-

Motorola Moto X Play abonnement

Motorola Moto X Play

Ben je op zoek naar een Motorola Moto X Play abonnement? Vergelijk alle Motorola Moto X Play aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Motorola Moto X Play

De nieuwe Moto X Play is de derde generatie van smartphone in de bekende Moto X-lijn. Het is opnieuw een absolute smartphonekiller en biedt alle mogelijkheden binnen een smartphone die je maar kunt bedenken. Met in de achterhoofd rekening houdend dat Motorola als een van de eerste op de markt kwam met een mobiele telefoon moet dit uiteraard weer een mooie en innovatieve smartphone zijn. Dat Motorola met deze Moto X Play de aanval wil openen op merken zoals Sony, Samsung en LG lijkt wel duidelijk te zijn, gezien de specificaties. Ook de combinatie van de specificaties en de prijs maakt het deze smartphone nog vele malen interessanter.

Motorkap geopend

Wanneer wij de Moto X Play eens goed onder de motorkap bekijken treffen wij een 1.7 Ghz octa-core processor aan. Het is zeker niet de snelste processor die wij momenteel aantreffen in een smartphone, maar Motorola heeft goede redenen waarom ze dit niet doen. Hier kom ik later even op terug. De processor wordt ondersteunt door 2 GB werkgeheugen wat in de regel ook meer dan voldoende is voor een smartphone en dus ook voor deze Moto X Play. De echte grote cijfers kunnen wij echter ook aan de buitenzijde aantreffen. De nieuwe Moto X Play beschikt over een 5.5 inch touchscreen en aan de achterzijde treffen wij een 21 megapixels camera aan. Van deze specificaties wordt natuurlijk iedereen blij. Op papier is het dus dik in orde met deze smartphone.

Software

Jarenlang heeft Motorola een intensieve samenwerking gehad met Google en zo zijn er enkele modellen uit de fabrieken van Motorola gerold onder de naam Nexus. Het zijn hoogwaardige smartphones met enkel standaard Android geïnstalleerd. Ook deze nieuwe Moto X Play gaat verder op deze succesformule en krijgt dus verder geen speciale behandeling vanuit Motorola als het gaat om de software. Juist doordat er geen extra software op wordt geïnstalleerd is ook de processor minder belast en kan de Moto X Play makkelijk werken met een 1.7 Ghz octa-core processor. Deze kale versie van Android, overigens versie 5.1, heeft dus zeker zijn voordelen.

Maak prachtige foto's dankzij de 21 megapixels camera!

Met de 21 megapixels camera aan de achterzijde kun je uiteraard de mooiste foto's maken. Wie op zoek is naar een smartphone met een goede camera ingebouwd kan beter stoppen met zoeken, want een betere kwaliteit zul je niet snel vinden. Aan de voorzijde heeft Motorola een 5 megapixels camera gemonteerd. Dit lijkt een standaard camera, maar ook hier is de Moto X Play weer van een handige feature voorzien. Zo kun je prachtige selfies maken door gebruik te maken van de groothoeklens die voorop gemonteerd zit. Ook hier is de Moto X Play de eerste smartphone die hiermee leverbaar is. Voor alle geschoten foto's en video's is er 16 GB opslag beschikbaar en is helaas niet uitbreidbaar. Dat mogen wij misschien dan als nadeel noteren, maar via verschillende clouddiensten is het uiteraard weer makkelijk uit te breiden.

Conclusie van de Motorola X Play

De Moto X Play heeft ons aangenaam verrast. Er zijn uiteraard ook nadelen, zoals het forse formaat en het niet uitbreidbaar geheugen. Deze nadelen vallen echter compleet in het niets als je kijkt wat je krijgt voor je geld. Zo beschik je over een snelle smartphone met een 21 megapixels camera en aan de voorzijde zelfs een groothoeklens. De standaard Android 5.1 welke Motorola heeft geïnstalleerd werkt vlekkeloos op deze Moto X Play en je bent er dan ook zo aan gewend. In alle opzichten is deze derde generatie van Moto X smartphones wederom geslaagd en kunnen wij deze smartphone van harte aanbevelen voor diegene die echt op zoek zijn naar een goede camera op een smartphone. Een betere kun je haast niet krijgen.