-

LG Nexus 5X abonnement

LG Nexus 5X

Ben je op zoek naar een LG Nexus 5X abonnement? Vergelijk alle LG Nexus 5X aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de LG Nexus 5X

De nieuwe Nexus 5X is hoog ingeschaald bij de middenklasse smartphones. Als je even vlug kijkt naar de specificaties denk je eigenlijk bijna dat het een high-end smartphone is, maar de Nexus 5X is dermate scherp geprijsd dat deze smartphone al vanwege de prijs in de middenklasse valt. Over de hardware valt dus niet te klagen, want je krijgt de beschikking over een 5.2 inch touchscreen, een 1.8 Ghz hexa-core processor en 3 GB werkgeheugen. Met de 13 megapixels camera aan de achterzijde hoef je ook niet te klagen, want deze camera maakt meer dan prima foto's of video's. De nieuwe Nexus 5X is dus een prima middenklasser, met specificaties die wij veelal aantreffen op high-end smartphones.

Android 6.0

Uiteraard is een belangrijk verkooppunt de aanwezigheid van de nieuwste versie van Android. Het besturingssysteem is verder verfijnd en heeft op enkele punten ook grote wijzigingen ondergaan ten aanzien van privacy en veiligheid. Ook het accuverbruik van het besturingssysteem is flink onder handen genomen en een smartphone zou nu langer mee moeten kunnen gaan op de accu. Aangezien LG geen schil over deze versie heeft gelegd krijg je dus ook de kale versie van Android 6.0, zoals deze Google ontwikkeld heeft. Dit heeft ook het directe voordeel dat Google ook de updates snel kan uitrollen naar bijvoorbeeld deze Nexus 5X. Hierdoor blijft het toestel altijd up-to-date en ben je altijd voorzien van de laatste bugfixes.

Gadgets

LG heeft de Nexus 5X ook weer voorzien van enkele handige gadgets. Zo zit er aan de achterzijde van deze smartphone een vingerafdrukscanner waarmee je heel makkelijk het toestel kan ontgrendelen. Misschien is wel een minpunt dat de Nexus 5X geen microSD-kaarten ondersteunt en ook geen externe uitbreiding mogelijk is. De standaard versie beschikt over 16 GB opslag, maar er zijn ook versies leverbaar met 32 GB en 64 GB aan opslag. Deze laatste twee modellen zijn dan misschien nog een stuk interessanter. Met de komst van de verschillende online opslagdiensten is ook hier het probleem vrijwel verdwenen en kun je dus ook makkelijk belangrijke zaken alsnog extern opslaan.

Conclusie

De nieuwe Nexus 5X is wederom een aparte smartphone. Met de standaard Android 6.0 is er natuurlijk op dat gebied al een unieke smartphone op de markt gezet, maar dankzij de handige features vanuit LG heeft deze Nexus 5X alles in zichzelf een volwaardige smartphone te noemen. Het minpunt is misschien wel het feit dat je het geheugen niet verder kunt uitbreiden, maar met wat handige opslagdiensten, die tegenwoordig gratis beschikbaar zijn, kun je voorlopig nog wel even vooruit. Prijstechnisch is deze Nexus 5X erg scherp geprijsd en dat deze nieuwe smartphone goed betaalbaar blijft is natuurlijk ook een groot pluspunt. Zeker als je ziet wat je er voor krijgt. De Nexus 5X is dan ook echt de ideale smartphone voor de gadgetfreaks!

Alternatieven voor de LG Nexus 5X vergelijken