Meer informatie over Asus smartphones

Asus, ook wel bekend als Asustek, is een Taiwanese technologie reus die in Nederland vooral bekend staat vanwege de notebooks, tablets, servers en dan pas smartphones. Het bedrijf heeft zijn naam ontleent aan de laatste vier letters van Pegasus, en gevleugeld paard vanuit de Griekse mythologie. De naam symboliseert wijsheid en kennis. De Taiwanese onderneming bestaat al sinds 1989 en maakt elk product vanuit de gedachte om producten naar nieuwe hoogten te brengen.

Sinds enkele jaren vinden steeds meer Asus smartphones hun weg naar Nederland. Geen vreemde trend aangezien de mobiele telefoons een uitstekende kwaliteit / prijs verhouding hebben. De onderneming is een landgenoot van HTC en verkocht in 2016 zelfs meer smartphones dan het grote HTC.

Voordelige Asus smartphones

Eind 2008 werd de Taiwanese onderneming lid van de Open Handset Alliance en maakte daarna zes smartphones in samenwerking met Garmin. De samenwerking eindigde al vrij snel en daarop ging het technologie bedrijf zelf verder. De fabrikant is in de afgelopen tien jaar flink gegroeid op het gebied van smartphones. Het concern is nu zeer dominant aanwezig in Taiwan zelf, India en ook in China. In Europa worden de telefoons van het merk bekender. Vooral sinds de Zenfone laat het merk zien dat innovatie het techbedrijf eigen is. De afgelopen jaren lanceerde Asus jaarlijks een nieuwe generatie Zenfones. De telefoons hebben een robuust ontwerp en snelle specificaties met een aantrekkelijke prijs in alle segmenten van de smartphone markt. De prijs kwaliteitsverhouding is vergelijkbaar met de Asus laptops.

Asus Zenfone smartphone lijn Asus lanceert nu al een aantal jaar smartphones onder de naam Zenfone. De eerste generaties Zenfone toestellen uit 2014 werden voornamelijk aangedreven door Intel processors. De Android KitKat toestellen hadden degelijke specificaties en een enkeling werd zelfs aangedreven door een Snapdragon processor van Qualcomm. In 2015 lanceerde Asus de eerste Android smartphone met 4 GB aan werkgeheugen. Tijdens CES 2015 werd het Zenfone 2 vlaggenschip gelanceerd. Een krachtig vlaggenschip dat draaide op Android 5 Lolipop met 2,4 GHz quad core processor van Intel. Asus Zenfone 3

De derde generatie Asus Zenfones is de eerste generatie smartphones die Asus officieel heeft uitbracht in Nederland. De Zenfone 3 is daarin een degelijke middenklasser die aantrekkelijk geprijsd is. Het blijft niet bij degelijke toestellen, want de Taiwanese fabrikant ontwikkelt namelijk mobiele telefoons met de nieuwste technieken. De fabrikant was in 2017 de eerste fabrikant die na Lenovo ook een Google Tango enabled smartphone lanceerde. De Asus Zenfone AR kreeg daarbij niet de primeur voor de eerste augmented reality telefoon. Het toestel kreeg wel de primeur als eerst aangekondigde smartphone met wel 8 GB aan werkgeheugen.

Vierde generatie Zenfone

In 2017 verschijnt alweer de nieuwste generatie Zenfone toestellen. Asus lanceert met de vierde generatie weer een aantal zeer complete toestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Van het goedkope basis model met een snelle Snapdragon processor, een echte selfie telefoon met dual selfie camera´s tot natuurlijk een Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschip.

Asus smartphone met telefoonabonnement

De voordelige Asus smartphone worden sinds de Zenfone 4 ook naar Nederland verscheept. Je kunt de prachtige en goedkope telefoons dus met verschillende aantrekkelijke telefoonabonnementen afsluiten. Het grote voordeel van de apparaten ligt in de betrouwbaarheid en aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. De Taiwanese telefoons zijn namelijk helemaal niet zo duur.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Asus telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Asus telefoon?
  Op een telefoon van het merk Asus krijg je standaard 24 maanden garantie. Deze garantie geldt enkel voor het toestel en niet voor losse onderdelen (zoals de batterij) of accessoires. Op onderdelen en accessoires wordt slechts 6 maanden garantie gegeven. Let op: mocht de schade zijn ontstaan doordat je het toestel hebt laten vallen wordt deze niet vergoed.
 • 2
  Hoelang gaat de accu van een Asus telefoon mee?
  Asus smartphones hebben veel mogelijkheden zoals apps, tekst verwerken, video's bekijken, muziek afspelen, internetten en meer. Hoe meer gebruik je van deze functionaliteiten maakt, hoe korter de accu mee gaat. Gemiddeld genomen kan je er vanuit gaan dat de accu van een Asus smartphone ongeveer 24 uur mee gaat.
 • 3
  Help! Mijn Asus telefoon is gestolen. Wat nu?
  Wat vervelend te horen dat je telefoon gestolen is. Je kan het beste voorkomen dat er nog meer financiële schade bij komt en direct je simkaart laten blokkeren. Dit doe je door te bellen naar je provider. Er kan nu niet meer gebeld wordt met je telefoon en dat voorkomt mogelijk hoge en vervelende telefoonrekeningen waar je niet om hebt gevraagd. Zodra je je simkaart hebt laten blokkeren raad ik je aan om aangifte te doen voor diefstal bij de politie. Succes ermee.
 • 4
  Is mijn Asus telefoon simlock vrij?
  Alle telefoons die via onze website worden aangeboden in combinatie met een abonnement zijn simlock vrij. Je doet er echter altijd verstandig aan om de omschrijving van het toestel nog even goed door te lezen.
 • 5
  Waarom is een Asus toestel goedkoper dan andere smartphones?
  Asus maakt over het algemeen lowbudget smartphones in tegenstelling tot andere merken zoals Apple, Samsung, HTC en LG. Dit neemt echter niet weg dat een Asus smartphone geen goede kwaliteit is.
 • 6
  Waar komt OnePlus vandaan?
  OnePlus is een jonge Chinese smartphone fabrikant. Het bedrijf OnePlus werd in 2013 opgericht door Carl Pei en de voormalige vice-president van Oppo, Pete Lau. De enige aandeelhouder van OnePlus is Oppo. Oppo is weer volledig van BBK Electronics. BBK Electronics is ook eigenaar van Vivo. Je kunt dus wel zeggen, dat er een geweldig groot bedrijf achter OnePlus zit. De Chinese fabrikanten Oppo en Vivo verkochten in 2016 tientallen miljoenen smartphones en zijn de nummer vier en vijf smartphone merken in dat jaar. OnePlus is ontstaan met als hoofddoel een smartphone te ontwerpen voorzien van high-end kwaliteit tegen een lagere prijs dan andere telefoons in dezelfde klasse. De rest is geschiedenis.
 • 7
  Waarom is OnePlus ineens zo bekend?
  OnePlus is bekend geworden omdat de fabrikant op een super slimme manier in de media is gekomen en vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding van de smartphones. De OnePlus toestellen hebben premium specificaties voor een hogere middensegment prijs. De eerste lichting OnePlus smartphones kon je alleen maar krijgen op uitnodiging. Hiermee creëerde de onderneming op een slimme manier een schaarste. Het bedrijf kon zo ook nooit meer bestellingen ontvangen dan de onderneming kon leveren. De smartphone zelf was ook echt een mobiele telefoon die de heersende merken zowel in specificaties al prestaties evenaarde. De OnePlus One kostte veel minder dan de premium vlaggenschepen van die tijd. Daarnaast hebben de vlaggenschepen een besturingssysteem waarmee je zelf erg veel kan instellen, OxygenOS. Het merk heeft vervolgens met iedere nieuwe generatie bewezen dat je een premium vlaggenschip kunt maken met een voordelige prijs.
 • 8
  Wat bedoelt men met flagship killer?
  Vanaf de OnePlus One lancering in 2014 kreeg de telefoon de titel 'Flagship Killer' mee. Daarmee doelde de fabrikant op de specificaties van het toestel, waarmee het een moordende concurrent was voor alle andere vlaggenschepen van die tijd. De OnePlus One had op sommige vlakken zelfs betere specificaties dan andere premium vlaggenschepen. De prijs van de OnePlus One lag echter veel lager in vergelijking met bijvoorbeeld Samsung, LG en HTC vlaggenschepen van dat moment.
 • 9
  Heeft de OnePlus een goede camera?
  De OnePlus vlaggenschepen hebben doorgaans goede camera’s. De eerdere modellen tot de OnePlus 3T beschikken over één hoofdcamera en vanaf de OnePlus 5 zie je twee hoofdcamera’s. De snelle smartphones hebben high tech camerasystemen.
 • 10
  Welk besturingssysteem gebruikt OnePlus?
  De OnePlus smartphones hebben het eigen OxygenOS besturingssysteem. Het is een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem met Android van Google als basis.
 • 11
  Heeft een OnePlus smartphone een goede batterijduur?
  De OnePlus vlaggenschepen hebben een gemiddelde batterijduur. De uiteindelijke batterijduur is afhankelijk van jouw eigen gebruik. Gemiddelde gebruikers halen eenvoudig een dag, zware gebruikers zullen tussendoor moeten opladen. OnePlus gebruikt de super snelle oplaadtechniek Dash Charge.
 • 12
  Wat is Dash Charge?
  Dash Charge is de razendsnelle oplaadtechniek van OnePlus. Hiermee laadt je de smartphone binnen 30 minuten weer op voor een volle dag gebruik. In een uur is de accu al bijna weer vol.
 • 13
  Kan ik een OnePlus telefoonabonnement afsluiten?
  Jazeker, je kunt voor bijna alle OnePlus smartphones een telefoonabonnement afsluiten.
 • 14
  Kun je een OnePlus smartphone alleen op uitnodiging krijgen?
  De eerste OnePlus telefoons waren slechts in beperkte oplage beschikbaar. Daarom had de onderneming een slim uitnodigingssysteem bedacht. Tegenwoordig kun je de OnePlus los kopen of zelfs via een telefoonabonnement.
 • 15
  Waarom heeft een OnePlus zoveel werkgeheugen?
  De gemiddelde Android smartphone heeft meer werkgeheugen (RAM) dan bijvoorbeeld een Apple iPhone. De OnePlus smartphones blinken tussen de Android vlaggenschepen zelfs uit in de hoeveelheid werkgeheugen. Het voordeel hiervan is, dat je smartphone nog vloeiender loopt bij bijvoorbeeld zware games. Veel werkgeheugen betekent ook, dat je meer apps in het geheugen kunt houden. De telefoon is daardoor veel sneller in gebruik en ideaal voor multi tasken.
 • 16
  Mijn OnePlus wordt warm, wat kan ik doen?
  Sommige OnePlus smartphones worden erg warm bij intensief gebruik. Dat is vaak niet erg, maar kan soms vervelend zijn. Je kunt dit helaas alleen voorkomen door de telefoon iets minder intensief te gebruiken. Sluit bijvoorbeeld app die je niet gebruikt. Mocht de telefoon overdreven warm worden, neem dan contact op met de winkel waar je de OnePlus hebt gekocht.
 • 17
  Heeft een OnePlus smartphone een 3,5 mm koptelefoon ingang?
  Ja, de OnePlus smartphones hebben de vertrouwde 3,5 mm EarJack voor je koptelefoon.
 • 18
  Wat is het verschil tussen de OnePlus 3 en de OnePlus 3T?
  De OnePlus 3T volgt de OnePlus 3 op en er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de beide mobiele telefoons. De OnePlus 3T heeft een iets nieuwere Snapdragon 821 processor en is daarmee 10% sneller tegen hetzelfde energie verbruik. De OnePlus 3 heeft dezelfde hoofdcamera als de 3T, maar een 8 megapixel selfiecamera in plaats van de 16 megapixel camera in de OnePlus 3T. De OnePlus 3T heeft een grotere accu (3.400 mAh) en kan net iets langer mee. Bij de OnePlus 3T kun je naast 64 GB aan opslagruimte ook kiezen voor 128 GB. De OnePlus 3 is iets goedkoper dan de OnePlus 3T.
