Nokia 230

Nokia 230
De Nokia 230 is een basic telefoon die weer teruggrijpt naar de beginselen van de mobiele telefonie. Met dat vleugje extra features is de Nokia 230 toch best een moderne telefoon alhoewel je van deze zaken niet veel moet verwachten. Het is dan ook de ideale telefoon voor diegene die enkel bereikbaar willen zijn, een tweede simpele telefoon op zak willen hebben en er zeker niet... Lees verder »
Ook een Nokia 230 met abonnement?

Nokia 230 specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:februari 2016
Afmetingen:125 x 53 x 11 mm
Gewicht:92 g
Simkaart-type:standaard
  
Scherm 
Schermgrootte:2,8 inch (7,112 cm)
Resolutie:240 x 320
Beeldscherm:TFT
Beeldscherm kleuren:64000
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Intern geheugen (RAM):0 MB
Interne opslag:0 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:2 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:2 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion 1200 mAh
Spraaktijd:1380 min
Standby tijd:648 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Nokia 230

Zoals we Nokia inmiddels wel kennen maakt deze Finse fabrikant inmiddels weer back-to-basic telefoons. Niets geen dure fratsen en moeilijke besturingssystemen, maar gewoon heel simpel. Het toestel is dan ook echt gemaakt om bereikbaar te zijn, te kunnen bellen of SMS'en. Gelukkig wordt Facebook en Twitter nog wel ondersteunt op deze Nokia 230 en kun je ook nog eens internetten. Verwacht echter niet dat je met hoge snelheden de tijdlijnen kunt bestormen, want ondersteuning van WiFi of zelfs 3G kent deze telefoon niet. Echt heel basis dus, maar wat maakt deze Nokia 230 dan zo goed?

Gebruik

Misschien is de Nokia 230 nog wel het beste in zijn functionaliteit. Iedereen kent de oudere modellen van Nokia nog wel, waaronder de 3210 of zelfs de 3310. Het waren simpele toestellen waarmee je voornamelijk gewoon kon bellen en soms even Snake speelde. Op ditzelfde principe is ook de Nokia 230 gemaakt, echter dan wel in een modern jasje gestoken. Zo beschikt deze telefoon over een 2.8 inch kleurenscherm. Alle voorgaande modellen moesten het nog doen met een plastic behuizing, maar voor de gelegenheid is deze Nokia 230 ingepakt in een aluminium behuizing. Het toestel is dus ook nog een eenvoudig te bedienen dankzij deze stevigere behuizing en hierdoor is het toestel in het dagelijks gebruik gewoon de ideale telefoon.

Bellen

Het belangrijkste is natuurlijk wel de belfunctie en hier schittert de Nokia 230 dan ook in volle glorie. Het toestel is erg compact en je kunt hem dus altijd op zak nemen. Ten alle tijden kun je dus bellen en dankzij de krachtige accu kan deze telefoon ook makkelijk een maand in standby staan. Geen enkele andere smartphone behaalt dergelijke resultaten. De belkwaliteit is ook erg goed en in vergelijking met moderne smartphones wel het beste wat je kunt verwachten van een telefoon. Dat een dergelijk goedkope telefoon de belfunctie zo op orde heeft verwacht je haast niet.

Features

Qua extra functionaliteiten hoef je natuurlijk niet veel te verwachten. De prijs verklapt het al, maar ook het ontwerp verklapt dit. Het fysieke toetsenbord onder het scherm is misschien hier wel debet aan. Toch kun je rekenen op mobiel internet en een 2 megapixel camera om snel even een foto te maken. Facebook en Twitter zijn ook geïnstalleerd, maar meer om mee te kunnen gaan in de tijd. Als je weet dat de Nokia 230 niet eens 3G ondersteunt weet je ook direct dat je lang moet wachten voordat een tijdlijn geladen is, om maar te zwijgen over de filmpjes op de tijdlijn. Het lijkt een minpunt, maar eigenlijk zijn deze zaken niet eens belangrijk. De Nokia 230 is dan ook echt gemaakt om bereikbaar te zijn of om te kunnen bellen.

De populairste alternatieven voor de Nokia 230

Helaas is de Nokia 230 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Nokia op een rij gezet:

Nokia 230 abonnement of los toestel

De Nokia 230 is een basic telefoon die weer teruggrijpt naar de beginselen van de mobiele telefonie. Met dat vleugje extra features is de Nokia 230 toch best een moderne telefoon alhoewel je van deze zaken niet veel moet verwachten. Het is dan ook de ideale telefoon voor diegene die enkel bereikbaar willen zijn, een tweede simpele telefoon op zak willen hebben en er zeker niet veel geld aan uit willen geven. Het staat als een paal boven water dat deze Nokia 230 goedkoop is in de aanschaf. Ook qua accuduur hoef je zeker niet te klagen, want met een standbytijd van bijna een maand is het toestel ook nog eens heel krachtig. Een mooie buitenkans als je op zoek bent naar een simpele telefoon die ook nog eens prima tegen een stootje kan.