Asus telefoons vergelijken

Asus

Asus is een ICT en telecom fabrikant, opgericht in 1989 uit Taiwan. Asus is op dit moment voornamelijk actief op het gebied van computerproducten. Zo zijn ze een belangrijke speler in de laptop en tablet-branche en kan je ook uitstekend een monitor of desktop pc van Asus kopen. Nog niet al te lang geleden is Asus begonnen met de ontwikkeling van smartphones. Een redelijk populair voorbeeld hiervan is de zogenaamde Asus Padfone. Dit is een combinatie van een tablet en een smartphone. De Padfone draait op het besturingssysteem Android en bestaat uit een smartphone en een omhulsel waar je de smartphone in kan schuiven. Zodra je dit gedaan hebt, wordt de smartphone omgetoverd tot een volwaardige tablet. Wil je een Asus smartphone kopen? Check de beste aanbiedingen voor de Asus Padfone op deze pagina. Liever toch nog even spieken bij de andere merken? Op deze pagina vind je een overzicht van alle andere smartphones van dit moment.

Meer informatie over Asus smartphones

Asus, ook wel bekend als Asustek, is een Taiwanese technologie reus die in Nederland vooral bekend staat vanwege de notebooks, tablets, servers en dan pas smartphones. Het bedrijf heeft zijn naam ontleent aan de laatste vier letters van Pegasus, en gevleugeld paard vanuit de Griekse mythologie. De naam symboliseert wijsheid en kennis. De Taiwanese onderneming bestaat al sinds 1989 en maakt elk product vanuit de gedachte om producten naar nieuwe hoogten te brengen.

Sinds enkele jaren vinden steeds meer Asus smartphones hun weg naar Nederland. Geen vreemde trend aangezien de mobiele telefoons een uitstekende kwaliteit / prijs verhouding hebben. De onderneming is een landgenoot van HTC en verkocht in 2016 zelfs meer smartphones dan het grote HTC.

Voordelige Asus smartphones

Eind 2008 werd de Taiwanese onderneming lid van de Open Handset Alliance en maakte daarna zes smartphones in samenwerking met Garmin. De samenwerking eindigde al vrij snel en daarop ging het technologie bedrijf zelf verder. De fabrikant is in de afgelopen tien jaar flink gegroeid op het gebied van smartphones. Het concern is nu zeer dominant aanwezig in Taiwan zelf, India en ook in China. In Europa worden de telefoons van het merk bekender. Vooral sinds de Zenfone laat het merk zien dat innovatie het techbedrijf eigen is. De afgelopen jaren lanceerde Asus jaarlijks een nieuwe generatie Zenfones. De telefoons hebben een robuust ontwerp en snelle specificaties met een aantrekkelijke prijs in alle segmenten van de smartphone markt. De prijs kwaliteitsverhouding is vergelijkbaar met de Asus laptops.

Asus Zenfone smartphone lijn Asus lanceert nu al een aantal jaar smartphones onder de naam Zenfone. De eerste generaties Zenfone toestellen uit 2014 werden voornamelijk aangedreven door Intel processors. De Android KitKat toestellen hadden degelijke specificaties en een enkeling werd zelfs aangedreven door een Snapdragon processor van Qualcomm. In 2015 lanceerde Asus de eerste Android smartphone met 4 GB aan werkgeheugen. Tijdens CES 2015 werd het Zenfone 2 vlaggenschip gelanceerd. Een krachtig vlaggenschip dat draaide op Android 5 Lolipop met 2,4 GHz quad core processor van Intel. Asus Zenfone 3

De derde generatie Asus Zenfones is de eerste generatie smartphones die Asus officieel heeft uitbracht in Nederland. De Zenfone 3 is daarin een degelijke middenklasser die aantrekkelijk geprijsd is. Het blijft niet bij degelijke toestellen, want de Taiwanese fabrikant ontwikkelt namelijk mobiele telefoons met de nieuwste technieken. De fabrikant was in 2017 de eerste fabrikant die na Lenovo ook een Google Tango enabled smartphone lanceerde. De Asus Zenfone AR kreeg daarbij niet de primeur voor de eerste augmented reality telefoon. Het toestel kreeg wel de primeur als eerst aangekondigde smartphone met wel 8 GB aan werkgeheugen.

Vierde generatie Zenfone

In 2017 verschijnt alweer de nieuwste generatie Zenfone toestellen. Asus lanceert met de vierde generatie weer een aantal zeer complete toestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Van het goedkope basis model met een snelle Snapdragon processor, een echte selfie telefoon met dual selfie camera´s tot natuurlijk een Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschip.

Asus smartphone met telefoonabonnement

De voordelige Asus smartphone worden sinds de Zenfone 4 ook naar Nederland verscheept. Je kunt de prachtige en goedkope telefoons dus met verschillende aantrekkelijke telefoonabonnementen afsluiten. Het grote voordeel van de apparaten ligt in de betrouwbaarheid en aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. De Taiwanese telefoons zijn namelijk helemaal niet zo duur.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Asus telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Asus telefoon?
  Op een telefoon van het merk Asus krijg je standaard 24 maanden garantie. Deze garantie geldt enkel voor het toestel en niet voor losse onderdelen (zoals de batterij) of accessoires. Op onderdelen en accessoires wordt slechts 6 maanden garantie gegeven. Let op: mocht de schade zijn ontstaan doordat je het toestel hebt laten vallen wordt deze niet vergoed.
 • 2
  Hoelang gaat de accu van een Asus telefoon mee?
  Asus smartphones hebben veel mogelijkheden zoals apps, tekst verwerken, video's bekijken, muziek afspelen, internetten en meer. Hoe meer gebruik je van deze functionaliteiten maakt, hoe korter de accu mee gaat. Gemiddeld genomen kan je er vanuit gaan dat de accu van een Asus smartphone ongeveer 24 uur mee gaat.
 • 3
  Help! Mijn Asus telefoon is gestolen. Wat nu?
  Wat vervelend te horen dat je telefoon gestolen is. Je kan het beste voorkomen dat er nog meer financiële schade bij komt en direct je simkaart laten blokkeren. Dit doe je door te bellen naar je provider. Er kan nu niet meer gebeld wordt met je telefoon en dat voorkomt mogelijk hoge en vervelende telefoonrekeningen waar je niet om hebt gevraagd. Zodra je je simkaart hebt laten blokkeren raad ik je aan om aangifte te doen voor diefstal bij de politie. Succes ermee.
 • 4
  Is mijn Asus telefoon simlock vrij?
  Alle telefoons die via onze website worden aangeboden in combinatie met een abonnement zijn simlock vrij. Je doet er echter altijd verstandig aan om de omschrijving van het toestel nog even goed door te lezen.
 • 5
  Waarom is een Asus toestel goedkoper dan andere smartphones?
  Asus maakt over het algemeen lowbudget smartphones in tegenstelling tot andere merken zoals Apple, Samsung, HTC en LG. Dit neemt echter niet weg dat een Asus smartphone geen goede kwaliteit is.
 • 6
  Waar komt Asus vandaan?
  Asus (AsusTek) is een grote computer, smartphone en elektronica multinational uit Taiwan. De naam komt vanuit de Griekse Mythologie. Het merk koos haar naam vanwege Peg(asus) het gevleugelde paard. De fabrikant is een landgenoot en directe concurrent van HTC. In Nederland is het merk uit Taiwan vooral bekend vanwege de computers en laptops. Sinds een aantal jaar bereiken de Asus Zenfones ook de Nederlandse kust. Het zijn betrouwbare en voordelige telefoons met een rijke uitrusting.
 • 7
  Is Asus betrouwbaar?
  Het bedrijf AsusTek is een gigantisch bedrijf uit Taiwan. De onderneming levert in Nederland al jaren degelijke en voordelige laptops. De Zenfone telefoons hebben dezelfde kwaliteit/prijs verhouding als de bekende laptops en PC’s. Ieder jaar worden de Asus Zenfone toestellen zelfs een stukje beter. De onderneming is op gebied van smartphones uitgegroeid tot een partij van invloed. Wist je dat er in 2016 zelfs meer Asus mobiele telefoons (20 miljoen) werden verkocht dan HTC smartphones (18 miljoen).
 • 8
  Hoe verhouden Asus smartphones zich met telefoons zoals Samsung en HTC?
  De gemiddelde smartphone van deze fabrikant is gericht op het middensegment. De onderneming lanceerde in 2017 echter ook een innovatieve premium smartphone, de Asus Zenfone AR. Het is de eerst aangekondigde smartphone in de wereld met 8 GB aan werkgeheugen en ondersteunt ook de augmented reality techniek Google Tango.
 • 9
  Wat is het besturingssysteem van Asus?
  De Asus Zenfones zijn uitgerust met het Android besturingssysteem en daar overheen een software schil van de fabrikant zelf, ZenUI.
 • 10
  Wat is een phablet?
