-

Nokia 9 abonnement

Nokia 9

Ben je op zoek naar een Nokia 9 abonnement? Vergelijk alle Nokia 9 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Nokia 9

Net als Motorola en Sony heeft de Android lijn van Nokia een herkenbare look. De smartphones hebben een strak industrieel ontwerp en zijn voorzien van ovale camera heuvels. Volgens de gelekte beelden van de Nokia 9 geldt deze ontwerpstrategie ook voor het vlaggenschip model. We zagen al een ovale cameraheuvel met twee hoofdcamera’s, een LED flitser en mogelijke laser sensor. De foto toont ook dat de behuizing van de Nokia is gemaakt van metaal en niet glas. Het toestel krijgt vermoedelijk een rechthoekig ontwerp. De smartphone wordt niet één van de grootste met een 5,3-inch beeldscherm. De Nokia 9 zal echte rook niet één van de kleinste vlaggenschepen worden, want we verwachten niet dat de Nokia super slanke bezels zal krijgen zoals de LG G6 en Galaxy S8. Een geruststelling voor veel mensen, de belangrijke 3,5 mm koptelefoon ingang is gespot.

Verwachte Nokia 9 specificaties

Uit de verschillende lekken hebben we al een behoorlijk goed beeld van de specificaties van het Nokia 9 vlaggenschip. De smartphone verschijnt zeer waarschijnlijk met een 5,3-inch Quad-HD beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Je krijgt een behoorlijke pixeldichtheid van 557 ppi. Het is niet duidelijk of de Finse fabrikant gebruik maakt van een beeldscherm met AMOLED technologie. Zoals het hoort bij een echt Android vlaggenschip is de krachtbron de allerlaatste Snapdragon processor van Qualcomm. De Snapdragon 835 wordt geholpen door 4 GB werkgeheugen en er is 64 GB aan opslagcapaciteit. Er is zelfs sprake van een 6 GB RAM Nokia 9 model. Hoe groot de accu is, dat is niet bekend. De smartphone beschikt over een USB Type-C poort en aangezien Qualcomm de krachtbron levert, mag je uitgaan van Quick Charge techniek. Het besturingssysteem is Android 7 Nougat.

Benchmark prestaties

De Unknown Heart zoals de Nokia 9 bekend staat, is al verschillende malen op benchmarks verschenen. De testsites voor mobiele telefoons tonen ons niet alleen de uitstekende snelheid van de nieuwe smartphone ten opzichte van de concurrentie. Ze geven ook een beeld van wat er zich in de telefoon afspeelt. Geekbench liet bijvoorbeeld al een Snapdragon 835 aangedreven Nokia 9 zien met 4 GB en een met 6 GB ram. De smartphone presteerde zelfs beter dan de Galaxy S8.

Dubbele hoofdcamera

De laatste lekken tonen een dubbele hoofdcamera. Uit de geruchten is geen duidelijk antwoord te geven over de camera’s. Er zijn namelijk geruchten over twee 12-megapixel camera’s, twee 13-megapixel camera’s en er is zelfs een 22-megapixel camera genoemd. Hoeveel megapixels het ook zijn, de camera’s zijn voorzien van de nieuwste technieken zoals OIS en PDAF. Aan de voorkant prijkt vrij zeker een 12-megapixel selfie camera. Vermoedelijk met een groothoeklens zodat je jouw voltallige vriendengroep op je selfie kunt schieten. Nokia was één van de eerste smartphone fabrikanten die een samenwerking aan ging met een professionele camera maker. Verschillende Nokia toestellen zijn uitgerust met voortreffelijke Zeiss lenzen. Helaas werd al vrij vroeg duidelijk dat HMD Global geen samenwerking is aangegaan met Zeiss. Zal de Finse onderneming iedereen uiteindelijk toch verrassen?

Connectiviteit en beschikbaarheid

Het grote voordeel van een vlaggenschip is snelheid en connectiviteit. De hedendaagse vlaggenschepen zijn namelijk klaar voor de 1 Gbps netwerken. De Nokia 9 is hierin geen uitzondering. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de Snapdragon 835 processor met de nieuwste modems en ondersteuning voor de nieuwste WiFi en waarschijnlijk ook de laatste generatie Bluetooth v5. Je bent verzekerd van jaren lang super snel surfen over de snelle 4G en 4G+ netwerken.

Men verwacht de lancering van de Nokia 9 in het derde kwartaal van 2017. In dat geval kan IFA 2017 het podium zijn voor de lancering van het nieuwe Nokia vlaggenschip. Waarschijnlijk zal de telefoon niet al te lang na de lancering beschikbaar zijn voor het publiek. De prijs van de Nokia 9 ligt vermoedelijk rond de 750 euro en je kunt de telefoon los kopen of via aantrekkelijke telefoonabonnementen.

Alternatieven voor de Nokia 9 vergelijken