Motorola Moto X

Motorola Moto X
De Motorola Moto X is een leuke smartphone van Android die draait op het besturingssysteem Android. De Moto X is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Google waardoor je gebruik kan maken van Android zoals het echt de bedoeling is. Je hebt dus geen last van vooraf geïnstalleerde applicaties en kunt gebruik maken van extra features die door Google zijn bedacht. De Moto X... Lees verder »
Ook een Motorola Moto X met abonnement?

Motorola Moto X specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:april 2014
Afmetingen:129 x 65 x 10 mm
Gewicht:130 g
Simkaart-type:nano
  
Scherm 
Schermgrootte:4,7 inch (11,938 cm)
Resolutie:720 x 1280
Beeldscherm:AMOLED
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1,7 Ghz Dual core
Intern geheugen (RAM):2 GB
Interne opslag:16 GB
Geheugen uitbereiding:
USB type:microUSB
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 4.2 Jellybean
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:10 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Video modus:1080p
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:2 MP
  
Batterij 
Batterij:Lithium-Ion
Spraaktijd:780 minuten
Standby tijd:576 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:1
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Motorola Moto X

Een absolute high-end smartphone is momenteel deze Moto X. Het toestel beschikt over hoogwaardige specificaties en daarnaast ook nog eens over handige features om zo het gebruik van een smartphone te vereenvoudigen. Prijstechnisch is deze Moto X ook erg interessant. In alle opzichten heeft deze smartphone dus alles in huis om de velen concurrenten te kunnen verslaan. Zo beschikt deze Moto X over een 5.2 inch touchscreen met AMOLED-scherm en Full HD resolutie. Hierdoor is het niet alleen een prettig scherm om er naar te kijken, maar zijn ook beelden erg kleurrijk en kan in een overbelichte situatie het scherm nog steeds prima afgelezen worden.

Camera

Een sterk punt van deze Moto X is misschien wel de camera. Met een resolutie van 13 megapixels is het zeker geen hoogstaande camera, maar desondanks maakt het wel prima foto's. Dit komt mede door de software die op de achtergrond meewerkt om juist die perfecte foto of video te kunnen maken. Zo beschikt de camera over lensstabiliteit en wordt direct een foto gecorrigeerd wanneer deze ietwat bewogen is. Ook de ledflitser is niet naast de camera geplaatst, maar zit rondom de camera. Hierdoor krijg je veel mooier licht wanneer je de flitser nodig hebt. Voor de opslag van deze foto's en/of video's is 16 GB geheugen beschikbaar en dit is helaas niet uitbreidbaar. Dit kan in sommige gevallen dus te weinig zijn en je doet toch niet graag bestaande foto's en video's weg.

Werking

De Moto X is er juist op gebouwd om de gebruiker efficiënt te kunnen laten werken. Met zo min mogelijk handelingen toch exact hetzelfde bereiken. Hiervoor heeft Motorola sowieso ook op deze Moto X een vrijwel kale versie van Android geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat er updates heel snel uitgerold kunnen worden, maar ook de snelheid waarmee het toestel werkt kan ook zeker als een pluspunt genoemd worden. Binnen Android heeft Motorola wel enkele features ingebouwd om het allemaal net even wat makkelijker te maken. Denk daarbij aan het zwaaien van je hand over de Moto X als hij op tafel ligt om het geluid te dempen als je wordt gebeld. Het zijn vooral deze handigheden die het deze Moto X zou interessant maken.

Pittige hardware

Uiteraard wil Motorola ook dat deze Moto X weer massaal verkocht wordt. Daarom heeft deze Moto X ook de beschikking gekregen over hardware die momenteel prima te vergelijken is met andere smartphones in het high-end segment. Zo beschikt de Moto X over een 2.5 Ghz quad-core processor en die wordt nog eens ondersteunt door 2 GB werkgeheugen. Met dit duo en de combinatie van het besturingssysteem maakt het dat deze Moto X enorm snel is in het dagelijkse gebruik. Je zult dan ook niet snel een hapering ontdekken en dat is erg positief!

Conclusie

De Moto X heeft alles in huis om verschillende concurrenten te slim af te zijn. Onder andere de handige features en de camera lijken hierin duidelijk naar voren te springen. Ook de keuze voor de kale versie van Android is zeker geen verkeerde keuze geweest, want hierdoor werkt de Moto X als een trein en kun je verschillende applicaties moeiteloos starten. Een nadeel is misschien wel dat het geheugen niet uitgebreid kan worden. Als jouw geheugen dus vol zit moeten er foto's of iets dergelijks gewist worden of overgeschoten worden naar de cloud. Erg handig is dat niet, maar desondanks wel een prima smartphone en dat ook nog eens voor een zachte prijs.

De populairste alternatieven voor de Motorola Moto X

Helaas is de Motorola Moto X op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Motorola op een rij gezet:

Motorola Moto X abonnement of los toestel

De Motorola Moto X is een leuke smartphone van Android die draait op het besturingssysteem Android. De Moto X is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Google waardoor je gebruik kan maken van Android zoals het echt de bedoeling is. Je hebt dus geen last van vooraf geïnstalleerde applicaties en kunt gebruik maken van extra features die door Google zijn bedacht. De Moto X beschikt over een royaal 4,7 inch touchscreen met een 720p resolutie. Onder de motorkap vind je een snelle dual core processor met 1,7 Ghz en 2 GB ram geheugen. De Moto X is leverbaar in een 16GB en 32GB variant. Het geheugen is niet uit te breiden. Wil je meer weten over de Motorola Moto X? Neem een kijkje op deze pagina, check alle specificaties en vergelijk de beste deals.