Honor 4X vergelijken

Honor 4X

Alles over de Honor 4X

De Honor 4X is inmiddels de vierde smartphone die op de markt is gebracht door het dochterbedrijf van Huawei. De Honor 4X is een leuke midrange smartphone voor een nog leukere prijs. Het toestel is verkrijgbaar onder de € 200,- en gratis in combinatie met een voordelig telefoon abonnement. De Honor 4X beschikt over een groot 5,5 inch touch screen met een hoge resolutie van maar liefst 1280 x 720 pixels. Onder de motorkap van de Honor 4X vinden we een zeer krachtige Octa core processor van 1200 Mhz en 2 GB aan RAM geheugen. Apps, video's en games speel je hierdoor vlekkeloos af. Ook is het toestel uitermate geschikt voor het maken van kwalitatieve foto's dankzij de 13 megapixels camera. Meer weten over de specificaties van de Honor 4X of wil je het toestel kopen? Bekijk alle specificaties en aanbiedingen op deze pagina.

Meer informatie over de Honor 4X

Het merk Honor is misschien wel het meest eigenzinnige merk wat de afgelopen periode op de markt is gekomen. De nieuwste telg in de familie is de 4X en als alle andere modellen van Honor is er zeker niet bezuinigd op de specificaties, maar wordt toch de prijs erg laag gehouden. Het is juist deze combinatie dat ook dit merk langzaam in Nederland ook bekend begint te worden en geheel onterecht is dat zeker niet. Zo hebben wij met deze Honor 4X te maken met een 5.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Nu kunnen wij deze 4X bijna inschalen als een phablet gezien de afmeting van het scherm. Helaas moeten wij wel constateren dat de resolutie van het scherm beduidend lager ligt in vergelijking met concurrenten met soortgelijke afmetingen. Hier is dus direct te zijn waarop er dus bezuinigd wordt. Dit neemt niet weg dat het scherm uitstekend presteert en ook onder verschillende kijkhoeken nog prima afleesbaar is.

Media

Waar Honor vooral zijn pijlen op richt is de jongere doelgroep. Ook met deze 4X is dat niet anders. Zo beschikt de 4X standaard over 8 GB opslagcapaciteit wat ook weer eens verder uitgebreid kan worden met een aparte microSD-kaart. Om deze 8 GB snel vol te krijgen kun je gebruik maken van de 13 megapixels camera aan de achterzijde of de 5 megapixels camera aan de voorzijde. Beide camera's bieden een uitstekende kwaliteit aan foto's en dit hebben wij al eens eerder geconstateerd bij andere modellen van Honor. Qua techniek en software lijkt hier dan ook niets aan gewijzigd te zijn en waarom zou je het ook wijzigen als het al goed functioneert. Om uiteindelijk deze media weer razendsnel te delen kan er gebruik gemaakt worden van onder andere WiFi, Bluetooth en 4G. Alle ingrediënten om het toestel ook bij jongeren populair te maken zijn aanwezig.

Design van de Honor 4X

Honor houdt van simpel en dat is ook bij deze 4X duidelijk merkbaar. Zonder veel fratsen hebben wij hier te maken met een mooie smartphone. De ronden zijn licht afgerond en de smartphone ligt lekker in de hand, ondanks het wat grote formaat. In de randen van de 4X vinden wij rondom de bekende knoppen om bijvoorbeeld het volume te regelen, een ingang voor de koptelefoon en voor de lader. Heel veel spannends biedt het ontwerp dus niet. Ook het gebruik van plastic is duidelijk aanwezig wat bij sommige als nadeel gezien kan worden. Toch is bij deze 4X dit niet het geval en is alles netjes afgewerkt. Al om al is het een nette smartphone om te zien en, zoals gezegd, ligt hij ook nog eens fijn in de hand!

Waarom de lage prijs?

Het merk Honor komt voort uit de stallen van Huawei. Het moederbedrijf heeft met de oprichting van Honor al vanaf de eerste dag geroepen dat het juist een budgetmerk moest worden, maar wel met hoogwaardige specificaties. De lage prijs is dan misschien weer direct terug te koppelen aan hardware wat door Huawei zelf niet meer wordt gebruikt en in een ander merk wordt gestopt om alsnog van deze voorraad af te komen op een nette manier. Laten wij hier maar niet van uit gaan, maar een feit blijft wel de excentrieke distributie. De 4X kan bijvoorbeeld enkel online via Honor zelf besteld worden of bij geselecteerde dealers. Juist door het strenge regime in de distributie kunnen ook de kosten laag gehouden worden, wat ook weer direct wordt vertaald in goedkopere smartphones.

Conclusie over de Honor 4X

Voor weinig geld heb je een forse smartphone in handen met respectabele specificaties. De resolutie van het scherm stelt misschien wat teleur en sommige vinden het gebruik van plastic in het design niet mooi, maar daarentegen kun je nergens een dergelijk grote smartphone terugvinden voor deze prijs. De werking is ook nog eens subliem en ook het camerawerk mag zeker niet vergeten worden. Dit staaltje techniek is dan ook zeker een serieuze competitie voor veel andere merken en kan wederom voor veel opschudding zorgen!

Alternatieven voor de Honor 4X vergelijken

⇧ Terug naar boven