-

Alcatel One Touch Idol Alpha abonnement

Alcatel One Touch Idol Alpha

Ben je op zoek naar een Alcatel One Touch Idol Alpha abonnement? Vergelijk alle Alcatel One Touch Idol Alpha aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Alcatel One Touch Idol Alpha

De One Touch Idol Alpha is misschien wel een verhaal op zich als wij kijken naar de huidige collectie smartphones van Alcatel. Het toestel straalt een hoop luxe uit, terwijl het nog steeds een betaalbare smartphone blijft. Dankzij dit ontwerp weet deze smartphone zich dan ook prima te onderscheiden tussen alle andere goedkopere smartphones van het merk zelf, maar ook andere directe concurrenten. Deze luxe uitstraling komt dus zeker niet met een prijs en dat is goed om te weten. Gelukkig blijft het niet enkel bij een luxe ontwerp, maar is deze One Touch Idol Alpha ook nog eens op andere gebieden een unieke smartphone op zich.

Notificaties

Een belangrijk punt bij deze One Touch Idol Alpha zijn misschien wel de notificaties. Op geheel eigen unieke wijze springen er LED-lampjes aan wanneer je bijvoorbeeld de smartphone aan het laden bent of wanneer er een bericht is ontvangen. Nu lijkt dit niet uniek, maar deze lampjes zijn bevestigd aan de zijkant van het toestel. Dit hebben wij nog nooit eerder gezien en zo wordt dus de zijkant optimaal benut. Uiteindelijk zal de gehele transparante zijkant oplichten wanneer er een bericht is en kun je dus niet makkelijk een bericht missen. Ook hierbij is het ontwerp weer van cruciaal belang geweest bij deze unieke feature die wij nergens anders nog hebben aangetroffen.

Media

Op het gebied van media is er ook goed nieuws te melden. Zo beschikt de One Touch Idol Alpha over een 13 megapixels camera en hiermee is het een van de betere camera's die je kunt vinden in het goedkopere segment van smartphones. De foto's zijn ook erg goed en dankzij verschillende technieken achter de camera is het beeld ook nog eens trillingsvrij. Ook hier heeft de fabrikant goed zijn huiswerk gedaan. Wij moeten wel erkennen dat er ook een nadeel aan deze One Touch Idol Alpha kleeft. Zo beschik je misschien wel over 16 GB opslagruimte, maar deze is niet uitbreidbaar met een extra kaart. Vol is dus ook echt vol bij deze smartphone. Wie slim is zal dus gebruik maken van cloudopslag, maar wat ons betreft toch enigszins een gemiste kans. Hierbij zal waarschijnlijk de transparante behuizing een probleem zijn geweest om de kaart goed te kunnen huisvesten, maar dit blijft gissen.

Software van de Alcatel One Touch Idol Alpha

Doordat deze One Touch Idol Alpha werkt op Android kun je er van op aan dat hij prima en stabiel werkt. In vergelijking met andere smartphones heeft Alcatel geen eigen skin geïnstalleerd op deze smartphone. Het directe resultaat is dat het toestel een stuk sneller werkt in vergelijking met andere smartphones in deze prijsklasse waarbij wel een eigen skin is geïnstalleerd. Daarnaast kun je sneller rekenen op een update voor het besturingssysteem dan bij welke andere smartphone dan ook. Je blijft dus met deze One Touch Idol Alpha ook altijd up-to-date.

Conclusie over de Alcatel One Touch Idol Alpha

Deze One Touch Idol Alpha heeft ons aangenaam verrast op vele vlakken. Het ontwerp is natuurlijk een belangrijk punt. Je verwacht niet dat je voor deze prijs een dermate mooie smartphone mee kan krijgen. De extra technieken zoals de notificaties en de sterke camera maken het dat deze smartphone prima mee kan in het geweld om de beste goedkope smartphone. Wat ons betreft heeft deze One Touch Idol Alpha deze strijd nu al gewonnen, want het toestel ziet er gewoon goed uit, heeft mooie specificaties en ligt ook nog eens fijn in de hand. Wat ons betreft dan ook een prima smartphone voor erg weinig geld!

Alternatieven voor de Alcatel One Touch Idol Alpha vergelijken