LG G3 S

LG G3 S
De LG G3 S is het voordelige en kleinere broertje van de LG G3. Het toestel is met zijn 5 inch touchscreen scherm nog altijd geen kleine jongen maar wel een slag kleiner dan de G3. Onder de motorkap van de LG G3 S vinden we een snelle en krachtige 1200 mhz quad core processor met 1024 MB RAM geheugen. De LG G3 S draait op het besturingssysteem Android 4.4 Kitkat en biedt... Lees verder »
Ook een LG G3 S met abonnement?

LG G3 S specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:augustus 2014
Afmetingen:138 x 70 x 11 mm
Gewicht:134 g
Simkaart-type:micro
  
Scherm 
Schermgrootte:5 inch (12,7 cm)
Resolutie:720 x 1280
Beeldscherm:1
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1,2 GHz Quad core
Intern geheugen (RAM):1 GB
Interne opslag:8 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 4.4 Kitkat
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:8 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:1.3 MP
  
Batterij 
Batterij:1
Spraaktijd:900 min
Standby tijd:750 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:1
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de LG G3 S

Inmiddels zijn wij het wel gewend van LG dat ook deze fabrikant een kleinere en betaalbare versie op de markt zet van hun vlaggenschip. Ditmaal is de G3 aan de beurt en voor deze gelegenheid heeft LG dus de G3 S op de markt gezet. Het is de verkleinde variant op de bestaande G3 en dus beschikt de G3 S over een 5 inch touchscreen. Met het downsizen van deze smartphone komt ook het verkleinen van andere zaken om de hoek kijken. Zo beschikt deze smartphone over een 1.2 Ghz dual-core processor. Desondanks mag de G3 S wel weer rekenen op de unieke software van LG, zoals Knock Code en Guest Mode en hiermee zien wij dus high-end software terug in een goede betaalbare smartphone.

Scherm

De nieuwe G3 S is zeker niet zomaar even een klein project geweest. Ook over dit toestel heeft LG goed nagedacht en hun werk prima verricht. Zo beschikt de G3 S over een 5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit is meer dan redelijk in het segment waarin deze nieuwe smartphone wordt geplaatst. Qua afmeting is de G3 S misschien nog wel compacter. Ter vergelijking is de Moto G ongeveer even groot als deze G3 S, echter beschikt de smartphone van Motorola over een scherm van slechts 4.5 inch. Het mag dus wel duidelijk zijn dat LG meer werk heeft gestoken in de ontwikkeling van deze kleinere variant. Qua ontwerp is het toestel gelijkwaardig aan zijn grotere broer en zien wij dus ook de duidelijke zilveren rand rondom het toestel. Gelukkig heeft LG dit opvallend punt ook in deze G3 S erin laten zitten.

Software

Waar de G3 S het misschien vooral van moet hebben is de extra software die beschikbaar wordt gesteld. Met software zoals Knock Code kun je toegang krijgen tot de smartphone door volgens een bepaald patroon op het scherm te tikken. Een belangrijk stukje software is misschien ook nog wel Guest Mode. Hiermee kun je iemand even op de telefoon laten bellen of een spelletje laten spelen zonder dat diegene in jouw berichten kan kijken of in jouw contactpersonen. Zo blijft dit stukje prive ook echt prive. Dankzij de krachtige software rondom de camera, maakt deze G3 S ook nog eens prima foto's. Het instellen van de camera en het gebruik van de camera is erg eenvoudig en ook hier mag de G3 S dus profiteren van al het werk wat destijds in zijn grotere broer is gestoken.

Jongeren

De nieuwe G3 S lijkt zich vooral te richten op de jongere doelgroep. Het is immers een betaalbare smartphone met toch alle zaken die je kunt verwachten op een high-end smartphone. Dankzij de 8 megapixels camera kunnen er ook leuke foto's en video's worden gemaakt en met de Laser Auto Focus zijn de foto's ook altijd scherp. Aan de voorzijde treffen wij nog een 1.3 megapixels selfiecamera aan. En uiteraard kunnen deze foto's of video's weer razendsnel gedeeld worden via 4G en kan iedereen meegenieten van jouw avonturen. Het is dan misschien bij uitstek de ideale smartphone voor jongeren.

Conclusie

De G3 S is op zijn eigen manier weer uniek. Ondanks zijn compacte vormgeving beschikt deze smartphone toch over een respectabele 5 inch touchscreen met een mooie resolutie. De aanwezigheid van verschillende software en een goede camera maken deze G3 S erg interessant. Vooral de prijsstelling is misschien dan nog wel het meest interessant, want voor tamelijk weinig geld krijg je toch best veel smartphone mee naar huis. Wij kunnen deze G3 S dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar leuke smartphone, maar zeker er geen fortuin aan uit wil geven.

De populairste alternatieven voor de LG G3 S

Helaas is de LG G3 S op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van LG op een rij gezet:

LG G3 S abonnement of los toestel

De LG G3 S is het voordelige en kleinere broertje van de LG G3. Het toestel is met zijn 5 inch touchscreen scherm nog altijd geen kleine jongen maar wel een slag kleiner dan de G3. Onder de motorkap van de LG G3 S vinden we een snelle en krachtige 1200 mhz quad core processor met 1024 MB RAM geheugen. De LG G3 S draait op het besturingssysteem Android 4.4 Kitkat en biedt daardoor toegang tot duizenden apps die je gratis kunt downloaden. Zoek je een mooie snelle smartphone maar vind je het scherm van de G3 net iets te groot? Kies dan voor de LG G3 S.