-

Huawei Y6 abonnement

Huawei Y6

Ben je op zoek naar een Huawei Y6 abonnement? Vergelijk alle Huawei Y6 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Huawei Y6

Tesamen met de Y5 heeft Huawei ook deze Y6 gelanceerd. Het is de grotere versie met een 5 inch scherm en een ander, wat luxer design. Zoals wij het inmiddels gewend zijn van Huawei is deze Y6 ook weer erg scherp geprijsd en heb je dus voor tamelijk weinig centen een prima smartphone in huis. Dankzij het grote scherm kun je ongestoord foto's en video's bekijken in een mooie resolutie. Deze Y6 heeft dan ook alles in huis wat je van een smartphone mag verwachten heden deze dagen. Zo kun je ook rekenen op de aanwezigheid van 4G en dat is eigenlijk toch wel het minste wat wij verwachten van een smartphone.

Dual Sim

Een belangrijk punt is misschien wel de ondersteuning van dualsim. Steeds meer smartphones worden uitgerust met deze functionaliteit en ook Huawei gebruikt de mogelijkheid om nieuwe smartphones te voorzien van dualsim. Deze Y6 kan dus een tweetal simkaarten huisvesten. In alle opzichten kan dit erg makkelijk zijn. Je kunt namelijk afscheid nemen van een tweede toestel en zo kun je de Y6 gebruiken voor zowel privé als voor zakelijk. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een simkaart waarmee je goedkoop in het buitenland kan bellen. Ideaal als je een echte globetrotter bent. Uiteraard hoef je geen gebruik te maken van het tweede slot, maar de aanwezigheid van het tweede simkaartslot is wel een prettig idee. Deze Y6 is er in ieder geval op voorbereid.

Media

Waar de Y6 ook goed in uitblinkt is media. Dit heeft mede te maken met het 5 inch scherm met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Er zijn uiteraard smartphones met hogere resoluties, maar het is de vraag of je op een dergelijk scherm het verschil nog ziet. Wat ons betreft is dit een prima resolutie en je kunt dus prima alle video's op Facebook of Twitter bekijken zonder enige hapering of blokkerig beeld. Uiteraard kun je ook zelf foto's en video's maken en hiervoor is een 8 megapixels camera aan de achterzijde beschikbaar en een 2 megapixels camera aan de voorzijde. Meer dan voldoende voor een smartphone in deze prijsklasse. Dankzij de 8 GB opslag heb je ook voldoende ruimte om wat foto's en video's op te slaan, alhoewel de opslag in onze ogen misschien groter had mogen zijn in deze prijsstelling. Gelukkig kun je dankzij een microSD-kaart dit geheugen nog makkelijk uitbreiden.

Ontwerp van de Huawei Y6

In tegenstelling tot de Y5 is de Y6 toch een heel stuk luxer qua vormgeving. De fysieke knoppen zijn onder aan het scherm niet meer zichtbaar en het toestel is ook opgemaakt uit een zwart glanzende behuizing. Hierdoor oogt de Y6 ook een stuk luxer en is het een stuk strakker afgewerkt. Je merkt hierin dan ook het grote verschil tussen beide modellen. De Y6 voelt net wat steviger aan. De smartphone ligt lekker in de hand en bediening met een hand is dan ook geen enkel probleem.

Conclusie over de Huawei Y6

De Huawei Y6 is een prima smartphone met alles aan boord wat wij van een smartphone mogen verwachten. Het toestel ziet er luxe uit, maar het prijskaartje verraad dat je toch met een goed betaalbare smartphone te maken hebt. Voor de losse verkoop is dit toestel ideaal, maar de Y6 kan ook goed gecombineerd worden met een goedkoop abonnement waarbij het toestel vermoedelijk snel goedkoop weggegeven zal worden. Met de Y6 heb je in ieder geval een degelijk en scherp geprijsde smartphone in huis gehaald waar je nog jaren plezier van kan hebben!