Huawei P20

Huawei P20
Aan het begin van ieder jaar lanceert Huawei een nieuw P lijn. In 2018 verwachten we de Huawei P11 en de lancering is vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress ( MWC 2018 ) in Barcelona. Het Chinese vlaggenschip zal wederom in het teken staan van artificial intelligence ( AI ). Volgens de laatste bronnen heeft de smartphone een full screen ontwerp met een groot Quad HD+ beeldscherm.
Specificaties
Schermformaat
0 inch
Opslaggeheugen
0 GB
Cameraresolutie
0 MP
Toestelinformatie

Aan het begin van ieder jaar lanceert Huawei een nieuw P lijn. In 2018 verwachten we de Huawei P20 en de lancering is vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress ( MWC 2018 ) in Barcelona. Het Chinese vlaggenschip zal wederom in het teken staan van artificial intelligence ( AI ). Volgens de laatste bronnen heeft de smartphone een full screen ontwerp met een groot Quad HD+ beeldscherm. Krachtbron van de Huawei P11 is vermoedelijk de Kirin 970 processor. Een krachtige processor met speciale AI chip die je in snelheid kunt vergelijken met de Snapdragon 835 processor van Qualcomm. Het is bijna wel zeker, dat de nieuwste generatie P vlaggenschepen wederom camera’s van de Duitse camera maker Leica heeft. Verwacht een 20 megapixel dual hoofdcamera en 1 of 2 selfie camera’s van de bekende camerabouwer.

Waarmee de Huawei P11 de blits gaat maken, is het nieuwe gezichtsherkenning systeem. Een vergelijkbaar systeem met de Apple Face ID, maar sneller aldus de fabrikant. Het vlaggenschip beschikt over de nieuwste connectiviteit en ondersteunt 1,2 Gbps LTE Cat. 18. Android 8 Oreo is het besturingssysteem en het toestel wordt vermoedelijk aan het einde van februari gelanceerd. Niet veel later is een Huawei P11 abonnement of Huawei P11 Plus abonnement beschikbaar.

Ontwerp Huawei P11

Vermoedelijk heeft het ontwerp van de Huawei P11 veel weg van de Huawei P10. Aan de achterkant zal vermoedelijk niet heel veel veranderen behalve dat daar de vingerafdrukscanner is geplaatst. De vingerafdrukscanner heeft aan de voorkant geen plaats meer aangezien de smartphone is uitgerust met een groot beeldscherm dat bijna de volledige voorkant inneemt. Het beeldscherm zal een resolutie krijgen van 2.880 x 1.440 met een aspect ratio van 18:9. Onder en boven het scherm verwachten verschillende mensen twee naar voren gerichte speakers. Beeldscherm en speakers leveren zo een ideale combinatie voor het bekijken van films en Youtube filmpjes. Boven het beeldscherm tref je een selfie camera en de sensoren voor de Huawei Face ID. De behuizing van de Huawei P11 is vermoedelijk van sterk glas en de optie voor draadloos opladen blijft dan ook open.

Draai je de smartphone om, dan zie je een band in een iets andere kleur aan de bovenkant. Daar zijn de hoofd camera’s geplaatst met Leica tekst. Men denkt, dat de Huawei P11 net zoals de voorganger P10 uitgerust is met 2 Leica camera’s. De strakke achterkant van het vlaggenschip zal iets afgerond overgaan in het metalen frame. Iets onder de camera’s in het midden ligt de super snelle vingerafdrukscanner. Aan de onderkant van de smartphone tref je een 3,5 mm koptelefoon ingang en USB Type-C poort. Het is onduidelijk of de Huawei P11 in formaat even groot is als de Huawei P10. Men gaat uit van een 5,7 a 5,8 inch beeldscherm en dat doet vermoeden dat de smartphone iets groter zal zijn. De behuizing is waarschijnlijk water- en stofdicht.

Huawei P11 specificaties

Het aankomende Huawei P11 vlaggenschip wordt een premium smartphone met uitstekende specificaties. Verwacht een groot beeldscherm dat bijna de volledige voorkant van de krachtige Chinese smartphone inneemt. Het beeldscherm is vermoedelijk een 5,8 inch Quad-HD+ LCD beeldscherm met een resolutie van 2.880 x 1.440. In lijn met de trend van 2017 heeft het beeldscherm een aspect ratio van 18:9. Net zoals de Huawei Mate 10 Pro, heeft de Huawei P11 een snelle Kirin 970 processor als krachtbron. Het is de eerste processor met eigen AI chip en de processor levert een geweldig grote rekenkracht. Verwacht hierbij 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen. Er is vermoedelijk keuze uit 64 GB of 128 GB aan opslag en reken op de mogelijkheid voor een microSD kaart. Een 3.200 mAh accu levert stroom en laadt super snel op via de USB Type C poort. Voor het uithoudingsvermogen van de smartphone mag je rekenen op één á twee dagen afhankelijk van gebruik. Het besturingssysteem van de krachtige Chinese smartphone is Android 8 Oreo.

Krachtige Leica camera's

Sinds de lancering van de Huawei P9 heeft Huawei een succesvolle samenwerking met Leica. Het is een bekend merk als het gaat om professionele camera’s. Het tweetal bewees in 2017 tot de absolute top van smartphone camera’s te behoren met de Huawei Mate 10 Pro. Vorig jaar verscheen de Huawei P10 met f/2.2 camera’s en de Huawei P10 Plus met twee f/1.8 camera’s. Aangezien de concurrentie al lang en breed bij f/1.8 of zelfs f/1.6 diafragma is, mag je ook een groter diafragma verwachten. Een groter diafragma heeft als voordeel dat er meer licht gevangen wordt en foto's bij weinig licht er mooier uit zien. Verschillende geruchten spreken van een dual 20 megapixel hoofd camera setup.

Een belangrijks aspect bij foto’s is de verwerking van gegevens, de image processing unit. Aangezien de nieuwe Kirin 970 veel krachtiger is in de verwerking, kan de smartphone ook veel sneller en beter foto’s bewerken. Het Leica duo van de Huawei P11 zal de Huawei Mate 10 Pro camera prestaties evenaren of beter zijn.

Gezichtsherkenning, Huawei Face ID

Het Chinese Huawei heeft een eigen variant van Apple’s Face ID. Het is een nieuwe gezichtsherkening technologie waarmee een apparaat ontgrendeld kan worden. Men vermoed dat we de techniek voor het eerst in de Huawei P11 gaan zien. Dit systeem scant een gezicht via een 3D lichtsensor. Super snel (10 seconden) worden 300.000 punten gescand en op basis daarvan maakt het systeem een profiel van de smartphone eigenaar. Hierna kun je binnen 0,4 seconden jouw Huawei P11 ontgrendelen door het apparaat voor je gezicht te houden. Het is niet duidelijk of Huawei net als Apple kiest voor het totaal achterwege laten van de vingerafdrukscanner. Ontgrendelen met de vingerafdrukscanner blijft nog altijd sneller.

1.2 Gbps LTE connectiviteit

Met de lancering van de Kirin 970 heeft Huawei de eerste processor in de smartphone markt die LTE Cat. 18 ondersteund. Smartphones met deze processor zijn in staat om netwerksnelheden tot 1,2 Gbps aan te kunnen. De Huawei P11 beschikt vermoedelijk over NFC, de nieuwste Bluetooth v5.0 en nieuwste WiFi.

Sinds een aantal jaar is Huawei de nummer drie smartphone fabrikant in de wereld. De fabrikant betreed langzaam maar zeker het premium segment van vlaggenschepen. Met de Huawei P11 zal de Chinese fabrikant zich nestelen in top van smartphones. De krachtige smartphone is zeer compleet uitgerust en krijgt vermoedelijk een aantrekkelijke prijs. Na de lancering kun je hier de beste deals vergelijken voor jouw Huawei P11 abonnement.

Het laatste nieuws over de Huawei P20

Hier bekijk je de Huawei P20 Camera renaissance live23 mrt 2018Hier bekijk je de Huawei P20 Camera renaissance liveNieuwsgierig naar de aankomende camera smartphone van het moment? Wil je straks met jouw smartphone tot 5x inzoomen? Huawei lanceert op 27 maart 2018 de nieuwe Huawei P20 lijn met indrukwekkende... Lees verder
Huawei P20 gespot op Geekbench14 mrt 2018Huawei P20 gespot op GeekbenchNog enkele dagen slapen en dat worden de nieuwe Huawei vlaggenschepen gelanceerd. De smartphones zijn al op alle mogelijke manieren gelekt. Vandaag zien we ook enkele cruciale hardware... Lees verder
Volledige Huawei P20 vanuit iedere hoek in groot formaat13 mrt 2018Volledige Huawei P20 vanuit iedere hoek in groot formaatNadat de Huawei P20 modellen in geur en kleur al zijn gelekt kun je jezelf afvragen wat nu? Nou de beelden in groot formaat natuurlijk! Roland Quandt heeft de volledige Huawei P20 lijn ook op... Lees verder
Nieuwe Huawei P20 lichting: up close and personal8 mrt 2018Nieuwe Huawei P20 lichting: up close and personalInmiddels is er al veel bekend over het aankomende Huawei P20 drietal. We zagen de lichtste telg via de Chinese certificering instantie TENAA en eerder deze week de Huawei P20 Pro... Lees verder