Beste smartphone met abonnement vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone met abonnement? Op Telefoonabonnement.nl vind je een uitgebreid overzicht van de nieuwste, voordeligste en beste smartphones van dit moment – én van vorig jaar! Of je nu de nieuwste high-end smartphone zoekt of liever kosten bespaart op je maandelijkse abonnementskosten en voor het mobieltje van vorig jaar gaat. Wij verzamelen dagelijks de laagste prijzen van de populairste smartphones en vergelijken de prijzen van alle providers. Betaal nooit meer teveel.

Informatie over smartphones

Wat is een smartphone?

Wanneer mag een mobiele telefoon een smartphone genoemd worden? Een smartphone onderscheid zich met name in de specificaties en de functionaliteiten. Een mobiele telefoon gebruik je vandaag de dag al lang niet meer alleen om mee te kunnen bellen. Tegenwoordig zijn telefoons complete zakcomputers waarin je je hele leven hebt bewaard. Van foto’s van de geboorte van je kind of kleinkind, tot aan video’s van een bruiloft en je huwelijksreis. En van apps, video’s en games tot aan documenten voor zakelijk gebruik. De smartphone heeft voor een revolutie gezorgd in onze wereld en is nog maar enkele jaren geleden begonnen.

Functies van een smartphone

Maar wat zijn dan die speciale functies van een smartphone? Een smartphone is te herkennen aan zijn grote touch screen scherm. Dit scherm is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde capacitieve touch screen. Dit is een verbeterde techniek waarbij het niet meer nodig is om een pennetje te bedienen, maar iedere smartphone zeer gedetailleerd reageert op je vingertoppen.

Het grote scherm heeft natuurlijk wel een nut. Je kan namelijk erg veel doen met een smartphone. Wat dacht je bijvoorbeeld van surfen op internet, luisteren naar je favoriete muziek, bekijken van films, spelen van spelletjes, lezen en bewerken van Word, Excel en Powerpoint documenten, foto's maken en bewerken en nog veel meer. Kortom, met een smartphone kan je vrijwel hetzelfde doen als met een computer of tablet. En dat met een apparaat dat zo klein is dat het in je broekzak past.

Smartphone vergelijken

Maar welke smartphone past nu het beste bij jou? Om daarachter te komen kan je op onze website verschillende smartphones met elkaar vergelijken op prijs, functies en specificaties. Om je keuze te vereenvoudigen kan je gebruik maken van onze keuzehulp of de filter bovenaan deze pagina. De filter hebben we zo ingesteld dat je hem kunt gebruiken om gemakkelijk jouw favoriete smartphone te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op het merk smartphone, type, wel of geen 4G, welke besturingssysteem (bijvoorbeeld Android of iOS) en kenmerken van de ingebouwde camera. Daarna verschijnt er automatisch een selectie van smartphones waarvan wij denken dat ze goed bij jouw wensen passen.

Razendsnelle ontwikkeling van de smartphone

De ontwikkeling van de smartphone heeft een vogelvlucht genomen in de afgelopen jaren. De slimme toestellen zijn zelfs niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De techniek in smartphones is razend snel ontwikkeld. Smartphones hebben het bijna volledig over genomen van de walkman en compact camera. Tegenwoordig zijn er al verschillende toestellen die je met een kabeltje, beeldscherm, muis en toetsenbord omtovert tot volwaardige desktop computer. Met andere high end toestellen kun je bijvoorbeeld al het geluid van je eigen muziekband in prachtig kwaliteit op nemen. Een smartphone van nu beschikt over een groot beeldscherm, een of meer speakers, minstens twee goede camera’s en toegang tot het snelle 4G netwerk in ons land.

Smartphone met of zonder abonnement?

Een vraag die we vaak gesteld krijgen van gebruikers van onze website is of het verstandig is om een smartphone te kopen met een abonnement, of ervoor te kiezen om het toestel los te kopen. Het antwoord daarop is niet eenvoudig. Dat is namelijk een keuze die je alleen voor jezelf kunt maken. Wij kunnen immers niet in je portemonnee kijken.

De meeste mensen kiezen ervoor om hun smartphone bij een abonnement aan te schaffen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Je betaalt je smartphone in termijnen. Het bedrag wordt bovenop je maandelijks abonnementskosten opgeteld. Hierdoor ben je per maand iets duurder uit dan wanneer je kiest voor een sim only abonnement, maar doordat het bedrag over 24 maanden wordt uitgesmeerd merk je hier minder van dan wanneer je in één keer € 800,- voor je nieuwe iPhone moet betalen. Een groot voordeel is dus dat je niet direct een groot bedrag voor je smartphone hoeft te betalen en toch de nieuwste kunt bezitten. Een nadeel is dat je aan het einde van je contract in de meeste gevallen iets duurder uit bent dan wanneer je hem los zou hebben gekocht met een sim only abonnement.

Heb je nog vragen?

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt kan je contact opnemen met onze klantenservice. Onze redactie helpt je graag met het beantwoorden van al je vragen.

Keuzehulp: