-

Samsung Galaxy A5 2016 abonnement

Samsung Galaxy A5 2016

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy A5 2016 abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy A5 2016 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy A5 2016

Al eerder bespraken wij de nieuwe Galaxy A3 en inmiddels heeft ook deze Galaxy A5 een update ondergaan die weer positief uitpakt. Ook hierbij is de rekenkracht en schermgrootte een stuk gegroeid. Vooral de processor heeft een flinke groeispurt doorstaan en hiermee onderscheid de Galaxy A5 zich dan ook prima met zijn goedkopere broer. De Galaxy A5 is inmiddels een serieuze smartphone geworden met een schermformaat van 5.2 inch. Desondanks blijft deze smartphone nog goed betaalbaar en dat is het voornaamste wat wij graag willen zien.

Binnen de kaders gebleven

Al eerder paste Samsung het trucje toe op zijn kleinere broer en ook deze Galaxy A5 is gegroeid. Desondanks is de smartphone op zich niet gegroeid. Het duidelijk verschil is te zien bij de randen rondom het scherm. Je ziet hier namelijk dat het scherm meer oppervlak heeft ten opzichte van het vorige modeljaar. Hierdoor beschikt deze Galaxy A5 nu ook over een 5.2 inch touchscreen zonder dat het toestel zelf qua formaat is gegroeid. Dit is dan ook het sterke punt van deze Galaxy A5, want erg dun was hij al. In tegenstelling tot wat andere smartphone ligt dit model dan wel lekker in de hand ondanks het schermformaat en kun je ook makkelijk met de duim de verschillende commando's opgeven op het scherm.

Processor van de Samsung Galaxy A5 2016

De grote groeispurt zien wij voornamelijk terug in de processor. Waar het vorige model nog met vier rekenkernen mocht werken, is de nieuwe Galaxy A5 voorzien van een snellere processor met acht kernen. Multitasken is hiermee de tweede natuur geworden voor deze Galaxy A5, die qua formaat natuurlijk ook erg volwassen is geworden. Een volwassen en serieuze processor hoort hier dan ook bij en dit heeft Samsung dan ook goed ingezien. Door deze keuze werkt de nieuwe Galaxy A5 beduidend sneller dan zijn voorganger en dat is alleen maar positief te noemen. Tijdens het testen hebben wij het toestel dan ook niet kunnen betrappen op haperingen of stotteringen. Het toestel deed exact wat wij vroegen, ook wanneer wij meer van hem vroegen dan normaal is.

Echte middenklasser

De nieuwe Galaxy A5 is een echte middenklasse smartphone. Het toestel ziet er gelikt uit en is prijstechnisch ook dik in orde. Zo beschik je over een 5.2 inch touchscreen met Full HD resolutie. Dankzij Android 5.1 is het toestel ook nog eens een stuk veiliger en zuiniger dan zijn voorganger. De Galaxy A5 kan zich prima mengen in het ruime aanbod van andere middensegment smartphones en misschien behoort dit model toch wel tot de premium top in dit segment. Je hebt immers een groot scherm, een net afgewerkte smartphone en beschik je daarnaast over een smartphone met vrijwel de laatste versie van Android. Het toestel is dan ook met recht een prima middenklasser, zo niet de beste koop in onze ogen.

Conclusie over de Samsung Galaxy A5 2016

De Samsung Galaxy A5 heeft ons aangenaam verrast en het toestel biedt meer dan wat wij ooit hebben durven dromen. Voor deze prijs heb je dan ook een smartphone in huis die misschien beter presteert dan menig andere smartphone in deze prijsklasse. De Galaxy A5 is dan misschien ook wel de smartphone waar jij naar op zoek bent, want hij is ook nog eens goed betaalbaar en wordt al gauw vrij goedkoop aangeboden in combinatie met een abonnement. Alle zaken die je kunt bedenken op een smartphone zijn aanwezig op deze Galaxy A5 en hiermee weet je zeker dat je nog jaren plezier kan hebben van deze smartphone. Wat ons betreft dan ook een prima aankoop.