-

Huawei G Play Mini abonnement

Huawei G Play Mini

Ben je op zoek naar een Huawei G Play Mini abonnement? Vergelijk alle Huawei G Play Mini aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Huawei G Play Mini

Soms komen er smartphones op de markt waarbij je de eerste keer eens moet bedenken waarom de fabrikant dit model nu op de markt heeft gezet. De nieuwe G Play Mini is zo'n smartphone. Het toestel heeft qua design erg veel weg van andere modellen binnen de huidige collectie van Huawei, maar toch zijn er wel verschillen te ontdekken en al snel ontdek je dan ook waarom deze Huawei deze opmerkelijke benaming heeft gekregen. De G Play Mini is namelijk op de markt gezet voor de fanatieke gebruiker van bijvoorbeeld de camera of juist de fanatieke gamer op de smartphone. Hier zijn dan ook direct de specificaties naar. De nieuwe G Play Mini is dus bij uitstek geschikt voor de fanatiekeling, of kan iedereen er mee om gaan?

Gamen en fotograferen

In alle opzichten lijkt de G Play Mini te zijn toegespitst op de generatie die graag veel speelt op de smartphone en ook de nodige foto's wil schieten met de smartphone. Het is dan ook vaak de jongere doelgroep die voor dergelijke zaken een smartphone gebruikt. Hier is dan ook de prijs direct naar. Ondanks de lagere prijs kun je toch rekenen op een processor met acht kernen die er voor zorgen dat elke applicatie zonder haperingen of problemen draaiende wordt gehouden. Ook met de 13 megapixels camera mag er zeker niet geklaagd worden en het zijn juist deze twee zaken die deze G Play Mini zo aantrekkelijk en snel maken. Sterker nog, er zijn maar weinig smartphones te vinden in deze prijsklasse met een dergelijke zware processor. Dat de G Play Mini dus gebaseerd is op mobiel gamen mag inmiddels dan wel duidelijk zijn en hiervoor is deze smartphone dan ook meer dan geschikt.

Applicaties

De G Play Mini werkt op Android 4.4. Dit is zeker niet de nieuwste versie van Android, maar desondanks draait dit wel erg soepel op de smartphone. Met het gebruik van Android gaat ook de wereld open voor de vele gratis games die worden aangeboden via Google Play Store en dus ook makkelijk te installeren zijn op deze G Play Mini. Binnen no-time heb je dan ook deze smartphone vol staan met allerlei leuke games en handige applicaties. Let echter wel op, deze smartphone heeft slechts 8 GB interne opslag en kan eventueel uitgebreid worden met een geheugenkaart. Dit is dan misschien wel even een minpunt gezien het feit dat deze doelgroep juist hun telefoon heel snel vol heeft staan met dergelijke data, foto's of video's. Standaard installeert Huawei ook hun EmotionUI mee. Dit is hun eigen gebruikersinterface waarmee je heel makkelijk de telefoon kunt personaliseren met bijvoorbeeld een leuke achtergrond, ander lettertype of compleet andere kleuren. Ook op deze manier wordt het nog eens een speelse telefoon en merk je direct dat juist deze kleine zaken het interessant maakt voor jongeren.

Conclusie

De nieuwe G Play Mini heeft eerst onze wenkbrauwen doen fronzen, maar al snel werd duidelijk waarom dit model op de markt is gezet. Huawei heeft hier wederom een groot gat in de markt gevonden en hier handig op ingespeeld. Ook het feit dat juist deze jongere doelgroep vaak niet het geld heeft voor een dure smartphone heeft de fabrikant prima begrepen en de G Play Mini is dan ook een betaalbare smartphone. Het design is dan misschien niet heel erg uniek, en de opslag is wat minimaal, dit zijn zaken die dan weer in het niet vallen als je kijkt naar de processor, cameraprestaties en de prijs. Dan pas wordt duidelijk dat deze telefoon juist op andere zaken is ingespeeld en daarin is deze G Play Mini voor deze prijs het beste in.