LG G7

LG G7
De LG G lijn verwachten we traditie getrouw aan het begin van ieder jaar. In het begin van 2018 is het de beurt aan de LG G7. Een krachtige smartphone die volledig mee kan in het premium smartphone segment. De verwachtingen zijn hoog van de nieuwste generatie G vlaggenschepen.
Specificaties
Schermformaat
0 inch
Opslaggeheugen
0 GB
Cameraresolutie
0 MP
Toestelinformatie

De LG G7 is te vergelijken met de Samsung Galaxy S9 in specificaties. Er zijn echter verschillende geruchten in de markt als het gaat om de lancering. De lancering is wel heel belangrijk, want die bepaalt mede over welke processor het krachtige vlaggenschip beschikt. Vorig jaar koos LG in het kader van vroege lancering voor de relatief oude Snapdragon 821. Het betekende, dat de LG G6 al vrij snel een oudere processor had ten opzichte van de concurrentie. De aankomende LG G7 beschikt waarschijnlijk over een groot 5,7 inch of groter Quad HD+ AMOLED beeldscherm in een slankere behuizing dan zijn voorganger.

De looks van het toestel zijn vergelijkbaar met die van de LG V30 op enkele subtiele wijzigingen na. Achterop vind je vermoedelijk wederom de bekende dual camera opstelling voorzien van normale lens en breedhoek lens. Waar de grote veranderingen te verwachten zijn, is aan de voorkant. Het vlaggenschip zal nog slankere bezels krijgen en dus een relatief compacter body. Een gerucht suggereert een front camera die in het midden geplaatst is zoals bij de Essential PH-1. In lijn met de LG G6 en de LG V30 mogen we uitgaan van IP68 certificering en de militaire standaard voor robuustheid MIL-STD-810G. Lees alles over de verwachte LG G7 specificaties.

Herkenbare look met een twist

De Zuid Koreaanse fabrikant heeft de laatste jaren gewerkt aan een herkenbare premium smartphone look. Dit basis ontwerp zal voor wat betref de behuizing van de LG G7 niet veel anders worden. Uiteraard gaan we subtiele verschillen zien aan de zijkant, de voorkant en de achterkant. Het meest opvallende aan de LG G7 zou nog wel eens de selfie camera kunnen zijn. LG heeft namelijk een patent geregistreerd met een voorkant voorzien van selfie camera op een vergelijkbare positie als bij de Essential PH-1 smartphone. Het ontwerp toont een voorkant waarbij de bovenste bezel tot een minimum is beperkt behalve de ruimte voor de selfie camera. In dat geval worden de beeldscherm delen aan weerszijde van de selfie camera voor netwerk informatie en notificaties gebruik (afbeelding). Aangezien de randen in verhouding met die van de LG V30 nog slanker worden, kun je een prachtige groot AMOLED beeldscherm verwachten met een verhouding van 18:9 of misschien wel 21:9.

In omvang zal de LG G7 niet veel groter of kleiner zijn dan de LG G6, maar het beeldscherm verwachten wij wel iets groter dan 5,7 inch. Geluid is één van de smaakmakers van de laatste generatie LG vlaggenschepen. Met regelmaat zien we een Quad DAC verpakt in de robuuste behuizing en dan mag je stiekem ook wel aannemen dat de Zuid Koreaanse fabrikant de 3,5 mm koptelefoon ingang intact houdt. De behuizing van het vlaggenschip voldoet aan de strenge robuustheid eisen van MIL-STD-810G. Deze standaard betekent bijvoorbeeld, dat de smartphone een aardige val kan doorstaan. Je kunt er bijna zeker van zijn dat de LG G7 ook water- en stofdicht is, IP68.

Welke specificaties krijgt de LG G7?

Een van de grote geheimen aan het einde van 2017 is of de LG G7 met een Snapdragon 835 of de nieuwe Snapdragon 845 wordt verscheept. Er zijn wel meer geheimen omtrent het toestel. In het verleden waren er rond deze tijd al veel meer lekken geweest. Het blijft dan ook giswerk welke specificaties je in 2018 kunt verwachten in de LG G7. Wij vermoeden een 5,7+ inch beeldscherm in een behuizing die nog slanker is dan de V30. Het wordt vrijwel zeker een AMOLED beeldscherm met een aspect ratio van 18:9 of hoger ( 21:9 ).

