-

LG G4c abonnement

LG G4c

Ben je op zoek naar een LG G4c abonnement? Vergelijk alle LG G4c aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de LG G4c

Op het eerste oog lijkt deze nieuwe G4c de normale G4 te zijn die inmiddels al enige tijd leverbaar is. Aan de buitenzijde klopt dit inderdaad, maar zodra je aan naar de hardware gaat kijken zijn er degelijk verschillen en zelfs forse verschillen ook. Dit laatste is dan ook direct de reden dat er een leuke prijskaartje mee komt met deze nieuwe G4c. Je hebt dus voor een stuk minder geld het design van een bestaande high-end smartphone, maar met de specificaties van een midrange smartphone. Ondanks de verminderde hardware beschikt deze nieuwe G4c alsnog over leuke features die ook al op de bestaande G4 zitten en hierdoor hoef je dus niets te missen van al het goede wat zijn grotere broer te bieden heeft.

Inleveren

Dat je flink moet inleveren op het gebied van hardware blijkt wel als wij beide toestellen naast elkaar leggen. De nieuwe G4c krijgt een 1.2 Ghz quad-core processor mee tegenover de 2 Ghz hexa-core die wij gewend zijn. Zowel de ruimte voor het opslaan van media als de camera zelf hebben 50% moeten inleveren en zijn teruggezet naar respectievelijk 8 GB en 8 megapixels. Toch zijn er gelukkig ook zaken behouden gebleven, want zo werkt deze G4c ook op Android 5.0 en biedt ook deze goedkopere variant de ondersteuning voor 4G. Ondanks dat er duidelijk minder rekenkracht aan boord is van deze G4c is de werking van de smartphone nog meer dan prima en kun je makkelijk alle zaken regelen en laten uitvoeren op deze G4c. Dit alles gaat allemaal zonder pijn of moeite en dat is wel zo prettig.

Scherm

Wanneer je de G4c eens goed bekijkt merkt ook op dat het scherm iets kleiner is dan zijn grotere en krachtigere broer. De nieuwe G4c beschikt over een 5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Qua beeldkwaliteit moet je hier dan ook op inleveren, maar feitelijk moet de kwaliteit vergeleken worden met modellen binnen zijn segment en dan zie je plotseling dat het een prima scherm is. Ook in de praktijk wijst wel uit dat het een erg prettig scherm is wat ook makkelijk afleest. Ook in overbelichte situaties blijft het scherm nog goed leesbaar.

High-end design

Waar LG gelukkig niet op bezuinigd heeft is het ontwerp. De nieuwe G4c krijgt nagenoeg het gelijke ontwerp mee van zijn grotere broer. Toch mag opgemerkt worden dat dit model net even iets fijner in de hand ligt gezien het formaat. Juist hierdoor is de G4c makkelijker mee te nemen in de broekzak en is de bediening met een hand een stuk eenvoudiger. Hier is dan misschien ook weer het grote pluspunt van deze G4c te ontdekken. Ondanks dat het een tamelijk goedkopere smartphone is, is het ontwerp degelijk en oogt alles ook solide. Juist hierdoor oogt de G4c zeker niet goedkoop, maar schijn bedriegt in dit geval.

Conclusie

Je moet wellicht dan op flink wat zaken inleveren, maar de werking is nog steeds als vanouds. Haperingen of dergelijke zaken zijn dus ook niet te vinden. Het blijft een unieke combinatie die LG hier heeft weten te maken, want feitelijk krijg je het ontwerp en de software van een high-end smartphone maar de specificaties van een midrange smartphone. Het is dus eigenlijk de ideale combinatie wanneer je graag voor een mooie smartphone gaat, maar niet de topprijs wil betalen. De G4c is dan de absolute aanrander hier in, want geen enkele fabrikant heeft dit al eens eerder gedaan. In onze ogen is deze G4c dan ook een prima smartphone voor een zachte prijs.

Alternatieven voor de LG G4c vergelijken