-

Huawei G8 abonnement

Huawei G8

Ben je op zoek naar een Huawei G8 abonnement? Vergelijk alle Huawei G8 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Huawei G8

De nieuwe G8 van Huawei is de directe opvolger van de Ascend G7. Deze populaire reeks van Huawei kenmerkt zich door de uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. Ten opzichte van zijn voorganger is de G8 uiteraard weer op verschillende vlakken verbeterd, maar wat in ieder geval niet is gewijzigd is het schermformaat. Met een schermgrootte van 5.5 inch blijft de G8 nog steeds een forse smartphone en mogen wij bijna kenmerken als een phablet. Dankzij deze grootte is alles makkelijk afleesbaar van het scherm en is de smartphone ook erg makkelijk te bedienen. Dit laatste komt ook mede door EmotionUI, de eigen gebruikersinterface van Hauwei. Al om al is de G8 wederom een waardige opvolger op papier, maar uiteraard is er veel meer nieuws te melden over deze smartphone.

Upgrade

Met de introductie van deze G8 moet er uiteraard ook iets vernieuwends onder de kap zitten. Als het gaat om snelheid is deze smartphone er flink op vooruit gegaan en heeft nu de beschikking over een 1.5 Ghz octa-core processor. Je merkt bij het gebruik direct dat dit echt een behoorlijk snelheidswinst oplevert en dat de G8 behoorlijk sneller werkt en taken afrond. Een kleinere wijziging vinden wij terug in de camera's. Aan de achterzijde is nog steeds de bekende 13 megapixels camera terug te vinden uit zijn voorganger, echter is nu ook de frontcamera een 13 megapixels camera geworden. De ideale smartphone voor diegene die vaak selfies willen maken, want een dermate hoge resolutie camera zul je in een smartphone niet snel terugvinden. Zoals wij hadden mogen verwachten beschikt de nieuwe G8 daarnaast over de upgrade naar Android 5.1 en uiteraard levert dit ook weer voordelen op tijdens het gebruik van de smartphone, waaronder beter multitasken. De wijzigingen zijn misschien subtiel, maar ze hebben wel grote gevolgen en vooral deze grote gevolgen zijn erg positief!

Software

Een belangrijk punt bij alle Huawei smartphone is wel de software. Op de achtergrond zal altijd Android draaien en in dit geval is dat versie 5.1. Huawei heeft er echter voor gekozen om ook hun eigen schil over Android heen te leggen. Dit resulteert in een andere gebruikerservaring en een prettige bediening. EmotionUI, zoals deze schil heet, wordt inmiddels geroemd om zijn gebruiksgemak en ook op deze G8 is het niet anders. Alles is makkelijk bereikbaar en alles is logisch. Ook de extra features rondom de camera zijn erg prettig en makkelijk in te stellen. Ook hierin heeft Huawei flink zijn best gedaan en komt het goed tot zijn recht op deze G8. Uiteraard blijft het downloaden van applicaties nog steeds mogelijk, aangezien Android nog steeds de basis is. Applicaties zoals Facebook en Twitter zijn dus geen enkel probleem!

Conclusie

De nieuwe G8 is misschien niet een hele grote update, maar wat er aan updates is doorgevoerd is wel direct merkbaar. De nieuwe G8 is een snelle smartphone en een prettige werking dankzij de speciale skin van Huawei. Deze combinatie zorgt er voor dat ook deze G8 weer eens een heel populair model kan worden, net als zijn voorgangers. Ook de 13 megapixels camera voor de selfies is natuurlijk weer uniek te noemen en het is dan ook niet vreemd dat de klanten van Huawei vaak jongeren zijn. Met deze G8 zal daar ook geen verandering in komen. Dankzij zijn goede prijs- en kwaliteitsverhouding is deze G8 voor iedereen nog goed betaalbaar en wordt de smartphone al snel zonder al te hoge bijbetaling aangeboden in combinatie met een abonnement. In alle opzichten is deze G8 dus een prima smartphone voor een fatsoenlijke prijs.