Nokia 220

Nokia 220
De Nokia 220 is een ideale telefoon voor iemand die een betrouwbaar toestel zoekt met een extreem lange accu duur en net even iets meer wilt kunnen doen dan alleen maar bellen. De Nokia 220 is een super goedkope telefoon en beschikt over een 2,4 inch kleurenscherm. Het beschikt alleen over een 2G verbinding en dus helaas geen 3G of Wifi. Wel is het toestel water en stofdicht en... Lees verder »
Ook een Nokia 220 met abonnement?

Nokia 220 specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:april 2014
Afmetingen:11,64 cm x 5,04 cm x 1,32 cm
Gewicht:83,6 g
Simkaart-type:standaard
  
Scherm 
Schermgrootte:2,4 inch (6,096 cm)
Resolutie:320 x 240
Beeldscherm:LCD
Beeldscherm kleuren:0,262000M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
  
Hardware 
Processor:single core
Intern geheugen (RAM):0 MB
Interne opslag:0 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD (TransFlash)
USB type:Micro-USB B
Connector type:3.5 mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Symbian
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:2 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Video resolutie: 
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:0 MP
  
Batterij 
Batterij:1100 mAh
Spraaktijd:15 uur
Standby tijd:696 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Nokia 220

Sinds dit jaar heeft Nokia weer enkele simpele mobiele telefoons op de markt gebracht welke ook in Nederland leverbaar zijn. Deze simpele mobiele telefoons zijn vooral bedoeld om juist de opkomst van mobiele telefonie in derde wereld landen te stimuleren door met goede telefoons op de markt te komen. Toch is de vraag naar dergelijke mobiele telefoons ook in Nederland nog zeker aanwezig en derhalve heeft Nokia de 220 ook op de markt gebracht. Het is een simpele telefoon en qua design kunnen wij weer eens terugdenken aan de toen nog zo succesvolle 3310 in de beginjaren van Nokia.

Simpel en doeltreffend

Met deze nieuwe 220 heeft Nokia exact de juiste snaar weten te raken voor diegene die niet vaak ballen en vooral buitenshuis bereikbaar willen zijn. De 220 lijkt hiervoor de perfecte kandidaat, want met een standbytijd van bijna 700 uur hoef je deze telefoon niet dagelijks op te laden en kan hij dus met gemak ook nog een week mee zonder te laden. Natuurlijk is er in de loop der jaren ook qua techniek veel veranderd en de 220 bevat dan ook enkele nieuwe technieken. Het simpele scherm is vervangen met een simpel 2.4 inch kleurenscherm wat helder is af te lezen. Het is misschien een klein scherm, maar onder dit scherm treffen wij het alom bekende toetsenbord weer aan. Iets wat bijna in de vergetelheid was geraakt door de sterke opkomst van smartphones. Het is een simpele telefoon die door iedereen erg makkelijk gebruikt kan worden en waarbij bellen en SMS gewoon weer centraal staat. Simpel en doeltreffend dus!

Applicaties van de Nokia 220

Zoals je inmiddels hebt begrepen is de nieuwe 220 zeker geen smartphone. Nokia heeft voor de verandering hier de keuze gemaakt om wederom terug te grijpen naar basiselementen die op een telefoon thuishoren. Zo kun je bladeren door de contactpersonen, agenda, rekenmachine, FM-radio, MP3-speler en een camera. Het zijn standaard zaken, maar toch biedt deze 220 ook de mogelijkheid om een e-mail te versturen of om op internet te gaan. Er zijn simpelere modellen van Nokia waarbij dit zeker niet tot de mogelijkheden hoort en de 220 is dan ook weer een luxe variant. Ondanks de connectie met internet is het slechts een connectie. Het downloaden van extra applicaties is niet mogelijk en je moet het dus doen met de standaard applicaties die vanuit Nokia zijn geïnstalleerd.

Muziek en media

Een sterk punt van de 220 is misschien wel de mogelijkheid tot het beluisteren van de radio of om gebruik te maken van de standaard MP3-speler. Veel ruimte voor media is er niet en het is dan ook aan te raden om een microSD-kaart er standaard bij te nemen. Op deze manier kun jij al jouw favoriete muziek direct vanaf de geheugenkaart afspelen. De camera op deze 220 is net genoeg om een foto te maken, maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Met een maximale resolutie van 2 megapixels komen de foto's heel blokkerig over en heb je zeker niet de kwaliteit die je misschien elders gewend bent. Aan de andere zijde moeten wij wel constateren dat de intentie van Nokia is om vooral een simpele telefoon aan te bieden zonder veel poespas. Een camera is dan een leuke luxe, maar zeker geen prioriteit. Dit geldt eigenlijk ook voor de muziek, maar met de geheugenkaart heb je plotseling wel de beschikking over veel muziekmogelijkheden. Op de telefoon kun je misschien net een nummer kwijt, maar dan is het geheugen ook direct vol.

Conclusie

De Nokia 220 is echt gemaakt voor diegene die bereikbaar willen zijn en incidenteel eens bellen. Met de Nokia 220 is hier een perfecte partner voor gevonden en je kunt ook nog eens gebruik maken van mobiel internet. Voor de camera hoef je het niet te doen, maar het is een leuke extra als je even snel iets op de foto wil zetten. Verwacht dan geen hoogstaand fotografeerwerk, maar in onze ogen is de prijs en het uiteindelijk doel van deze 220 een prima telefoon.

De populairste alternatieven voor de Nokia 220

Helaas is de Nokia 220 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Nokia op een rij gezet:

Nokia 220 abonnement of los toestel

De Nokia 220 is een ideale telefoon voor iemand die een betrouwbaar toestel zoekt met een extreem lange accu duur en net even iets meer wilt kunnen doen dan alleen maar bellen. De Nokia 220 is een super goedkope telefoon en beschikt over een 2,4 inch kleurenscherm. Het beschikt alleen over een 2G verbinding en dus helaas geen 3G of Wifi. Wel is het toestel water en stofdicht en heeft het een accuduur van ongeveer 1740 uur. Zoek je een leuke goedkope telefoon waar je net even meer mee kan dan alleen maar bellen en sms-en? Dan is de Nokia 220 iets voor jou. Bekijk de aanbiedingen van de Nokia 220 op deze pagina.