LG V10

LG V10
De LG V10 is een high-end smartphone van LG. Het is één van de eerste smartphones dat 4GB RAM geheugen aan boord heeft. Ter vergelijking: veel volwaardige computers worden nog verkocht met deze hoeveelheid RAM geheugen. Hierdoor is de LG V10 niet alleen razendsnel, maar ook nog eens erg geschikt om meerdere applicaties tegelijkertijd af te kunnen spelen. Daarnaast beschikt de... Lees verder »
Ook een LG V10 met abonnement?

LG V10 specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:december 2015
Afmetingen:159.6 x 79.3 x 8.6 mm
Gewicht:192 g
Simkaart-type:nano
  
Scherm 
Schermgrootte:5,7 inch (14,478 cm)
Resolutie:2560 x 1440
Beeldscherm:LCD
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacative
  
Hardware 
Processor:1820 Mhz Hexa-Core
Intern geheugen (RAM):4 GB
Interne opslag:64 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:Micro-SD
USB type:MicroUSB
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 5.1 Lollipop
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:16 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:5 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion 3000 mAh
Spraaktijd:1002 min
Standby tijd:161 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:1
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de LG V10

Het nieuwe vlaggenschip van LG is de V10 en het wordt door velen gezien als de opvolger van de bestaande G4. Met de nieuwe V10 heeft LG werkelijk alles uit de kast getrokken om een zeer nette smartphone op de markt te zetten die ook nog eens unieke features heeft. Zo beschikt deze smartphone over een tweede scherm aan de bovenzijde waarop notificaties makkelijk zijn terug te zien en kun je ook erg makkelijk schakelen tussen de verschillende applicaties. Het is slechts een greep uit de mogelijkheden die deze V10 biedt, want ook onderhuids is er veel nieuws te melden. De V10 is misschien niet de goedkoopste smartphone die je kunt vinden, maar voor deze prijs krijg je wel heel erg veel en ben je er van verzekert dat je enkele jaren, zonder problemen, weer mobiel bereikbaar bent.

Ontwerp van de LG V10

Een sterk punt van deze V10 is misschien wel zijn ontwerp. Ondanks dat de opzet gelijk is met dat van andere smartphones, onderscheid deze smartphone zich toch door middel van de vormgeving. Aan de achterzijde treffen wij dan ook een niet alledaags design aan maar die juist wel weer uitstekend aansluit op deze smartphone. De voorzijde ziet er ook gewoon erg goed uit en je kunt direct zien dat je met een high-end smartphone te maken hebt. Alles is tot in de puntjes erg netjes afgewerkt en staat design hier ook hoog op de lijst. Het oog wil immers ook nog wat. Ondanks zijn forse formaat ligt het toestel toch lekker in de hand. De V10 is echter wel een smartphone die met twee handen moet bedienen, zeker als je aan de slag wilt gaan met het bovenste scherm. Het is misschien even wennen, maar ook dit went weer erg snel.

Snelheid en geheugen van de LG V10

Bij deze V10 kunnen wij snel zeggen dat er aan snelheid geen gebrek is. Zo krijg je de beschikking over een 1.8 Ghz hexa-core processor die wordt ondersteunt door maar liefst 4 GB werkgeheugen. Hiermee is de V10 de eerste smartphone met een dergelijk groot geheugen en dit merk je dan ook direct in de werking. Alles werkt soepel en zonder haperingen. Dit laatste komt misschien ook wel door Android 5.1, die enorm veel wijzigingen heeft doorgemaakt en ook vriendelijker is voor de processor. De 16 megapixels camera aan de achterzijde werkt ook erg snel en je kunt er razendsnel prachtige foto's of video's mee opnemen. En voor de opslag van deze media is er standaard 64 GB opslag beschikbaar en dit kan eventueel nog uitgebreid worden met een microSD-kaart. Dit laatste is dan misschien ook weer een mooi pluspunt van deze V10, want steeds meer fabrikanten stappen van externe opslag af.

Schermen

Zoals gezegd beschikt de V10 over een tweetal schermen. Het grote scherm heeft een doorsnede van 5.7 inch met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Een mooie resolutie die wij ook mogen verwachten van een smartphone van dit kaliber. Boven dit scherm is nog een 2.1 inch scherm aanwezig waarop notificaties en openstaande applicaties zichtbaar zijn. In eerste instantie lijkt dit nutteloos, maar al snel zul je merken dat dit tweede scherm toch echt wel heel handig is.

Onze conclusie over de LG V10

De V10 heeft ons wederom positief verrast en het kan dan ook zomaar de omslag betekenen in denkwijzen door andere fabrikanten. Vooral het tweede scherm bewijst zijn nut. Je betaalt dan ook de prijs die hoort bij een dergelijke smartphone, maar in combinatie met een abonnement zal deze smartphone ook snel betaalbaar worden. Je moet niet vergeten dat je bij deze V10 wel erg veel smartphone krijgt en de laatste technieken aanwezig zijn. Wat ons betreft dan ook een prima aankoop als je deze sterk overweegt.

De populairste alternatieven voor de LG V10

Helaas is de LG V10 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van LG op een rij gezet:

LG V10 abonnement of los toestel

De LG V10 is een high-end smartphone van LG. Het is één van de eerste smartphones dat 4GB RAM geheugen aan boord heeft. Ter vergelijking: veel volwaardige computers worden nog verkocht met deze hoeveelheid RAM geheugen. Hierdoor is de LG V10 niet alleen razendsnel, maar ook nog eens erg geschikt om meerdere applicaties tegelijkertijd af te kunnen spelen. Daarnaast beschikt de LG V10 over een reusachtig scherm van maar liefst 5.7 inch en maakt het gebruik van een krachtige Hexa Core processor. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de specificaties van de LG V10? Bekijk alle informatie op deze pagina.