Meer informatie over Alcatel smartphones

Sinds de opkomst van de mobiele telefonie heeft fabrikant Alcatel al telefoons op de markt gebracht. De meest bekende benaming van het merk is One Touch en onder deze naam zijn erg veel telefoontjes op de markt gekomen. Het echte succes begon eigenlijk met de prepaidpakketten die bij KPN erg populair waren onder de jeugd. In verschillende felle kleuren werden de eerste Alcatel's verkocht onder de naam Pocketline Swing. Een onbekend speler op de markt was het destijds al niet, maar voor vele minder interessant. Alcatel was toen namelijk een erg grote speler, en nog steeds overigens, in telefooncentrales en andere hardware buiten telefoons om. De oude bekende Pocketline Swing's waren volgens vele onverwoestbaar en deze indruk wekt Alcatel nog steeds bij hun huidige reeks smartphones.

Alcatel smartphones

Inmiddels is Alcatel niet meer de grote speler die het toen was, maar nog steeds maakt de fabrikant wel degelijk telefoontjes en inmiddels hebben ze hun focus gelegd op de smartphone. De naam One Touch is nooit van het toneel verdwenen en dus zien wij ook in de huidige lijn deze naam terug. Inmiddels zijn er ook namen bijgekomen zoals Pop en Idol, allemaal vrolijke namen zoals wij Alcatel vroeger kende. Ook de vrolijkheid is terug te zien in de totale line-up, want de verschillende modellen zijn allemaal in verschillende felle kleuren leverbaar. De toestellen zijn misschien niet high-end ten opzichte van een Apple iPhone of een Samsung Galaxy, maar voor diegene met een klein budget kan een erg leuke smartphone bemachtigen zonder direct leeg te lopen in de portemonnee. Ook kent het merk verschillende modellen die leverbaar zijn als DualSIM, een smartphone waar dus twee simkaarten in kunnen. De diversiteit is dus enorm bij Alcatel, zonder ook maar ooit van hun pad te zijn afgeweken.

Alcatel tablets

Inmiddels heeft Alcatel ook enkele tablets op de markt gebracht onder de namen Hero, Pop en Pixi. Hierbij is de Pop de vrolijke noot onder de tablets en is dus ook weer in verschillende felle kleuren leverbaar, terwijl de Hero de meest serieuze tablet is van Alcatel. De Pixi ondersteunt weer 3G en ook op deze manier brengt Alcatel weer een gezonde diversiteit aan in het assortiment van hun Android tablets.

Alcatel abonnementen vergelijken

Bij Alcatel kan je al snel slagen voor een goedkope smartphone of tablet en desgewenst in combinatie met een abonnement of bij een verlenging. Zonder een al te zwaar abonnement heb je al snel een voordelige Alcatel in handen, want prijstechnisch is een Alcatel smartphone erg interessant. Alcatel heeft smartphones die zowel 3G als 4G ondersteunen en je kan dus zelf bepalen hoe snel je wenst te surfen met je nieuwe smartphone, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van je abonnement en de gekozen provider. Voor het verlengen van een bestaand abonnement gelden eigenlijk dezelfde regels en opmerkingen en kan je dus ook bij verlenging van je huidig abonnement gerust eens kijken naar een Alcatel. Je zult merken dat je direct voordelig uit bent zonder dat je inlevert op kwaliteit.

Waarom een Alcatel smartphone kopen?

Voor wie een simpel, maar toch doeltreffend en allesomvattende smartphone wenst te kopen is bij Alcatel aan het juiste adres. Zonder teveel poespas heb je een degelijke en toch serieuze smartphone in handen, al dan niet in een gek fel kleurtje. Je kan je, net als vanouds, zo gek maken als dat je zelf wenst.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Alcatel telefoons

