LG G2 Mini

LG G2 Mini
De LG G2 Mini is het kleinere broertje van de populaire LG G2 en beschikt - nog altijd over een groot - 4,7 inch touchscreen met een qHD resolutie. Qua specificaties is de LG G2 Mini iets minder snel dan zijn grote broer. Zo beschikt het toestel over een 1,2 GHz quad core processor met 1 GB werkgeheugen. Deze specificaties zijn meer dan voldoende om alle apps van dit moment... Lees verder »
Ook een LG G2 Mini met abonnement?

LG G2 Mini specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:april 2014
Afmetingen:12,96 cm x 6,6 cm x 9,8 mm
Gewicht:121 g
Simkaart-type:micro
  
Scherm 
Schermgrootte:4,7 inch (11,938 cm)
Resolutie:540 x 960
Beeldscherm:IPS-LCD
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Multi-touch
  
Hardware 
Processor:1,2 GHz Quad core
Intern geheugen (RAM):1 GB
Interne opslag:8 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD (TransFlash)
USB type:Micro-USB B
Connector type:3.5 mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 4.4 Kitkat
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:8 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Video modus:1080p
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:1.3 MP
  
Batterij 
Batterij:2440 mAh
Spraaktijd:750 min
Standby tijd:360 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de LG G2 Mini

Als je aan smartphones denkt, denk je in eerste instantie aan twee dingen: iPhone en Samsung Galaxy. Voor andere bedrijven, zoals het Koreaanse LG, is het moeilijk om een voet tussen de deur te krijgen op de smartphonemarkt. Met de G Pro en de Optimus G (een naam waar LG inmiddels al vanaf gestapt is) wist de LG de deur op een kier te zetten. De vraag is nu of de LG G2 Mini de deur nog een beetje verder open kan zetten.

Back Buttons

Wat de LG G2 Mini uniek maakt, is dat de knoppen van deze smartphone, in tegenstelling tot die van alle andere smartphones, zich aan de achterkant van het scherm bevinden in plaats van aan de zijkant. De theorie achter deze constructie is dat je vingers zich toch al aan de achterkant van het scherm bevinden en het besturen van de telefoon op deze manier dus logischer en daarom makkelijker is. Daarbij zou de bolling aan de achterkant van de telefoon ervoor zorgen dat hij prettiger in de hand ligt. In de praktijk blijkt het voordeel van back buttons twijfelachtig. Veel gebruikers hebben toch liever knoppen aan de zijkant, met name omdat smartphones vaak met twee handen in plaats van één bediend worden en de back buttons toch gericht zijn op gebruik met één hand. Wat echter niet te ontkennen valt is dat de back buttons de LG G2 Mini een herkenbaar en bijzonder uiterlijk geven.

Prachtig scherm

Een groot voordeel van het gebrek aan knoppen aan de zijkant, is dat de LG G2 Mini een extreem smalle rand heeft en een daardoor een veel groter scherm. De smartphone heeft dus een 5,2 inch scherm, maar hetzelfde formaat als toestellen met een 5 inch scherm van andere fabrikanten. Het full HD display is sowieso een van de sterkere kanten van deze smartphone. De kleuren en helderheid zijn ronduit prachtig en laten concurrenten als de HTC One en Samsung Galaxy S4 ver achter zich. Als je graag spelletjes speelt of filmpjes kijkt op je mobiel, is de LG G2 Mini dus veruit de beste keuze.

Sterke kanten: batterij, processor en camera

Naast het scherm heeft de LG G2 Mini nog een aantal sterke kanten. Ten eerste heeft de telefoon een flinke accu gekregen, wat er voor zorgt dat de LG G2 Mini het twee keer zo lang volhoudt als andere smartphones. Bij normaal gebruik houdt de batterij het ongeveer twee dagen vol. Een andere sterke kant van deze telefoon is de sterke quadcore processor (Snapdragon 800). Grafisch indrukwekkende apps en games draaien probleemloos op deze telefoon. Een laatste voordeel van deze smartphone is de 13 megapixel camera. Wat de omstandigheden ook zijn, de LG G2 Mini maakt altijd redelijke tot goede foto’s.

Zwakkere kanten: onnodig gesleuteld aan software

De LG G2 Mini draait op Android 4.2.2. Helaas is deze software op tal van punten aangepast wat zowel het gebruiksgemak als de uniformiteit van de telefoon in de meeste gevallen niet ten goede komt. De poging de icoontjes uniek te maken leidt eigenlijk alleen tot verwarring en de telefoon heeft veel onnodige functies, zoals de QSlide-functie.

De populairste alternatieven voor de LG G2 Mini

Helaas is de LG G2 Mini op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van LG op een rij gezet:

LG G2 Mini abonnement of los toestel

De LG G2 Mini is het kleinere broertje van de populaire LG G2 en beschikt - nog altijd over een groot - 4,7 inch touchscreen met een qHD resolutie. Qua specificaties is de LG G2 Mini iets minder snel dan zijn grote broer. Zo beschikt het toestel over een 1,2 GHz quad core processor met 1 GB werkgeheugen. Deze specificaties zijn meer dan voldoende om alle apps van dit moment vlekkeloos te kunnen gebruiken. Wil je meer weten over dit toestel? Bekijk de beste deals, specificaties en meer op deze pagina.