iPhone 6S abonnement

iPhone 6S
Geheugen
32 GB
64 GB
128 GB
Snel naar ↓ informatie specificaties
Alles over de iPhone 6S

Apple heeft met de iPhone 6S misschien wel de grootste S-update ooit uitgebracht. Op 9 september 2015 zag de iPhone 6S het levenslicht tijdens een evenement van Apple in San Francisco. Apple heeft de iPhone 6S uitgebracht met een nieuwe functie, 3D Touch, een verbeterde processor, A9 processor, en een nieuwe 12 megapixel camera. De iPhone is natuurlijk al altijd een van de beste telefoons gebleken, en ze leggen de lat nu weer erg hoog.

iPhone 6S design

Hoewel de iPhone 6S grote veranderingen met zich mee brengt, blijft het natuurlijk om een 'S-update' van de iPhone te gaan. Dit betekent dus dat Apple het design niet veranderd. Het uiterlijk van het design verandert niet, de grote van het scherm verandert niet en de resolutie ook niet. De knoppen van de iPhone 6S zullen dus ook op dezelfde plek zitten als je die bij de iPhone 6 kan vinden.

Apple breidt het assortiment van de iPhone 6S wel wat uit. Waar er tot op heden drie verschillende kleuren beschikbaar waren voor de iPhone (5S/6/6 Plus), namelijk: grijs, zilver en goud, voegt Apple er nu een nieuwe kleur aan toe. Het gaat in dit geval om roségoud. Een kleur die de iPhone 6S nog wat meer klasse mee zou moeten geven.

Het scherm van de iPhone 6S blijft zoals gezegd ongewijzigd. Dit betekent een 4,7 inch scherm met een resolutie van 750 x 1334 pixels. De pixeldichtheid komt hierdoor op 326 ppi te liggen. Dit classificeert Apple dus als een retina scherm.

Apple A9 processor

De Apple A9 processor gaat de iPhone 6S voorzien van de rekenkracht die het toestel nodig heeft. Volgens Apple is de processor maar liefst 70% sneller dan de oudere A8 chip, en qua grafische resultaten gaat de A9 processor er zelfs 90% op vooruit. Apple noemt dit desktop en console prestaties. Zelf zijn ze dus erg tevreden over de nieuwe processor, en dat lijkt ook terecht te zijn.

De processor wordt ook gemaakt op een nieuwe architectuur, waardoor het efficiënter om zal gaan met zijn taken. Hierdoor wordt de processor minder belast, en zal dit resulteren in een verbetering van de batterijduur. De A9 processor wordt daarnaast nog ondersteund door een M9 coprocessor. Wat betreft het geheugen van de iPhone 6S, deze zal weer beginnen op 16 GB. De iPhone 6s zal niet uitbreidbaar zijn met een extra microsd kaart, en het is daarom dus aan te raden om wel genoeg opslagruimte te kopen voor de iPhone 6S. Het toestel is namelijk ook beschikbaar in een 64 GB en een 128 GB uitvoering, welke per upgrade 100 euro meer zullen kosten.

3D Touch voor drukgevoeligheid

Lange tijd gingen er al geruchten over een drukgevoelig scherm voor de iPhone 6S. Apple had namelijk Force Touch geïntroduceerd voor de Apple Watch, en leek het dus logisch dat dit ook naar de iPhone zou komen. En dat is gebeurd. Onder de naam 3D Touch brengt Apple een drukgevoelig scherm naar de iPhone 6S en iPhone 6s Plus.

De bedoeling van 3D Touch is dat je dingen sneller gedaan kan hebben, in minder klikken. Zo kan je wat harder op je scherm drukken als je op de navigatie app staat, om meteen naar de locatie te navigeren. 3D Touch komt met nieuwe functies, genaamd Peek en Pop. Met Peek kan je een preview krijgen van de informatie die je toegestuurd krijgt, en met Pop kan je meteen naar de informatie gaat die je toegestuurd krijgt.

iPhone 6S camera upgrade

Al sinds de iPhone 4s maakt Apple gebruik van een 8 megapixel camera. Waar de concurrenten ondertussen naar foto's toe gaan met 20 megapixel (of daar al een tijdje over heen gegaan zijn), moest je het met de iPhone voorlopig dus nog doen met minder dan 10. De camera van de iPhone 6S maakte geweldige foto's, daar niet van, maar mensen zien graag toch meer megapixels omdat ze denken dat dit betere foto's zal maken. Het aantal megapixels maakt een foto natuurlijk niet per se beter (sensoren zijn ook hard nodig), maar daar is niet iedereen van op de hoogte. Daarnaast was het voor Apple ook weer eens tijd om een nieuwe camera op de iPhone te plaatsen. De iPhone 6S wordt daarom uitgerust met een 12 megapixel camera aan de achterkant. Deze camera kan ook nog video's opnemen in 4K kwaliteit. Aan de voorkant kiest Apple voor een 5 megapixel camera, met een opvallend feature. Zo kan je het scherm gebruiken als een flitser voor je camera. Het scherm wordt dan voor heel even 3x zo fel als normaal, waardoor de camera meer licht vangt en een betere foto kan maken.

Een andere nieuwe feature aan de camera, of eigenlijk de foto's, is Live Photos. Standaard staat de camera van de iPhone 6s ingesteld op deze functie. Hiermee maak je een foto, maar kan je de paar luttele seconden voor of na de foto ook nog terug bekijken als je hard op de foto drukt. In feite wordt elke foto daardoor een filmpje, die je gewoon als foto kan bekijken, maar ook weer af kan laten spelen. Hierdoor zou je het moment waarop de foto gemaakt is weer helemaal terug kunnen krijgen, aldus Apple.

iPhone 6S prijs en abonnement

Apple heeft de iPhone 6S release gepland voor op 25 september. Dit gaat op voor de grotere landen, en zal Nederland dus nog niet deel van uit maken. Nederland mag zich een week later opmaken voor de iPhone 6S release. De prijs van de iPhone 6S zal beginnen op 699 euro, voor het 16 GB model. Elke upgrade kost 100 euro extra, waardoor je 799 euro en 899 euro betaalt voor respectievelijk het 64 GB en 128 GB model. Dit is een hoop geld, en daarom kan het handig zijn om te kiezen voor een iPhone 6S abonnement. Hiermee betaal je de toestelprijs over een periode van één of twee jaar, afhankelijk van je iPhone 6S abonnement, waardoor je niet alles in 1x hoeft te betalen. Een iPhone 6S abonnement kan daarom een erg goede keuze zijn voor het toestel. Op deze pagina zijn alle iPhone 6S abonnementen daarnaast ook makkelijk te vergelijken, om snel een keuze te kunnen maken en een iPhone 6S te kunnen kopen.

iPhone 6S specificaties vergelijken
Eigenschappen  
Release:mei 2017
Afmetingen:158.2 x 77.9 x 7.3 mm
Gewicht:192 g
Simkaart-type:nano
  
Scherm 
Schermgrootte:4,70 inch (11,94 cm)
Resolutie:1920 x 1080
Beeldscherm:IPS-LCD
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacative
  
Hardware 
Processor:1840 Mhz Dual Core
Intern geheugen (RAM):2 GB
Interne opslag:16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB
Geheugen uitbereiding:
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:iOS 9
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:12 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Video:
Video resolutie:4K
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:5 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion
Spraaktijd:840 min
Standby tijd:3000 uur
  
Netwerken 
4G:
5G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
  
Beveiliging 
Pincode:
Vingerafdrukscanner:
Gezichtsherkenning:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email: