-

BlackBerry Z3 abonnement

BlackBerry Z3

Ben je op zoek naar een BlackBerry Z3 abonnement? Vergelijk alle BlackBerry Z3 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de BlackBerry Z3

De fabrikant Blackberry is altijd al wel een vreemde eend in de groep geweest van fabrikanten. Toch is er duidelijk een verschuiving te merken bij Blackberry en lijkt het er op dat ook Blackberry steeds meer richting de smartphones gaat zoals wij deze nu gewend zijn, dus met een compleet scherm waarop alles bediend wordt. Hiermee lijkt de charme van een Blackberry te zijn vervallen, maar is dit ook werkelijk zo? Ook de nieuwe Z3 heeft deze wijziging ondergaan en wij zullen deze smartphone eens onder de loep nemen.

Groot scherm

Zoals gezegd beschikt de nieuwe Z3 over een groot scherm. Met een schermformaat van 5 inch is het een mooi formaat en inmiddels ook een alledaags formaat. Op het scherm worden alle zaken aangestuurd en voor menig Blackberry fan kan het verdwenen toetsenbord dus wel even wennen zijn. Toch is er zeker goed nieuws te melden, want het toetsenbord wat nu op het scherm verschijnt leer van jou! Ook als jij consequent dezelfde typefout maakt zal Blackberry uiteindelijk automatisch het juiste woord op het scherm toveren. Dit slimme toetsenbord kennen wij ook vanuit andere merken, maar bij Blackberry lijken ze dit toch een stuk beter onder de knie te hebben. Het scherm zelf is erg prettig en helder. Alles is overzichtelijk terug te vinden en de aansturing met de vingers is perfect. Ondanks dat Blackberry niet de directe ervaring heeft met dergelijke toestellen, heeft de fabrikant toch een hele nette smartphone neergezet.

Blackberry Hub

Een belangrijk onderdeel van de Z3 is de Hub. Het maakt onderdeel uit van Blackberry OS 10.2 en is het centrale punt voor alle berichten vanuit berichtendiensten, e-mail en social media. Met deze Hub heb jij direct overzicht van alle berichten die zijn binnengekomen en kun je desgewenst ook meteen reageren. De juiste applicatie wordt dan opgestart om de reactie te kunnen geven. Er zijn dus geen applicaties meer op de achtergrond die constant accu en data vereisen, maar enkel de Hub die al dit werk overneemt. En we zijn hier eerlijk in, de werking is erg goed en werkt ook erg prettig. Je moet misschien even aan het idee wennen van deze Hub, maar na een paar keer wil je eigenlijk ook niets anders meer.

Android

Met de komst van versie 10.2 van het Blackberry besturingssysteem is ook een belangrijke nieuwe functie toegevoegd. Zo is het nu ook mogelijk om Android applicaties te downloaden en te installeren op deze Z3. Hiermee is het aanbod van applicaties enorm vergroot buiten de applicaties in de downloadwinkel van Blackberry. Hiermee hoopt de fabrikant tegemoet te komen aan de vraag naar meer applicaties door gebruikers. Het is zeker positief en misschien nog een extra reden om voor deze Z3 te kiezen.

Conclusie

Nog steeds hebben wij het eigenlijk niet over de prijs gehad, maar de Z3 is ook nog eens zeer interessant geprijsd. Zeker als je naar andere smartphones kijkt met een 5 inch scherm en de mogelijkheden. Op veel punten heeft de Z3 zeker zijn voordelen, waaronder de mogelijkheid tot het installeren van Android applicaties en de standaard Hub die aanwezig is. Het is slechts een greep uit de vele positieve zaken binnen deze Z3. Wij kunnen dan ook deze nieuwe Blackberry van harte aanbevelen, al is het misschien even wennen voor de echte Blackberry fans. Toch kunnen wij met zekerheid zeggen dat ook deze groep gebruikers heel snel gewend zijn aan de nieuwe Z3.

Alternatieven voor de BlackBerry Z3 vergelijken