  Een phablet is een smartphone met een beeldscherm dat groter is dan 5,5 inch. Vroeger was een 5,5 inch beeldscherm nog groot, maar sinds 2015 verschijnen er meer en meer toestellen met een scherm groter dan 5,5 inch. De Asus Zenfone Zoom S is een goed voorbeeld van een phablet. De telefoon heeft een flink 5,5 inch beeldscherm en uitstekende camera's.
 • 11
  Wat is het verschil tussen de Asus Zenfone 3 en de Zenfone 3 Max?
  De Asus Zenfone 3 is een compleet toestel in het hogere middensegment van 2016. De Zenfone 3 Max is, ondanks de naam doet vermoeden, even groot als de Zenfone 3. De Zenfone 3 Max heeft op alle fronten lichtere specificaties, maar het toestel is dan wel uitgerust met een geweldig grote accu (4.130 mAh). De Max staat voor de maximale accuduur. De Zenfone 3 heeft de snelle Qualcomm Snapdragon 625 processor en een stel goede camera’s met luxe cameratechnieken als PDAF en HDR. De Zenfone 3 Max heeft een lichte MediaTek processor met 2 a 3 GB aan werkgeheugen en een wat zwakkere 13 megapixel camera. De Asus Zenfone 3 Max is dan ook een flink stuk goedkoper dan de Zenfone 3.
 • 12
  Mijn Asus smartphone loopt vast, wat kan ik doen?
  Het vastlopen van een Zenfone kan verschillende oorzaken hebben. De telefoon kan vastlopen doordat het een bepaalde update nodig heeft. Wanneer je smartphone vastloopt bij één bepaalde app, controleer dan altijd voor updates in de Play Store. Verwijder de app eventueel en probeer het opnieuw. Een andere oorzaak kan het werkgeheugen (RAM) zijn. Wanneer je te veel apps draait, dan kan de telefoon dat soms niet aan. Check hoeveel apps er tegelijkertijd lopen. Vaak draaien applicaties op de achtergrond mee die je niet nodig hebt. Zet deze uit of deinstalleer de app als je die niet nodig hebt. LET OP een voordelige telefoon heeft vaak niet zo veel RAM geheugen. Sommige apps kun je dan ook niet soepel draaien. Daarvoor heb je een smartphone met meer werkgeheugen nodig. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met (web)winkel waar je de Asus Zenfone hebt gekocht.
 • 13
  Mijn Asus telefoon is traag, wat kan ik daar aan doen?
  Een trage smartphone is altijd vervelend. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je telefoon traag wordt. Bepaalde apps vragen veel geheugen of processor snelheid. Afhankelijk van de smartphone kun je sommige apps dan ook niet goed draaien of spellen spelen. Wanneer je telefoon traag wordt, kun je een aantal dingen doen. Veel apps blijven op de achtergrond draaien. Gebruik je een bepaalde app in het geheugen niet, verwijder de app uit het geheugen. Je kunt het overzicht van apps die draaien zien via de knop met vierkante icoon. De opslag van jouw Zenfone kan natuurlijk ook vol staan met bestanden. Een toestel heeft namelijk altijd een beetje opslagruimte nodig. Verwijder foto’s of zet deze over naar je PC. Bekijk welke downloads je kunt verwijderen.
 • 14
  Ik wil een Asus telefoon kopen, waar moet ik op letten?
  De Asus Zenfone toestellen die je in Nederland kunt kopen ondersteunen bijna allemaal 4G LTE en de benodigde frequenties in Nederland. Alleen voor Tele2 moet je echt opletten, dat de Asus naar keuze ook 4G ondersteunt. Vanaf 2016 ondersteunen vrijwel alle smartphones 4G, behalve de meest voordelige toestellen.
 • 15
  Zijn alle Asus Zenfone goedkoop?
  De Asus Zenfone smartphones zijn stuk voor stuk voordelig ten opzichte van premium merken. Ze vallen in de categorie waarin je ook Alcatel en Motorola smartphones vindt. Het zijn degelijke telefoons met een rijke uitrusting voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn natuurlijk ook top modellen van de fabrikant uit Taiwan. De Asus Zenfone AR is een voorbeeld van een dure Asus telefoon. Het toestel is dan ook uitgerust met de laatste technische hoogstandjes en super snel dankzij een premium processor met erg veel werkgeheugen.
 • 16
  Ik wil foto's van mijn Asus Zenfone op mijn computer zetten, hoe doe ik dat?
  Je kunt foto’s op een eenvoudige manier op je computer zetten vanaf je Asus Zenfone. Koppel de Zenfone aan je computer via de USB kabel. Vervolgens krijg je op de telefoon en ook de PC een melding. Kies voor data overdracht (in plaats van opladen) bij je telefoon. Koppel je de apparaten voor de eerste keer? Dan moet je eerst enkele bestanden installeren. Vervolgens kun je via ‘Mijn Computer’ al je foto’s, bestanden en muziek aan. Op deze manier zet je ook eenvoudig MP3 bestanden op je Asus Zenfone.

