iPhone 6S Plus abonnement

iPhone 6S Plus
Geheugen
16 GB
32 GB
64 GB
Snel naar ↓ informatie specificaties
Alles over de iPhone 6S Plus

Nog niet zo lang geleden was het ondenkbaar dat Apple zou beginnen aan een phablet, een telefoon met een scherm groter of gelijk aan 5,5 inch. Een tijdje terug bracht Apple namelijk nog telefoons uit met een 3,5 inch scherm, en maakte de overleden CEO Steve Jobs destijds bekend dat ook zij het onhandig vonden als een telefoon groter zou zijn dan je hand, wat zij op 4 inch schatte. Nu een tijdje verder, is er de iPhone 6s met een 4,7 inch scherm en een iPhone 6s Plus met een 5,5 inch scherm. En deze iPhones beloven weer een groot succes te worden.

iPhone 6s Plus design

Het design van de iPhone 6s Plus doet veel denken aan het design van de iPhone 6 Plus. Dat komt mede omdat het eigenlijk gewoon hetzelfde design is ;-). Apple brengt met de 'S-update' van de iPhone vaak geen of marginale updates voor het design uit, dus iedereen had al verwacht dat de iPhone 6s Plus er hetzelfde uit zou zien als de iPhone 6 Plus. Het gewicht van de iPhone 6s Plus is wel toegenomen ten opzichte van zijn voorganger, met 20 gram naar 192 gram.

De behuizing van de iPhone 6s Plus wordt nog steeds gemaakt van aluminium, maar om een bendgate van vorig jaar te voorkomen, gebruikt Apple een steviger stuk aluminium. Het zogenaamde 7000 series aluminium zit nu om de iPhone 6s Plus heen. Deze legering wordt ook gebruikt in de Apple Watch en in de ruimtevaart. De iPhone 6s Plus komt, net als de iPhone 6s, in een nieuwe kleur. Naast de kleuren zilver, grijs en goud die al beschikbaar waren voor de iPhone 6 (Plus), brengt Apple nu ook de kleur roségoud naar de iPhone toe. Voor de mensen die op zoek zijn naar een iets vrolijkere kleur is er dan dus de keuze uit roségoud.

iPhone 6s Plus scherm

Het design van de iPhone 6s Plus blijft dus in feite hetzelfde, en dat geldt ook voor het scherm van de telefoon. Apple brengt het toestel dus weer uit met een 5,5 inch scherm dat beschikt over een Full HD resolutie. Wel is er iets nieuws aan het scherm, namelijk 3D Touch. Waar het in de geruchten veelal ging om Force Touch (zo heet het op de Apple Watch), heeft Apple besloten om het 3D Touch te noemen, omdat het het aanraken van het scherm naar een nieuwe dimensie brengt. Door 3D Touch wordt het scherm drukgevoelig, en is het mogelijk om sneller en in minder stappen iets te doen. Zo kan je harder op je navigatiescherm drukken, en dan start er meteen een navigatie route naar de aangedrukte plek.

iPhone 6s Plus processor

Een nieuwe iPhone betekent voor Apple ieder jaar weer een nieuwe processor. De naam van de processor is altijd al wel makkelijk te raden, zo heet die dit jaar de A9 processor. Deze 64-bit processor van Apple is tot wel 70% sneller dan de A8 processor, en wat betreft de grafische eigenschappen gaat die er zelfs 90% op vooruit. Naast de A9 processor, krijgt de iPhone 6s Plus ook de beschikking over een coprocessor, genaamd de M9. Deze houdt zich vooral bezig met de sensoren in het toestel, waaronder de acceleratiemeter, het kompas, de gyroscope en de barometer. De M9 is een stuk efficiënter gemaakt, waardoor Siri ten alle tijden stand-by staat. Hierdoor kan je sneller een vraag stellen en beantwoord krijgen van Siri.

Dan het geheugen. Net als vorig jaar, brengt Apple de iPhone 6s Plus uit in drie verschillende uitvoeringen voor het opslaggeheugen. De iPhone 6s Plus kan je kopen met 16, 64 of 128 GB opslagruimte. Het is niet mogelijk om dit later uit te breiden, en is dus aan te raden om meteen voldoende te kopen.

iPhone 6s Plus camera

Een ander groot verbeterpunt van de iPhone 6s Plus is de camera. Voor het eerst maakt Apple namelijk de sprong naar een camera waarvan het aantal megapixel bestaat uit twee getallen. Vanaf de iPhone 4s werd er gebruik gemaakt van een 8 megapixel camera. De nieuwe iPhones krijgen beide de beschikking over een 12 megapixel camera aan de achterkant. De camera kan ook video's maken in 4K kwaliteit.

Niet alleen de camera aan de achterkant krijgt een upgrade, ook de selfiecamera wordt verbeterd. Deze beschikt bij de iPhone 6s Plus over 5 megapixels en een soort van flits. De flits is het scherm zelf, die heel erg opgelicht wordt als je een foto met flits wilt maken. Hierdoor kan de camera meer licht opvangen, waardoor er betere foto's gemaakt kunnen worden.

Apple voegt ook nog een nieuwe functie aan de foto's toe, genaamd Live Photos. Hiermee kan je op een foto drukken, en laat de iPhone dan de seconden vlak voor en vlak na de foto's nogmaals zien. Hierdoor zou je dat ene speciale moment kunnen herbeleven.

iPhone 6s Plus prijs en abonnement

Allemaal leuk en aardig die iPhone 6s Plus, maar wat kost zo'n toestel nou eigenlijk? De iPhone 6s Plus zal 799 euro in Nederland gaan kosten, voor het model met 16 GB geheugen. De varianten met 64 en 128 GB kosten respectievelijk 899 en 999 euro. Om de prijs wat minder te laten voelen, kan je ervoor kiezen om een iPhone 6s Plus abonnement te nemen. Hiermee betaal je de kosten van de iPhone 6s Plus wel over de abonnementsduur, maar hoef je niet alles in 1x te betalen. Een iPhone 6s Plus abonnement is daarom een handige keuze voor de meeste mensen. Natuurlijk wel als je huidige abonnement al (bijna) verlopen is. Via deze pagina is het ook mogelijk om de abonnementen van de 6s Plus te vergelijken, waardoor je het beste abonnement kan kiezen.

iPhone 6S Plus specificaties vergelijken
Eigenschappen  
Release:september 2015
Afmetingen:158 x 78 x 7 mm
Gewicht:192 g
Simkaart-type:nano
  
Scherm 
Schermgrootte:5,50 inch (13,97 cm)
Resolutie:1920 x 1080
Beeldscherm:IPS-LCD
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1840 Mhz Dual Core
Intern geheugen (RAM):2 GB
Interne opslag:128 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB
Geheugen uitbereiding:
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:iOS 9
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:12 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Video:
Video resolutie:4K
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:5 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion
Spraaktijd:720 min
Standby tijd:384 uur
  
Netwerken 
4G:
5G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
  
Beveiliging 
Pincode:
Vingerafdrukscanner:
Gezichtsherkenning:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email: