-

HTC Desire 530 abonnement

HTC Desire 530

Ben je op zoek naar een HTC Desire 530 abonnement? Vergelijk alle HTC Desire 530 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de HTC Desire 530

De Desire 530 is het nieuwe budget model van de Taiwanese fabrikant HTC. Naast zijn vlaggenschip de HTC 10 heeft HTC in 2016 ook plek voor een budgetmodel. Dit toestel wordt gelanceerd met een zeer opvallend design en lage prijs. Het beschikt over de nieuwste en meest stabiele Android, Marshmallow. Een 8-megapixels camera kijkt je aan de achterkant aan en met de 5-megapixels camera voor kun je uitstekend videogesprekken voeren en selfies maken.

Design van het toestel

De Desire is volledig van plastic zonder dat dit goedkoop aanvoelt. Wat betreft design lijkt het toestel op de Desire 820. Leuk detail is dat HTC een versie heeft vol verfspatten. Zo heb je jouw eigen patroon op de 530 en loop je met een unieke smartphone rond. Stippen en details maken het een fris toestel. Aan de voorkant zie je de twee randen met de bekende HTC speakergrills en het beeldscherm is zwart omrand. Achter vind je de camera die iets uitsteekt en verder een flitser en het HTC logo. Kortom een frisse smartphone met de Echte HTC Look. Onder tref je de microUSB-aansluiting waarmee je het toestel oplaad en kunt synchroniseren met je computer. Rechts bevind zicht de rode powerbutton die volledig past bij het speelse karakter van de gestippelde Desire. De volumeknop is dan weer uitgevoerd in het zwart en aan de linkerzijde krijg je toegang tot de SIMkaart en microSD-kaart die verstopt zitten achter een klepje. Het toestel heeft de volgende afmetingen: 146,9 mm x 70,9 mm x 8,3mm met een gewicht van 140 gram.

Desire 530 Hardware

Deze budget HTC beschikt over een ruime 5-inch beeldscherm met 1280 x 720 resolutie. Dat komt neer op 261 pixels per inch. Geen indrukwekkend scherm maar het voldoet ruimschoots in deze prijsklasse. De 5-inch geven de kleuren goed weer en ook de kijkhoeken voldoen zodat het scherm ook leesbaar is als je het hebt gedraaid. In het hart van de Desire vind je een 1,1 GHz quad core Qualcomm Snapdragon 210 processor met 1,5 GB werkgeheugen. Voor regulier smartphone gebruik leent deze Snapdragon 210 zich prima. Je krijgt 16 GB aan opslagruimte bij dit toestel en dat voldoet ruimschoots voor de meeste gebruikers. Wil je echt gebruik maken van de 4G opties kun je het geheugen vergroten met een MicroSD kaart. Het toestel krijgt zijn energie van een 2200mAh accu.

Smartphone Fotografie

Al zou je het willen, dan vind je ze waarschijnlijk niet meer. Smartphones zonder een camera. Ook de Desire heeft de beschikking over twee stuks. Een 8-megapixel camera achterop voor de meest memorabele of juist hilarische momenten en natuurlijk een 5-megapixel camera aan de voorkant. Met deze camera kun je videogesprekken voeren en selfies maken. De 8-megapixel camera heeft gezichtsherkenning, panoramamodus en HDR-functie. Gemaakte foto’s hebben redelijk veel details en voldoen voor de gemiddelde smartphone gebruiker. Liefhebbers voor smartphone fotografie kunnen misschien beter verder kijken.

HTC Software

Een groot pluspunt van de HTC Desire 530 is zijn software. Het toestel draait op de nieuwste versie van Android, Marshmallow, en daaroverheen de HTC schil. De software schil van HTC staat er om bedenkt niet zo zwaar te zijn als de schil van andere fabrikanten. Die lichte schil komt voortreffelijk tot uiting bij toestellen met een wat lagere snelheid zoals deze Desire. Je blijft met de HTC Desire 530 op de hoogte van al het nieuws via Blinkfeed. Daarnaast haal je alles uit je batterij dankzij de ‘Doze-functie’ die Android 6 levert.

Ervaringen met de Desire 530

De Desire 530 heeft een degelijke look en voelt goed aan voor een budget editie. Ook zijn 5-inch 1280 x 720 pixel scherm is helder en voldoet zeker in deze prijsklasse. Er zijn toestellen met meer power en processorkracht in dit segment maar Android 6 en de lichte HTC schil compenseren dit gemist voor de Desire 530. De interface start soepel op en het je kunt prima meerdere applicaties laten draaien. Adviesprijs van de Desire is 199 euro. Je kunt het toestel in een keer aanschaffen of in termijnen betalen via een abonnement. Let in beide gevallen op de totaal prijs die je uiteindelijk betaald voor het toestel. Wij hebben voor jou alle aantrekkelijk abonnementsvormen met een HTC Desire 530 op een rij gezet.

Alternatieven voor de HTC Desire 530 vergelijken