 • 1
  Maakt Alcatel ook smartphones?
  Jazeker. Alcatel is al vele jaren actief op het gebied van mobiele telefoons en is sinds enkele jaren geleden ook begonnen met het ontwikkelen van smartphones. Zo hebben ze onder andere de Alcatel One Touch lijn die redelijk populair te noemen is. Alcatel smartphones zijn relatief voordelig en de moeite van het vergelijken waard.
 • 2
  Hoeveel garantie zit er op een Alcatel telefoon?
  Op de telefoon zelf zit 2 jaar garantie. Let op: mocht blijken dat de schade van je telefoon is ontstaan door val, stoot of waterschade kan het zijn dat de reparatiekosten hiervoor niet worden vergoed. Ook is de garantie op onderdelen en accessoires van je telefoon slechts 6 maanden. Hieronder valt overigens ook je batterij.
 • 3
  Is een Alcatel telefoon snel genoeg voor mijn apps?
  Alcatel maakt over het algemeen vrij snelle midrange smartphones. Deze zijn snel genoeg om alle populaire apps te kunnen gebruiken. Zoek je echter een zeer snel high end toestel dan is het de vraag of je genoegen neemt met het aanbod van Alcatel. Vergelijk de specificaties tussen de Alcatel telefoons maar eens met het aanbod van bijvoorbeeld Samsung of Apple.
 • 4
  Wat voor besturingssysteem heeft een Alcatel telefoon?
  Alle smartphones van het merk Alcatel maken gebruik van het besturingssysteem Android van Google.
 • 5
  Mijn Alcatel telefoon is gestolen, wat kan ik nu het beste doen?
  Wat vervelend dat je telefoon is gestolen. Om te voorkomen dat je nog meer problemen krijgt is het belangrijk dat je direct contact opneemt met je provider. Zij kunnen dan vervolgens op afstand je simkaart blokkeren zodat er niet meer gebeld kan worden met je telefoon. Ook is het raadzaam om contact op te nemen met de politie om aangifte te doen van diefstal. Succes.
 • 6
  Wat is de geschiedenis van Alcatel?
  Alcatel was een Franse onderneming. De onderneming maakte vanaf 1998 telefoons en is vooral bekend vanwege de GSM telefoons. Daarnaast is het merk ook actief in netwerkoplossingen. In 2005 kwam het bedrijf Alcatel in handen van de Chinese onderneming, TCL.
 • 7
  Wat is TCL?
  TCL is een grote Chinese fabrikant van smartphones, DVD spelers en TV’s. In 2004 startte het samen met Alcatel een smartphone divisie en een jaar later kocht het Chinese concern het Franse merk. Nadat Alcatel in 2005 volledig in handen kwam van TCL kocht het bedrijf in 2014 het merk Palm van HP. In 2016 werden de rechten voor BlackBerry telefoons verkocht aan TCL. Vanaf 2016 zijn alle BlackBerry toestellen gemaakt door TCL.
 • 8
  Is BlackBerry van Alcatel?
  Nee, Alcatel en BlackBerry worden beide door de Chinese fabrikant TCL gemaakt. Alcatel is volledig eigendom van TCL. TCL heeft de rechten van BlackBerry om BlackBerry smartphones te maken.
 • 9
  Hoe maak ik met mijn Alcatel een schermafbeelding?
  Een screenschot van je Alcatel maken is soms wel zo handig. Je maakt een schermafbeelding door de aan/uit knop van de Alcatel en de volume omlaag toets gelijktijdig ingedrukt te houden.
 • 10
  Wat is de batterijduur van mijn Alcatel?
  De accuduur van een Alcatel is prima. De telefoons hebben zuinige processors en een relatief goede batterijduur. De accu van de gemiddelde Alcatel gaat één tot twee dagen mee. Dat is wel afhankelijk van wat jij allemaal met de telefoon doet. Hoe meer je de telefoon gebruikt des te korter de accuduur. Je kunt batterijduur bijvoorbeeld verlengen door apps die je niet gebruikt af te sluiten of in de nacht je telefoon uit te zetten.
 • 11
  Wat is het verschil tussen de Alcatel A5 LED en de Alcatel U5?
