Alcatel One Touch Idol 3

Alcatel One Touch Idol 3
De Alcatel One Touch Idol 3 is de opvolger van - hoe kan het ook anders - de Alcatel Idol 2. De Idol reeks is de populairste generatie smartphones van de telecomfabrikant Alcatel en dat is niet voor niets. De One Touch Idol 3 beschikt over verbluffende specificaties waaronder een krachtige processor (1.2 Ghz quad core), genoeg werkgeheugen (1 GB) om al je favoriete apps op te... Lees verder »
Ook een Alcatel One Touch Idol 3 met abonnement?
Beste alternatief
Alcatel PIXI 4 (4)
Actie!
100 minuten
100 SMS + 500MB
24 maanden
Abonnement:€ 6,00
Toestel:€ 2,00

Info & Bestel
Lees alle informatie over de Alcatel One Touch Idol 3

De nieuwe Idol 3 beschikt weer over een flinke lading speciale features die wij niet snel tegenkomen op andere smartphones en zeker niet in dit middensegment. Voor de gelegenheid is Alcatel de samenwerking aangegaan met onder andere JBL. Dit bedrijf staat bekend om zijn sublieme geluidstechniek en dat is nou net datgene waarin deze Idol 3 misschien in uitblinkt. Zo beschik je dus over een prima smartphone voor een lage prijs, maar met elementen die je misschien eerder zou verwachten in een high-end smartphone. Wederom toont Alcatel hiermee aan dat smartphones ook goedkoop aangeboden kunnen worden zonder dat er werkelijk ingeleverd wordt op de specificaties.

Draaien

Bij vrijwel elke smartphone is het mogelijk om het beeld te draaien. Dit beperkt zich enkel tot het standaard staande scherm of het scherm een kwartslag gedraaid. Deze schermrotatie kan erg handig zijn wanneer je filmpjes wil bekijken. Bij Alcatel gaan ze echter net iets verder. Hierbij is het namelijk mogelijk om het toestel 180 graden te draaien en het scherm zal compleet meedraaien. Feitelijk kent deze smartphone dus ook geen onderzijde of bovenzijde want aan beide zijden is een speaker en microfoon aanwezig. Een direct voordeel kunnen wij niet bedenken, maar het is wel een grappige feature wat nog niet in andere smartphones is getoond.

Muziek

De nieuwe Idol 3 blinkt misschien nog wel het beste uit in muziek en geluid. Dankzij de samenwerking met JBL beschikt deze Idol 3 over enkele speakers die een subliem geluid ten gehore brengen die nog niet eerder is gehoord vanuit een smartphone. Dergelijke kwaliteit komt aardig in de buurt bij een high-end smartphone, maar ook daar moeten wij vaststellen dat de Idol 3 dit nog evenaart. Dergelijke speakers kom je zeker niet tegen in het middensegment waarin deze Idol 3 is opgenomen qua prijs en hiermee is deze Alcatel smartphone zeker zijn concurrentie een stapje voor. Het was een verstandige keuze om met JBL samen te werken, want hier is de Idol 3 toch weer een unieke smartphone.

Media

De nieuwe Idol 3 is volledig gericht op media. Zo beschikt, zoals eerder genoemd, over sublieme speakers maar ook over een goede camera. Met de 13 megapixels camera kunnen er mooie foto's geschoten worden en deze kunnen direct worden opgeslagen op de 8 GB opslagruimte. Dit is misschien wat weinig voor een smartphone in deze klasse en dit is dan misschien ook een minpunt wat we kunnen noteren. Het geheugen is gelukkig wel weer uitbreidbaar. Om uiteindelijk de mooiste momenten te delen kun je gebruik maken van 4G, want ook deze Idol 3 ondersteunt 4G. Al om al is het dus een complete smartphone voor relatief weinig geld.

Conclusie

De nieuwe Idol 3 is een serieuze smartphone waar menig andere fabrikant nog jaloers op kan zijn. De mogelijkheden lijken eindeloos te zijn, behalve de opslag. Hier noteren wij dan ook misschien het enige minpunt van deze smartphone. Het plezier wat je echter kunt beleven met deze Idol 3 is vele malen groter en dat telt misschien harder mee. De standaard JBL speakers doen hierin een belangrijke bijdrage en ook het besturingssysteem (Android 5.0) werkt meer dan prima op deze smartphone. Voor de echte gadgetfreak is dit misschien nog wel eens een interessante smartphone voor relatief weinig geld!

⇧ Terug naar boven

Alle specificaties voor de Alcatel One Touch Idol 3

Toesteleigenschappen  
Release:juni 2015
Afmetingen:134.6 x 65.9 x 7.6 mm
Simkaart-type:micro
  
Scherm 
Schermgrootte:4,7 inch (11,938 cm)
Resolutie:1280 x 720
Beeldscherm:IPS-LCD
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1200 Mhz Quad Core
Intern geheugen (RAM):1 GB
Interne opslag:8 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD
USB type:microUSB
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 5.0 Lollipop
Vliegtuismodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:13 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:5 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion 2000 mAh
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar
De populairste alternatieven voor de Alcatel One Touch Idol 3

Helaas is de Alcatel One Touch Idol 3 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Alcatel op een rij gezet:

Alcatel One Touch Idol 3 met abonnement of als los toestel

De Alcatel One Touch Idol 3 is de opvolger van - hoe kan het ook anders - de Alcatel Idol 2. De Idol reeks is de populairste generatie smartphones van de telecomfabrikant Alcatel en dat is niet voor niets. De One Touch Idol 3 beschikt over verbluffende specificaties waaronder een krachtige processor (1.2 Ghz quad core), genoeg werkgeheugen (1 GB) om al je favoriete apps op te kunnen draaien en een 4.7 inch touch screen met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Kortom, de specs zijn krachtig genoeg om jarenlang plezier van je smartphone te kunnen hebben. Meer weten over de Alcatel One Touch Idol 3? Bekijk alle specificaties en aanbiedingen op deze pagina.