CAT smartphone abonnementen vergelijken

CAT Een van de bekendste merken voor ruige en stoere smartphones is CAT. Het merk is Caterpillar is vooral bekend vanwege de indrukwekkend grote en sterke bouwmachines. Caterpillar graafmachines, bulldozers en shovels staan bekend om hun gele kleur, betrouwbaarheid en onverwoestbaarheid. De smartphones van het merk verschijnen onder de naam CAT en hebben dezelfde kenmerken. Het zijn mobiele telefoons gemaakt voor de bouw. Ze zijn waterdicht en beschikken over een vrijwel onverwoestbare behuizing. Verwacht daarom ook geen slanke en hippe toestellen, maar robuuste en functionele smartphones. Tegenwoordig heeft de fabrikant al een uitgebreid aanbod aan toestellen. In de B lijn vind je de robuuste GSM’s en onverwoestbare smartphones vind je in de S lijn. Voor nog geen 160 euro koop je al een waterdichte telefoon met stevige behuizing. Een ideale smartphone voor in de bouw of tijdens zware werkzaamheden.

Meer informatie over CAT smartphones

Caterpillar Inc. (CAT), is een grote Amerikaans onderneming dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van zware machines voor de bouw, mijnbouw en weg- en waterbouw. De onderneming is niet meer uit het dagelijks beeld van steden en dorpen te denken. Overal waar je komt staat wel een Caterpillar machine. De gele bulldozers tot grote graafmachines vallen niet alleen op vanwege hun omvang, maar ook robuustheid. De apparaten zijn werkelijk onverwoestbaar! Het merk is zo groot, dat het bijna synoniem staat met de bouw en robuustheid. Dat is waarschijnlijk precies de reden waarom de Bullitt Group de licentie wilde hebben voor het maken van mobiele telefoons met het merk CAT. De eerste CAT telefoon was de CAT B25. Een degelijke GSM die in 2013 werd uitgebracht. Tegenwoordig zijn de CAT toestellen in de bouw en ook horeca een bijna onmisbaar gebruiksvoorwerp geworden.

De Bullitt Group is een Engelse fabrikant met productie faciliteiten in China. De onderneming maakt smartphones op basis van licentie. Zo heeft de Bullitt Group bijvoorbeeld ook de licentie van Kodak.

Eigenschappen van de CAT mobiele telefoon

De CAT smartphones zijn robuuste mobiele telefoons met een herkenbare look. Het lijkt alsof ze al een hoesje om de behuizing hebben, maar niets is minder waar. De robuuste toestellen zijn vaak voorzien van rubberen randen en glijden niet zomaar uit je hand. Een CAT smartphone is waterdicht en ze kunnen tegen een stootje. De degelijke smartphones hebben het Android besturingssysteem. Het zijn standaard mobiele telefoons met prima specificaties en een ruige behuizing.

De CAT smartphones zijn gemaakt voor de bouw en een onmisbaar gereedschap voor de bouwvakker. Ze zijn allemaal IP68 gecertificeerd en waterdicht vanaf 1 meter. Bijna alle CAT telefoons kun je zonder problemen van 1,8 meter hoogte op beton laten vallen. De robuuste werk telefoons zijn namelijk MIL STD 810G gecertificeerd. Dat is de militaire standaard voor robuustheid. Houdt echter wel rekening met een minimale dikte van 10 mm voor deze werk smartphones. Mocht je tijdens een regen bui of met je handschoen je willen appen? Geen probleem met deze smartphones.

Eerste serie CAT Smartphones

De eerste pure bouwvakker mobiele telefoons van Caterpillar verschenen al in 2015. De CAT S40 en CAT S30 zijn ruige smartphones met zuinige processors en een vrijwel onverwoestbare behuizing. De opvallende telefoons zijn gemaakt van sterke materialen en hebben een rubberen buitenkant voor optimale grip en valbestendigheid. Beide toestellen zijn IP68 en MIL-STD-810G gecertificeerd. Je kunt ze dus gerust in 1 meter diep water laten vallen of van 1,8 meter hoogte op een betonnen vloer. In 2016 verscheen de robuuste en innovatieve CAT S60. Een krachtig toestel met een infrarood camera. De smartphone kreeg een zuinige Snapdragon 617 processor met een flinke 3.800 mAh accu. In 2017 lanceerde het merk twee nieuwe modellen de S31 en S41. Beide worden door zuinige processors aangedreven en zijn een behoorlijke upgrade van hun robuuste voorgangers.

