-

Huawei Nova abonnement

Huawei Nova

Ben je op zoek naar een Huawei Nova abonnement? Vergelijk alle Huawei Nova aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Huawei Nova

De Huawei Nova was één van de blikkenvangers tijdens de elektronica beurs IFA 2016. Huawei lanceerde daar twee nieuwe toestellen in een volledig nieuwe lijn, ‘Nova’. Met het verschijnen van de Huawei Nova heeft de Chinese fabrikant een smartphone in de markt gebracht speciaal gericht op vrouwen. Ze zijn in China wel slim genoeg geweest om het toestel niet rosé te maken. Want voor de gemiddelde man is deze smartphone ook een aanwinst.

De Nova lijn is een smartphone uit het middensegment met een premium afwerking en enkele handige slimmigheden. Het toestel lijkt een klein beetje een mix tussen de Nexus 6P, maar de Nova heeft een veel geraffineerdere achterkant. De strakke lijnen worden afgewisseld met een afgeronde achterkant en 2.5D glas. De gekleurde band bovenaan het toestel verwijst naar de Nexus 6P maar ook naar het vlaggenschip de Huawei P9. Wat betreft de hardware specificaties zit de Nova echt in het middensegment.

Sterk design met een vleugje luchtvaart techniek

De Huawei Nova heeft een afgerond design waarbij de hoeken zijn gespiegeld. Je krijgt door de spiegeling een prachtige lichtval op het toestel. Het 2.5D glas van het 5-inch beeldscherm loopt met de grootste precisie over in de afgeronde achterkant. De achterkant is gemaakt uit een legering van Magnesium en Aluminium tevens gebruikt in de Luchtvaart. Je mag er dan ook zeker van zijn dat het licht en vooral sterk is. De combinatie van deze rondingen en rechte lijnen maakt dat het apparaat prettig in de hand ligt. Het toestel is 141,2 mm hoog, 69,1 mm breed en met 7,1 mm erg slank. Huawei heeft de volgende kleuren, titanium grey, mystic silver en prestige gold.

Specificaties Huawei Nova

De Nova heeft een 5-inch Full-HD IPS beeldscherm met goede kijkhoeken voor films en vrienden. De Chinese smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 625 met acht 2,0 GHz kernen. Er is 3 GB aan geheugen en 32 GB opslag. Je zult een deel van de opslag moeten afstaan aan software en apps en houdt ongeveer 22 GB over. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je met een microSD-kaart 128 GB extra krijgen.

Achterop vind je de 3D vingerafdrukscanner. De scanner scant je vingerafdruk en ook de diepte van de richels van je vinger. Je kunt de scanner ook gebruiken voor scrollen door webpagina’s of Ebooks. Voor velen zal dat een aanzienlijke verbetering van schrollen over het scherm zijn. Aangezien je jouw toestel al vast houdt, is een vinger naar beneden bewegen achter op het toestel sneller en eenvoudiger dan naar je scherm gaan. De Huawei heeft een 3.020 mAh batterij die je oplaad via de USB Type-C. De Nova draait op Android 6.0 Marshmallow met daar overheen de EMUI 4.1 schil van Huawei.

Handige beeldscherm snelkoppelingen

Huawei heeft allerlei slimmigheden in deze smartphone gestopt. Niet alleen de veelzijdige vingerafdrukscanner is het noemen waard. Je kunt je beeldscherm instellen zodat het met een dubbele tik van je knokkel (gebogen vinger) een screenshot maakt. Wanneer je met je knokkel bijvoorbeeld een C schrijft op het scherm, dan start de camera. Zo kun je de W koppelen aan een weer-app en de F aan je fotogalerij.

Nova Camera’s

De hoofdcamera van de Huawei Nova is een 12-megapixelcamera. De camera heeft een pixelgrootte van 1,25 μm en een diafragma van f/2,2. Geholpen door fasedetectie en autofocus is het zeer eenvoudig je foto’s scherp te houden. Ook met weinig licht geeft de pixelgrootte van de camera je de mogelijkheid je mooiste momenten vast te leggen. Daarnaast kun je video’s opnemen in 4k kwaliteit. Huawei heeft extra aandacht gehad voor de selfie camera. Aangezien de jeugd steeds meer selfies maakt geen overbodige luxe en vooral in China zijn selfies mateloos populair. De 8-megapixel camera voorop heeft een diafragma van f/2.0.

Voor beide camera’s is er redelijk uitgebreide camerasoftware. Via de Beautymodus kun je in noodgevallen altijd je make-up nog naderhand bijwerken en je kunt zelfs een lichtfoto maken. Dan maakt het toestel eens soort film van de omgeving die het vervolgens als lichtfoto toont.

Connectiviteit en beschikbaarheid

Deze smartphone beschikt over de volgende connectiviteit, 2G, 3G en 4G LTE Cat. 6. Verder heeft het Bluetooth 4.1, Wifi 802.11 b, g, n en de handige USB Type-C. De Nova heeft verschillende sensoren zoals een Proximity Sensor, Ambient Light Sensor, Digitaal Compas en GPS.

De Huawei Nova heeft een adviesprijs van 399,00 euro. Het toestel bevind zich met die prijs in het middensegment en daar zijn veel toestellen te vinden. De meerwaarde van dit toestel zit hem vooral in het premium design en gevoel bij de camera’s en handige beeldschermopties. Je kunt deze Huawei in een keer kopen. Je kunt er ook voor kiezen het apparaat in termijnen te betalen via een telefoonabonnement. Naast aanbiedingen is het ook afhankelijk van jouw belgedrag en financiële positie welke aanbieding het meest aantrekkelijk is. Hier een overzicht van de beste telefoonabonnementen voor jouw Huawei Nova.