Een groot vraagteken moeten we helaas bij de LG G7 processor zetten. Waarschijnlijk is het de Snapdragon 835 met 6 GB, als LG de smartphone in januari van 2018 wil lanceren. Wordt het later dan, is de Snapdragon 845 een logische keuze. Echter, in dat geval mag je het vlaggenschip zeker niet voor april 2018 verwachten. Landgenoot Samsung heeft de eerste batch Snapdragon 845 processors gereserveerd. Naast een Snapdragon uit de 800 lijn is er waarschijnlijk 6 GB aan werkgeheugen met 64 GB of meer opslagruimte. Aangezien de behuizing net zo groot of iets compacter is, kun je er vanuit gaan dat de accu rond de 3.300 mAh blijft. Vanwege de Qualcomm Snapdragon krachtbron is Quick Charge 4.0 waarschijnlijk. Het besturingssysteem is Android 8.0.0 Oreo met de laatste software skin van LG zelf.

Haarscherp camera duo

Aan de achterkant van de LG V30 vind je een dual 16 megapixel f/1.6 camera met 13 megapixel f/1.9 camera voorzien van luxe camera technieken. In de LG G7 verwachten we dezelfde megapixels of meer. Waarin de nieuwste generatie G vlaggenschepen uitblinkt zijn nog groter diafragma’s voor de camera’s. Denk in dat geval aan f/1.6 voor beide hoofd camera’s of misschien wel f/1.5. Daarnaast zal het tweetal optisch gestabiliseerd zijn. Aan de voorkant treffen we een 5 megapixel camera of meer aan. De positie van de selfie camera wordt precies in het midden. Waarschijnlijk gebruikt LG de camera in combinatie met slimme sensoren voor gezichtsherkenning. LG zal ook dit jaar extra aandacht schenken aan het camera menu en de sociale media opties zoals Grid Shot en Match shot.

LG G7 abonnement

Onafhankelijk van de LG G7 lancering met Snapdragon 835 of Snapdragon 845, kun je kun met dit vlaggenschip optimaal genieten van de Nederlandse 4G+ snelheden. Beide processoren hebben namelijk een super snelle modem die datasnelheden van minstens 1 Gbps aan kan. In het eerste geval kun je een LTE Cat. 16 verwachten en mocht de LG G7 met de Snapdragon 845 zijn uitgerust, dan is er misschien wel LTE Cat. 18 of hoger. De Koreaanse smartphone is vrijwel zeker uitgerust met NFC, Bluetooth v5.0 en de laatste WiFi versie.

LG lanceert de LG G7 vermoedelijk in januari of ergens aan het einde van het eerste kwartaal van 2018. Een tussenliggende lancering zou mogelijk zijn op de manier van Sony. Het vlaggenschip lanceren met de Snapdragon 845 processor, om het vervolgens twee maanden later pas in de winkels te hebben. Je snapt, dat het voor de smartphone markt spannende tijden worden. De vermoedelijke prijs van de nieuwste generatie G vlaggenschepen ligt in lijn met de oude generatie, ongeveer 750 euro inclusief BTW. Uiteraard kun je tegen die tijd het aantrekkelijkste LG G7 abonnement hier vergelijken.

Het laatste nieuws over de LG G7

LG G7 ThinQ en LG Q7 gecertificeerd in Rusland21 apr 2018LG G7 ThinQ en LG Q7 gecertificeerd in RuslandNadat de pers render van het nieuwe LG vlaggenschip al lekte, heeft de Russische keuringsdienst het nieuwe G7 vlaggenschip van LG goedgekeurd. Daarnaast heeft de instantie ook de mid-range LG Q7... Lees verder
LG G7 ThinQ AI vlaggenschip met 16MP hoofdcamera's11 apr 2018LG G7 ThinQ AI vlaggenschip met 16MP hoofdcamera'sLG heeft deze week officieel bekend gemaakt dat de LG G7 ThinQ er aan komt. Het nieuwe vlaggenschip wordt op 2 mei gelanceerd in New York. Met het achtervoegsel ThinQ wil LG de nadruk op... Lees verder
LG G7 zowel met LCD als OLED beeldscherm beschikbaar28 mrt 2018LG G7 zowel met LCD als OLED beeldscherm beschikbaarTerwijl eerdere geruchten suggereerde dat LG volledig op LCD zou overstappen voor het aankomende LG G7 vlaggenschip blijkt nu dat er twee versies komen. Een model met een MLCD beeldscherm en een... Lees verder
LG stapt over op MLCD beeldscherm voor de LG G719 mrt 2018LG stapt over op MLCD beeldscherm voor de LG G7Vermoedelijk zal LG geen P-OLED beeldscherm gebruiken voor het aankomende LG G7 vlaggenschip. De fabrikant stapt vermoedelijk over op de nieuwe MLCD panelen. De nieuwe LCD techniek van LG is 35%... Lees verder
⇧ Terug naar boven