Ideale smartphone voor de bouw

De smartphones van Caterpillar zijn gemaakt voor de bouw en kun je met recht een bouwvakkers smartphone noemen. Het zijn sterke telefoons met degelijke specificaties en vooral een sterke behuizing. De toestellen overleven zonder gevolgen een val van 1,8 meter en het top model is zelfs voorzien van een infrarood camera. De CAT S60 is zelfs de eerste smartphone in de wereld met een warmte camera. Je kunt hiermee warmtebronnen waarnemen dwars door de muren heen. Het beeldscherm van de smartphone is zelfs met vieze of natte vingers nog prima te bedienen. Kortom de CAT smartphones zijn gemaakt voor de bouw.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over CAT telefoons

  • 1
    Welk besturingssysteem draait er op een CAT smartphone?
    De smartphones van het merk CAT maken allemaal gebruik van het populaire besturingssysteem Android. Dit geeft je direct toegang tot een database waar je vele duizenden apps kunt downloaden.
  • 2
    Waarom zou ik voor een CAT smartphone moeten kiezen?
    CAT smartphones zien er op het eerste gezicht misschien wat anders uit dan de doorsnee smartphone. Ze zijn vaak een stuk dikker dan de rest en wegen wat meer. Is het daardoor een interessante smartphone? Misschien niet voor het doorsnee smartphone publiek, maar CAT is ideaal voor mensen die werkzaam zijn in zware beroepen. Werk je bijvoorbeeld als hovenier dan kan je niet zonder een CAT. Hetzelfde geldt voor mensen in de bouw.

Het laatste nieuws over CAT telefoons

Bouwvakkerstelefoon Cat S31 verkrijgbaar in Nederland
20 nov 2017Bouwvakkerstelefoon Cat S31 verkrijgbaar in NederlandOp  zoek naar een smartphone die tegen een stootje kan? Dan is de Cat S31 misschien iets voor jou. Deze robuuste bouwvakkerstelefoon ligt vanaf nu bij ons in de schappen. Je haalt hem al in huis voor 329 euro. Er zijn vele prachtige en wonderschone smartphones op de markt. Deze zijn gemaakt van duurzame materialen... Lees verder
Cat S41 te koop in Nederland
13 sep 2017Cat S41 te koop in NederlandDe Cat S31 en Cat S41 werden tijdens de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd door het Amerikaanse bouwbedrijf Caterpillar. Het zijn twee zogeheten toughphones die tegen een stootje kunnen. De Cat S41, het krachtigste model van de twee, is vanaf nu verkrijgbaar in ons land. De adviesprijs is vastgesteld op 449 euro.... Lees verder
Dit zijn de Cat S31 en Cat S41 van Caterpillar
31 aug 2017Dit zijn de Cat S31 en Cat S41 van CaterpillarHet Amerikaanse bouwbedrijf Cat, of Caterpillar zoals hij officieel voluit heet, kennen we natuurlijk van de bulldozers en andere constructie- en mijnbouw gerelateerde producten. Wist je dat ze ook smartphones maken? Heuse bouwvakkerstelefoons om precies te zijn. Vandaag heeft het bedrijf een tweetal nieuwe... Lees verder
Cat S60 met infrarood camera ideaal in de bouw
26 feb 2016Cat S60 met infrarood camera ideaal in de bouwCat S60, de perfecte smartphone voor bouwvakkers, elektriciens en automonteurs. Het is een van de weinige zakelijke telefoons die op het MWC 2016 werd gelanceerd. De robuuste smartphone Cat S60 is door Bullitt ontwikkeld in samenwerking met de bouw apparatuur maker Caterpillar en technologiebedrijf FLIR Systems... Lees verder