Microsoft Lumia 650 vergelijken

Microsoft Lumia 650
De Microsoft Lumia 650 is een voordelige midrange smartphone dat gebruik maakt van het besturingssysteem Windows 10. De Lumia 650 beschikt over een groot 5 inch OLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Apps en games speel je moeiteloos af dankzij de snelle 1300 Mhz Quad Core processsor met 1 GB werkruimte. Dit is voldoende om te kunnen multi tasken en dus verschillende applicaties naast elkaar te kunnen draaien. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de Microsoft Lumia 650? Bekijk alle specs en aanbiedingen op deze pagina.

» Nu vanaf € 14,00 p.m.
Specificaties
Schermformaat
5 inch
Resolutie
1280 x 720 pixels
Processor
1300 Mhz Quadcore
Opslaggeheugen
16 GB
Gewicht
122 g
Cameraresolutie
8 MP
Besturingssysteem
Windows 10
Toestelinformatie

De Lumia 650 is de nieuwe Windows 10 smartphone van Microsoft en staat net boven de bestaande Lumia 550. Zoals wij het van Microsoft gewend zijn krijgt ook deze smartphone standaard weer een mooi pakket aan software mee waaronder Office 365. Ook aan het design is ditmaal weer veel aandacht besteed en dit merken wij direct aan het materiaalgebruik. Hiermee onderscheid de Lumia 650 zich direct met zijn goedkopere broertje, maar ook het scherm is net wat groter. Met een scherm van 5 inch kun je prima uit de voeten en blijft de smartphone ook nog eens goed hanteerbaar. Wat dat betreft is de Lumia 650 dan misschien ook wel de Windows 10 smartphone waar menigeen op wacht.

Net wat beter

De nieuwe Lumia 650 is, ten opzichte van de Lumia 550, toch net wat beter. Zo beschikt het toestel over een 5 inch touchscreen wat in de praktijk ook net wat beter leesbaar is. Ook in het dagelijkse gebruik is dit verschil snel te merken. Ook qua design heeft de Lumia 650 een stap gemaakt. Zo blijven de voorzijde en achterzijde nog wel van plastic, maar de rand is nu omgeven door een metalen strip. Dit oogt direct al een stuk steviger, maar ook een stuk sierlijker. Je krijgt dan ook echt wel het idee dat je met een serieuze smartphone te maken hebt. Desondanks blijft het algehele ontwerp nog wel strak en lijkt er in dat opzicht verder weinig veranderd te zijn.

Windows 10

Inmiddels is het mobiele besturingssysteem Windows 10 enkele maanden op de markt en inmiddels zijn de eerste toestellen ook ruimschoots beschikbaar. Van een echte hit kunnen wij nog niet spreken, maar de Lumia 650 kan hier zomaar verandering in brengen. Het toestel valt immers exact in de juiste prijscategorie. Het gebruik van Windows 10 is misschien nog wel het meeste geroemd dankzij de gebruiksvriendelijkheid. Werkelijk iedereen kan er mee overweg. Het aantal applicaties is nog niet overweldigend, maar naarmate het besturingssysteem populairder wordt zullen ook steeds meer applicaties er bij komen. Dit is gewoon nog een kwestie van tijd en de Lumia 650 kan hier zeker een bijdrage aan leveren door de verkopen op te stuwen.

Ideaal voor iedereen

De Lumia 650 is voor iedereen ideaal. Voor zowel jongeren, ouderen en het zakelijke leven. Vooral jongeren zullen het toestel waarderen om zijn prijs en mogelijkheden, maar ouderen zullen daarentegen het enorme gebruiksgemak als zeer prettig ervaren. Het zakelijke leven heeft misschien meer baat bij de naadloze integratie van Windows 10 op de desktops. Wij kunnen geen enkele reden verzinnen waarom deze Lumia 650 voor iemand niet geschikt zou zijn en daarom is het misschien wel de meest ideale smartphone die werkelijk bij iedereen past.

Conclusie over de Microsoft Lumia 650

De Lumia 650 is misschien geen smartphone die er echt uit springt qua ontwerp en hardware. Toch is de software en zijn prijsstelling datgene wat deze Lumia 650 zo krachtig maakt. Op beide vlakken scoort deze smartphone gewoon goed en je krijgt gewoon een volwaardige smartphone waar iedereen makkelijk mee overweg kan. Dit laatste is natuurlijk het voornaamste en dit is dankzij Windows 10. De Lumia 650 is een complete en voordelige smartphone die ook los nog erg makkelijk betaalbaar is. In combinatie met een abonnement zal hij al snel zeer voordelig beschikbaar worden gesteld door de provider. Wat ons betreft dan ook een goed moment om eens serieus deze Lumia 650 te overwegen, want nergens kun jij een dergelijke gebruiksvriendelijke smartphone krijgen.

Bekijk prijzen van de Microsoft Lumia 650 met abonnement »
Bekijk prijzen van de Microsoft Lumia 650 als los toestel »

Het laatste nieuws over de Microsoft Lumia 650

Creators Update rolt uit naar Windows Mobile gebruikers26 apr 2017Creators Update rolt uit naar Windows Mobile gebruikersMicrosoft is begonnen met de uitrol van zijn Creators Update voor Windows Mobile gebruikers. Benieuwd wat de update precies doet en wanneer jouw toestel hem ontvangt? Lees dan snel verder. Hij... Lees verder
Microsoft staakt verkoop Lumia-smartphones3 jan 2017Microsoft staakt verkoop Lumia-smartphonesMicrosoft lijkt niet langer haar Lumia-smartphones te verkopen via haar eigen webshop. Toestellen als de Lumia 950, Lumia 950 XL en Lumia 650 hebben weliswaar een eigen productpagina, maar... Lees verder
[UPDATE] Nokia P1 gespot op internet7 jul 2016[UPDATE] Nokia P1 gespot op internetEen telefoon van Nokia die niet op Windows, maar op Android draait? Wellicht klinkt dit als muziek in de oren van menig Androidliefhebber, maar vooralsnog is het toekomstmuziek. Of toch niet? Op... Lees verder
NFC-betaaldienst Microsoft slechts beperkt beschikbaar16 jun 2016NFC-betaaldienst Microsoft slechts beperkt beschikbaarDe mobiele betaaldienst die Microsoft aankomende zomer wil lanceren klinkt veelbelovend, maar jammer genoeg zal hij slechts voor een select groepje te gebruiken zijn. Dat komt omdat... Lees verder

Alternatieven voor de Microsoft Lumia 650 vergelijken

⇧ Terug naar boven