Het laatste nieuws over Asus telefoons

ASUS ROG Phone: de absolute gaming smartphone
4 jun 2018ASUS ROG Phone: de absolute gaming smartphoneVandaag heeft ASUS de gaming wereld verrijkt met een absurde gaming smartphone, de ASUS ROG Phone. De ROG Phone is een zelfstandig gekoelde smartphone met indrukwekkende specificaties en slimme gaming toebehoren. De ASUS ROG Phone is een pure gaming smartphone. De Republic of Gamers (ROG) van ASUS is de gaming tak... Lees verder
Dit is de ASUS ZenFone 5 reeks
28 feb 2018Dit is de ASUS ZenFone 5 reeksDinsdagavond heeft ASUS een viertal nieuwe smartphones gepresenteerd. Het gaat om de ASUS ZenFone 5, ASUS ZenFone 5 Lite, ASUS ZenFone 5Z en ASUS ZenFone Max M1. Het is nog niet bekend wanneer ze precies naar Nederland komen. Ook zijn nog niet alle adviesprijzen bekendgemaakt. Zoals de naam al aangeeft is de ASUS... Lees verder
ASUS ZenFone Max Plus verkrijgbaar in ons land
23 feb 2018ASUS ZenFone Max Plus verkrijgbaar in ons landDe ASUS ZenFone Max Plus is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het toestel kenmerkt zich door een groot scherm met 18:9 verhouding en dikke batterij. De adviesprijs is vastgesteld op 279 euro. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet. Op dinsdag 27 februari is het zover. Dan onthult ASUS haar... Lees verder
ASUS Z01RD met Snapdragon 845 gespot
20 feb 2018ASUS Z01RD met Snapdragon 845 gespotEr is een nieuwe, onbekende smartphone van ASUS gespot. Jammer genoeg zijn er geen foto’s beschikbaar, maar wel een online benchmark. Het gaat om de ASUS Z01RD. Volgens AnTuTu kunnen we een high-end vlaggenschip verwachten die onder meer met de Qualcomm Snapdragon 845 wordt geleverd. Als we de laatste berichten... Lees verder
Gerucht: ASUS werkt aan telefoon met Android Go
16 feb 2018Gerucht: ASUS werkt aan telefoon met Android GoDe Duitse techjournalist Roland Quandt heeft een nieuwe en onbekend telefoon van ASUS aangetroffen in de database van Geekbench: de ASUS X00RD. Dat is op zich natuurlijk al interessant, maar wat het nog boeiender maakt is dat het een budgettelefoon met low-end specs is die op Android 8.1 Oreo draait. ASUS bereidt zich... Lees verder
⇧ Terug naar boven