Microsoft Lumia 640 XL 4G

Microsoft Lumia 640 XL 4G
De Microsoft Lumia 640 XL is een grote mid range phablet dat beschikt over een royaal 5,7 inch touch screen met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Het is het grotere broertje van de Lumia 640 4G. Beide smartphones beschikken over een razendsnelle 4G verbinding waardoor het mogelijk is om super snel gebruik te maken van mobiel internet. Apps, video's en games download je... Lees verder »
Ook een Microsoft Lumia 640 XL 4G met abonnement?

Microsoft Lumia 640 XL 4G specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:april 2015
Typenummer:640-XL
Afmetingen:142 x 72 x 9 mm
Gewicht:145 g
Simkaart-type:micro
  
Scherm 
Schermgrootte:5 inch (12,7 cm)
Resolutie:1280 x 720
Beeldscherm:IPS-LCD
Beeldscherm kleuren:16 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1200 Mhz Quad core
Intern geheugen (RAM):1 GB
Interne opslag:8 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Windows 8.1
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:13 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:5 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion 3000 mAh
Spraaktijd:1880 min
Standby tijd:936 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Microsoft Lumia 640 XL 4G

Het kan altijd nog groter moeten ze bij Microsoft gedacht hebben. Het resultaat is dan ook deze Lumia 640 XL die direct onder de categorie phablets valt. Met deze groei komt ook deze phablet met enkele voordelen ten opzichte van zijn kleinere broer, de Lumia 640. Zo beschikt deze smartphone over een grotere accu en een verbeterde camera. De Lumia 640 XL beschikt standaard over Windows Phone 8.1, maar inmiddels heeft Microsoft ook te kennen gegeven dat ook dit model een upgrade naar Windows 10 kan verwachten. Als wij eigenlijk alles bij elkaar op gaan tellen en de smartphone nogmaals aanschouwen kunnen wij niet anders concluderen dan dat deze Lumia 640 XL de goedkoopste phablet van het moment is en ook nog eens over respectabele hardware beschikt.

Upgrade van de Lumia 640 XL

In alle opzichten is de Lumia 640 XL een flinke upgrade van de kleinere Lumia 640. Het scherm is gegroeid naar maar liefst 5.7 inch en ook is de accucapaciteit flink verbeterd door deze groei. Dit laatste resulteert dan ook in een langere standbytijd en spreektijd. Door de groei van het toestel heeft Microsoft er voor gekozen om ook direct een grotere accu in het toestel te plaatsen en dit heeft direct zijn positieve uitwerking. Een andere belangrijke upgrade zal het beschikbaar komen van Windows 10. Inmiddels heeft Microsofot te kennen gegeven dat ook deze Lumia 640 XL de upgrade naar Windows 10 kan verwachten, maar tot dat moment moeten wij nog even werken met Windows Phone 8.1. Dit laatste is overigens nog niet eens zo'n straf.

Groot scherm

De Lumia 640 XL kenmerkt zich natuurlijk door het grote scherm. Dankzij het schermformaat van 5.7 inch valt deze smartphone in de categorie van phablets. Even makkelijk meenemen is er dan ook niet bij, maar dat is vaak ook het probleem niet. Veel mensen kiezen bewust voor een groter scherm omdat dit immers makkelijker kijkt en alles een stuk overzichtelijker aanwezig is. Ook bij deze Lumia 640 XL is dat niet anders en werkt het allemaal net een stuk prettiger dankzij dit grotere scherm. De resolutie van 1280 x 720 pixels is misschien niet het beste scherm wat wij zijn tegengekomen, maar het scherm functioneert desondanks meer dan prima. Ook het prijskaartje van deze Lumia 640 XL verzacht hierin prima de pijn.

Windows 10 besturingssysteem

Zoals wij het inmiddels van Microsoft gewend zijn krijgt iedere smartphone, uit handen van deze fabrikant, standaard Windows Phone mee. Het marktaandeel is de laatste jaren enorm gegroeid en niet zonder reden. Het is juist dit besturingssysteem die er toe bijdraagt dat steeds meer mensen overstappen op een Windows smartphone. Het gebruik is simpelweg erg eenvoudig en het instellen van deze Lumia 640 XL is erg snel geregeld. Juist deze eenvoud maakt misschien ook deze smartphone weer een stuk krachtiger.

Conclusie van de Microsoft Lumia 640 XL

De Lumia 640 XL is misschien de eerste echt betaalbare phablet. De combinatie van de prijs, de schermgrootte en Windows maken het dat deze smartphone misschien nog wel de meest verstandige keuze is onder alle phablets. De aansturing is, dankzij Windows, enorm makkelijk en dankzij het grote scherm is ook alles makkelijk afleesbaar. De Lumia 640 XL is dan ook een prima smartphone voor wie op zoek is naar veel scherm voor weinig geld, want voor minder zul je absoluut niet zo snel een smartphone vinden!

De populairste alternatieven voor de Microsoft Lumia 640 XL 4G

Helaas is de Microsoft Lumia 640 XL 4G op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Microsoft op een rij gezet:

Microsoft Lumia 640 XL 4G abonnement of los toestel

De Microsoft Lumia 640 XL is een grote mid range phablet dat beschikt over een royaal 5,7 inch touch screen met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Het is het grotere broertje van de Lumia 640 4G. Beide smartphones beschikken over een razendsnelle 4G verbinding waardoor het mogelijk is om super snel gebruik te maken van mobiel internet. Apps, video's en games download je sneller dan ooit via het besturingssysteem Windows Phone 8.1. Onder de motorkap vinden we een redelijk krachtige Qualcomm Snapdragon 400 quad core processor met 1Gb RAM geheugen. Kortom, zoek je een grote Windows Phone die voordelig verkrijgbaar is in combinatie met een voordelig mobiel abonnement? Bekijk dan de specificaties en aanbiedingen van de Microsoft Lumia 640 XL?