 • 19
  Wat is het verschil tussen de OnePlus 3T en de OnePlus 5?
  De OnePlus 3T en OnePlus 5 verschillen op een groot aantal vlakken. Het nieuwste toestel is natuurlijk op bijna op elk gebied een verbetering ten opzichte van de OnePlus 3T. De OnePlus 3T heeft echter optische stabilisatie en de OnePlus 5 elektronische. De OnePlus 5 wordt aangedreven door de snellere Snapdragon 835 processor en beschikt over twee geweldige hoofdcamera’s. Het toestel heeft daardoor een klein beetje de looks van de Apple iPhone 7 Plus ‘geleend’. Een bijkomend voordeel van twee hoofdcamera’s is, dat je objecten iets dichterbij kunt halen (1,6x). De OnePlus 5 is ook de enige van het tweetal in een 8 GB RAM versie. De OnePlus 5 beschikt over Bluetooth 5.0 en de OnePlus 3T over Bluetooth 4.2. Een ander verschil is de prijs, de OnePlus 5 heeft een hogere adviesprijs.
 • 20
  Hoe maak je een screenshot met de OnePlus?
  Je maakt eenvoudig een schermafbeelding met je OnePlus telefoon door gelijktijdig de power (aan/uit) knop en volume-omlaag toets ingedrukt te houden.
 • 21
  Mijn OnePlus telefoon wordt langzaam, hoe maak ik hem sneller?
  Je OnePlus smartphone kan om verschillende redenen trager worden. Het toestel heeft een bepaalde hoeveelheid werkgeheugen (RAM) nodig per app. Mochten er bijvoorbeeld te veel apps draaien, dan wordt de mobiele telefoon langzamer. Stop de apps die je niet nodig hebt. Je kunt ook naar het Instellingen menu gaan en daar voor Apps kiezen om het geheugen gebruik voor bepaalde apps te beperken. Het kan ook aan de hoeveelheid opslagruimte liggen. In dat geval kun je je foto’s overzetten naar je PC of in een Cloud. Check ook je downloads en verwijder wat weg kan. Blijft je OnePlus traag, dan kun je het beste contact opnemen met de klantservice van de winkel waar je de telefoon gekocht hebt.
 • 22
  Waar komt Asus vandaan?
  Asus (AsusTek) is een grote computer, smartphone en elektronica multinational uit Taiwan. De naam komt vanuit de Griekse Mythologie. Het merk koos haar naam vanwege Peg(asus) het gevleugelde paard. De fabrikant is een landgenoot en directe concurrent van HTC. In Nederland is het merk uit Taiwan vooral bekend vanwege de computers en laptops. Sinds een aantal jaar bereiken de Asus Zenfones ook de Nederlandse kust. Het zijn betrouwbare en voordelige telefoons met een rijke uitrusting.
 • 23
  Is Asus betrouwbaar?
  Het bedrijf AsusTek is een gigantisch bedrijf uit Taiwan. De onderneming levert in Nederland al jaren degelijke en voordelige laptops. De Zenfone telefoons hebben dezelfde kwaliteit/prijs verhouding als de bekende laptops en PC’s. Ieder jaar worden de Asus Zenfone toestellen zelfs een stukje beter. De onderneming is op gebied van smartphones uitgegroeid tot een partij van invloed. Wist je dat er in 2016 zelfs meer Asus mobiele telefoons (20 miljoen) werden verkocht dan HTC smartphones (18 miljoen).
 • 24
  Hoe verhouden Asus smartphones zich met telefoons zoals Samsung en HTC?
  De gemiddelde smartphone van deze fabrikant is gericht op het middensegment. De onderneming lanceerde in 2017 echter ook een innovatieve premium smartphone, de Asus Zenfone AR. Het is de eerst aangekondigde smartphone in de wereld met 8 GB aan werkgeheugen en ondersteunt ook de augmented reality techniek Google Tango.
 • 25
  Wat is het besturingssysteem van Asus?
  De Asus Zenfones zijn uitgerust met het Android besturingssysteem en daar overheen een software schil van de fabrikant zelf, ZenUI.
 • 26
  Wat is een phablet?
  Een phablet is een smartphone met een beeldscherm dat groter is dan 5,5 inch. Vroeger was een 5,5 inch beeldscherm nog groot, maar sinds 2015 verschijnen er meer en meer toestellen met een scherm groter dan 5,5 inch. De Asus Zenfone Zoom S is een goed voorbeeld van een phablet. De telefoon heeft een flink 5,5 inch beeldscherm en uitstekende camera's.
