens tussen smartphone en phablet is inmiddels al helemaal vervaagd. Inmiddels zijn er namelijk steeds meer smartphones gelanceerd met grote beeldschermen en zeer slanke randen langs het beeldscherm. Die telefoons hebben wel een groot beeldscherm maar zijn fysiek niet zo enorm.

Het ontstaan van de Phablet

De allereerste phablet werd door de grote Amerikaanse provider AT&T op de markt gezet. Het toestel heeft de Nederlandse bodem nooit gezien. De AT&T EO kon worden gebruikt als tablet, telefoon en faxmachine. De eerste waar wij in Nederland kennis mee mochten maken was de HTC Advantage uit 2007. Het toestel had een fysiek toetsenbord en een schermdiagonaal van 5 inch. De daar opvolgende modellen werden waren allemaal nog niet zo succesvol. Destijds werd vooral de grootte van de telefoon als minpunt bestempeld. Een paar interessante phablets uit die tijd zijn de LG GW990, Dell Streak 5, Acer Iconia Smart en de Samsung Galaxy Player 5. Allemaal phablets die nog niet waren omarmd door de consument.

De eerste onderneming die echt succes boekte met een phablet was Samsung. De Galaxy Note verkocht namelijk in korte tijd enkele miljoenen stuks. De opvolgers van de Galaxy Note zijn ook een verkoopsucces geweest en onderstreepte dit succes. Kort daarop volgde meer fabrikanten met een soortgelijk toestel zoals de LG Optimus Vu, de Huawei Ascend Mate en de Sony Xperia Z. De verkoopcijfers van al deze modellen overtroffen de verwachtingen ruimschoots ten opzichte van enkele jaren daarvoor. Langzaam maar zeker zijn consument de phablet beginnen te omarmen. Zoals je mag verwachten zijn de grote schermen volop leverbaar. Denk de Lenovo Phab 2 Pro met een beeldscherm van 6.4 inch en natuurlijk de Samsung Galaxy Note 8 met een 6,3 inch beeldscherm.

Het idee achter de phablet

De opzet van de phablet is eigenlijk eenvoudig. Ze werken vrijwel allemaal op het besturingssysteem Android en ook het gebruik ervan is niet anders in vergelijking met een andere smartphone. Het idee erachter is dat deze gadget de huidige laptop, telefoon en tablet moet vervangen. Het is dus eigenlijk een soort 3-in-1 waarmee je alle dagelijkse activiteiten kunt regelen. Vooral zakelijk gezien, worden de phablets ruimschoots omarmd. De Galaxy Note modellen van Samsung zijn daar een goed voorbeeld van. De grote telefoons zijn voorzien van een handige S Pen waarmee je snel notities kunt maken. Tegenwoordig zijn er zelfs toestellen zoals de Huawei Mate 10 Pro die je eenvoudig tot desktop om kan toveren. De heldere schermen zijn goed leesbaar en kunnen veel meer in beeld tonen.

Inmiddels zijn er ontzettend veel grote telefoons in de omloop en smartphones met een 5,5 inch beeldscherm zijn tegenwoordig gewoon goed geworden. De grens tussen smartphones en phablets is daarmee vervaagd. In 2012 werden er ruim 25.6 miljoen phablets wereldwijd verkocht en in 2013 waren dit er al 60.4 miljoen exemplaren. De vraag naar toestellen die groter zijn dan 5,5 was in 2015 al bijna 200 miljoen en in 2016 steeg het naar ruim 400 miljoen. Volgens IDC zal het aandeel smartphones met een beeldscherm boven de 5,5 inch stijgen tot ruim 700 miljoen in 2021.

Beeldverhouding van 18:9

Een nieuwe trend in de markt zijn de grote beeldschermen met super slanke randen langs het beeldscherm. Deze telefoons noemen we full screen of bezelloze smartphones. Het zijn stuk voor stuk toestellen met een beeldscherm dat groter is dan 5,5 inch en een beeldverhouding van 18:9. De nieuwe beeldverhouding of aspect ratio is ideaal als je veel films kijkt. De content voor phablet smartphones met een aspect ratio van 18:9 is in 2017 nog niet heel groot. De hoeveelheid aan content zal in de aankomende jaren gigantisch stijgen, net als het aandeel smartphone met een beeldverhouding van 18:9. Volgens de meest recente verwachtingen van IHS Markit stijgt het aandeel 18:9 smartphones naar 30% in 2021.

Keuzehulp: