Huawei Mate 8

Huawei Mate 8
Vond je de Huawei Mate 7 een mooi toestel? Dan vind je zijn opvolger helemaal fantastisch! De Huawei Mate 8 is een zeer krachtige high-end smartphone voor een alleraardigste prijs. Onder de motorkap van de Huawei Mate 8 vinden we een zeer snelle 2300 Mhz Octa core processor met maar liefst 3 GB werkgeheugen. De camera aan de achterkant beschikt over 16 megapixels en wordt... Lees verder »
Ook een Huawei Mate 8 met abonnement?

Huawei Mate 8 specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:februari 2016
Afmetingen:157.1 x 80.6 x 7.9 mm
Gewicht:185 g
Simkaart-type:nano
  
Scherm 
Schermgrootte:6 inch (15,24 cm)
Resolutie:1920 x 1080
Beeldscherm:IPS-LCD
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacative
  
Hardware 
Processor:2300 Mhz Octacore
Intern geheugen (RAM):3 GB
Interne opslag:32 GB
Geheugen uitbereiding:
USB type:microUSB
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 6
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:16 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:8 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Polymeer
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Huawei Mate 8

Als directe opvolger op de bestaande Mate 7 heeft Huawei de Mate 8 uitgebracht. Al eerder bracht Huawei een andere phablet uit in deze range, echter werd deze niet goed ontvangen. Alhoewel het design van de Mate S destijds wel erg mooi was, waren de specificaties weer niet echt in de lijn van verwachtingen. Met de nieuwe Mate 8 heeft Huawei dit probleem compleet opgelost. Als wij alles kort samenvatten claimt Huawei met deze nieuwe phablet dat het een krachtige smartphone is met een aantrekkelijk design. In alle opzichten weet Huawei ons op papier al te imponeren, maar uiteraard blijft de werking het belangrijkste.

Phablet

De nieuwe Mate 8 is een echte phablet met een schermgrootte van 6 inch. Wat ons betreft is dit de perfecte kruising tussen een smartphone en een tablet. Ondanks het forse formaat ligt deze Mate 8 gek genoeg wel lekker in de hand en kun je makkelijk alles bedienen. Dit heeft mede ook te maken door het slanke design en de dunne randen rondom het scherm. Hierdoor oogt de phablet toch een stuk compacter dan menig andere concurrent in deze klasse. Ondanks het scherm van 6 inch is de maximale schermresolutie wel blijven steken op 1920 x 1080 pixels en dat is dan misschien toch een gemiste kans. Desondanks is het nog steeds wel een plezier om naar het scherm te kijken en dat is misschien wel het belangrijkste.

Krachtpatser

De Mate 8 laat direct zijn spierballen zien. Het grote scherm verklapt dit natuurlijk al enigszins, maar onderhuids valt er meer goeds te melden. Zo beschikt deze phablet over een 2.4 Ghz octa-core processor wat wordt ondersteunt door 3 GB werkgeheugen. Dit alles is nodig om Android 6.0 werkend te houden, maar feitelijk blijft er voldoende capaciteit over voor andere applicaties. Wat dat betreft is deze Mate 8 dan ook echt een multitasker en krachtpatser. Ook de batterij kent een ongekende kracht en Huawei claimt zelfs dat de accu makkelijk twee dagen mee kan gaan in standby-modus.

Media

Een phablet is misschien wel de meest ideale combinatie als jij van gamen op de smartphone houdt of dagelijks video's en foto's bekijkt. Dankzij het grote scherm kijkt dit toch een stuk makkelijker. Voor de opslag van deze media is 32 GB standaard beschikbaar en het geheugen kan ook nog eens makkelijk uitgebreid worden. De 16 megapixels camera aan de achterzijde maakt ook nog eens prima foto's en video's en de 8 megapixels camera aan de voorzijde is een van de betere selfiecamera's die beschikbaar is. Op dat gebied is er dus ook zeker geen reden tot klagen en werkelijk alles is beschikbaar wat je maar kunt wensen op een phablet.

Conclusie over de Huawei Mate 8

De nieuwe Mate 8 heeft ons positief verrast op alle vlakken. Het formaat kan altijd een probleem, en dus nadeel, zijn van een dergelijke phablet. Toch valt dit niet echt op bij deze smartphone, want hij ligt een heel stuk beter in de hand in vergelijking met menig andere phablet. Zoals wij het gewend zijn met deze klasse moet er wel dieper in de buidel getast worden, maar prijstechnisch is de Mate 8 misschien nog wel de meest interessante phablet die momenteel leverbaar is. Werkelijk alles is voor handen in combinatie met krachtige hardware. Wat wens je eigenlijk nog meer. In combinatie met een abonnement zal deze Mate 8 dan ook een heel stuk sneller betaalbaar worden in vergelijking met zijn concurrenten. Wij kunnen daarom deze phablet alleen maar aanbevelen.

De populairste alternatieven voor de Huawei Mate 8

Helaas is de Huawei Mate 8 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Huawei op een rij gezet:

Huawei Mate 8 abonnement of los toestel

Vond je de Huawei Mate 7 een mooi toestel? Dan vind je zijn opvolger helemaal fantastisch! De Huawei Mate 8 is een zeer krachtige high-end smartphone voor een alleraardigste prijs. Onder de motorkap van de Huawei Mate 8 vinden we een zeer snelle 2300 Mhz Octa core processor met maar liefst 3 GB werkgeheugen. De camera aan de achterkant beschikt over 16 megapixels en wordt vergezeld met een ideale 8 megapixels selfie camera aan de voorkant. De Google Playstore geeft je direct toegang tot vele duizenden apps en games die je gratis kunt installeren. Eén ding is zeker, met de Huawei Mate 8 kan jij de komende jaren prima uit de voeten. Meer weten over dit toestel? Bekijk alle specs en aanbiedingen op deze pagina.