 • 27
  Wat is het verschil tussen de Asus Zenfone 3 en de Zenfone 3 Max?
  De Asus Zenfone 3 is een compleet toestel in het hogere middensegment van 2016. De Zenfone 3 Max is, ondanks de naam doet vermoeden, even groot als de Zenfone 3. De Zenfone 3 Max heeft op alle fronten lichtere specificaties, maar het toestel is dan wel uitgerust met een geweldig grote accu (4.130 mAh). De Max staat voor de maximale accuduur. De Zenfone 3 heeft de snelle Qualcomm Snapdragon 625 processor en een stel goede camera’s met luxe cameratechnieken als PDAF en HDR. De Zenfone 3 Max heeft een lichte MediaTek processor met 2 a 3 GB aan werkgeheugen en een wat zwakkere 13 megapixel camera. De Asus Zenfone 3 Max is dan ook een flink stuk goedkoper dan de Zenfone 3.
 • 28
  Mijn Asus smartphone loopt vast, wat kan ik doen?
  Het vastlopen van een Zenfone kan verschillende oorzaken hebben. De telefoon kan vastlopen doordat het een bepaalde update nodig heeft. Wanneer je smartphone vastloopt bij één bepaalde app, controleer dan altijd voor updates in de Play Store. Verwijder de app eventueel en probeer het opnieuw. Een andere oorzaak kan het werkgeheugen (RAM) zijn. Wanneer je te veel apps draait, dan kan de telefoon dat soms niet aan. Check hoeveel apps er tegelijkertijd lopen. Vaak draaien applicaties op de achtergrond mee die je niet nodig hebt. Zet deze uit of deinstalleer de app als je die niet nodig hebt. LET OP een voordelige telefoon heeft vaak niet zo veel RAM geheugen. Sommige apps kun je dan ook niet soepel draaien. Daarvoor heb je een smartphone met meer werkgeheugen nodig. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met (web)winkel waar je de Asus Zenfone hebt gekocht.
 • 29
  Mijn Asus telefoon is traag, wat kan ik daar aan doen?
  Een trage smartphone is altijd vervelend. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je telefoon traag wordt. Bepaalde apps vragen veel geheugen of processor snelheid. Afhankelijk van de smartphone kun je sommige apps dan ook niet goed draaien of spellen spelen. Wanneer je telefoon traag wordt, kun je een aantal dingen doen. Veel apps blijven op de achtergrond draaien. Gebruik je een bepaalde app in het geheugen niet, verwijder de app uit het geheugen. Je kunt het overzicht van apps die draaien zien via de knop met vierkante icoon. De opslag van jouw Zenfone kan natuurlijk ook vol staan met bestanden. Een toestel heeft namelijk altijd een beetje opslagruimte nodig. Verwijder foto’s of zet deze over naar je PC. Bekijk welke downloads je kunt verwijderen.
 • 30
  Zijn alle Asus Zenfone goedkoop?
  De Asus Zenfone smartphones zijn stuk voor stuk voordelig ten opzichte van premium merken. Ze vallen in de categorie waarin je ook Alcatel en Motorola smartphones vindt. Het zijn degelijke telefoons met een rijke uitrusting voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn natuurlijk ook top modellen van de fabrikant uit Taiwan. De Asus Zenfone AR is een voorbeeld van een dure Asus telefoon. Het toestel is dan ook uitgerust met de laatste technische hoogstandjes en super snel dankzij een premium processor met erg veel werkgeheugen.
 • 31
  Ik wil foto's van mijn Asus Zenfone op mijn computer zetten, hoe doe ik dat?
  Je kunt foto’s op een eenvoudige manier op je computer zetten vanaf je Asus Zenfone. Koppel de Zenfone aan je computer via de USB kabel. Vervolgens krijg je op de telefoon en ook de PC een melding. Kies voor data overdracht (in plaats van opladen) bij je telefoon. Koppel je de apparaten voor de eerste keer? Dan moet je eerst enkele bestanden installeren. Vervolgens kun je via ‘Mijn Computer’ al je foto’s, bestanden en muziek aan. Op deze manier zet je ook eenvoudig MP3 bestanden op je Asus Zenfone.