  De Alcatel A5 LED en Alcatel U5 zijn beide hippe smartphones gericht op de jeugd. De Alcatel A5 LED heeft een stoere achterkant en met LED’s in allerlei kleuren. De U5 heeft een kleurrijk ontwerp met opvallende kleur details. De specificaties van de A5 LED zijn beter dan de Alcatel U5. De Alcatel A5 LED heeft namelijk een snellere processor, meer werkgeheugen, een grotere accu en betere camera’s. Het is een complete instap smartphone en geschikt voor pubers. De Alcatel U5 is een zeer voordelige en robuuste telefoon. Het kan alles wat nodig is voor de basis gebruiker en heeft een hippe look. Het is een prima eerste telefoon voor je kind.
 • 12
  Mijn Alcatel telefoon valt geregeld uit, wat kan ik daar tegen doen?
  Het uitvallen van een telefoon kan verschillende oorzaken hebben. Controleer altijd of er systeem updates zijn wanneer een telefoon uitvalt. Hiervoor ga je naar Instellingen en kies ‘Over de Telefoon’. Daar kun je kiezen voor systeem updates. Valt je Alcatel telefoon telkens uit bij een bepaalde app? Controleer dan of er updates zijn of verwijder de app en probeer het daarna nogmaals. Misschien vraagt de app wel meer geheugen dan je toestel heeft. Mocht de telefoon nog altijd blijven uitvallen, neem dan contact op met de winkel of webshop waar je het toestel hebt gekocht.
 • 13
  Het toestel is traag, wat kan ik daar tegen doen?
  Een traag toestel kan verschillende oorzaken hebben. Twee veel voorkomende oorzaken zijn geheugen en te weinig opslag. Je Alcatel heeft een bepaalde hoeveelheid werkgeheugen en opslag nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer je bijvoorbeeld een groot aantal apps hebt lopen, dan heeft de telefoon te weinig RAM geheugen over. Sluit de apps die je niet gebruikt. Je roept ze op via de knop met vierkant icoon. Veeg vervolgens de niet gebruikte apps naar rechts of links. Je Alcatel kan ook langzamer worden doordat er te veel bestanden op staan en er te weinig ruimte is. Verwijder downloads en foto’s of verplaats foto’s naar je PC. Blijft het toestel langzaam, neem dan contact op met de winkel waar je de Alcatel smartphone hebt gekocht.
 • 14
  Hoe zet ik foto's vanaf mijn Alcatel smartphone over op de computer?
  Om foto’s van je Alcatel telefoon over te zetten naar de PC kun je het toestel koppelen aan de PC via een USB kabel. Je telefoon geeft aan of je wilt opladen of gegevens overdragen (kies de laatste). Koppel je voor de eerste keer? Dan moet je de drivers installeren. De PC vraagt hier standaard om, na installeren kun je die melding wegklikken. Via ‘Mijn Computer’ kun je vervolgens bij de bestanden van je telefoon (vaak de map DCIM). Wil je een paar foto’s overzetten, dan kun je ze ook mailen naar jezelf. Via Gmail kun je eenvoudig een aantal foto’s aan een bericht koppelen en naar jezelf mailen. Op je PC open je het bericht en download je de foto’s.
 • 15
  Zijn Alcatel telefoons goedkoop?
  Alcatel telefoons zijn bekend vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het merk lanceert jaarlijks een serie goedkope telefoons met goede specificaties. Het top model van Alcatel zit vaak in het middensegment voor wat betreft de prijs. Koop je een Alcatel, dan krijg je een degelijke en complete smartphone.
 • 16
  Hoe zet ik mijn Alcatel telefoon terug naar fabrieksinstellingen?
  Je kunt je Alcatel terug zetten naar de fabrieksinstellingen. LET OP, hiermee verwijder je alle bestaande gegevens op je Alcatel, maak voor de zekerheid een backup. Ga naar het menu en open ‘Instellingen/Opties’. Daar kies je voor Back-up maken en resetten. Vervolgens krijg je de keuze om de telefoon terug te zetten naar Fabrieksinstellingen of Standaardgegevens. Meestal kun je aangeven wat je wilt verwijderen. Klik op bevestigen en bevestig ook de extra controle vraag van de Alcatel voor het resetten.