-

Samsung Galaxy Core abonnement

Samsung Galaxy Core

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy Core abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy Core aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy Core

Voor wie op zoek is naar een serieuze smartphone voor weinig geld kan misschien het beste nog terecht bij deze Galaxy Core. Met de looks-and-feel van een high-end Galaxy smartphone hebben wij hier toch echt te maken met een low-budget smartphone van Samsung. Misschien is dit dan ook direct het eerste pluspunt van deze smartphone. Het model is netjes afgewerkt en heeft totaal niet de uitstraling van een goedkopere smartphone. Onderhuids treffen wij uiteraard wel weer specificaties aan die behoren tot een low-budget smartphone, maar Samsung heeft wel zijn uiterste best gedaan om hier toch weer een unieke smartphone op de markt te zetten die boven de rest uitspringt en in onze ogen is Samsung hier meer dan prima in geslaagd.

Samsung Galaxy Core specificaties

Zoals gezegd kunnen wij van een smartphone met deze prijsstelling niet veel verwachten, maar toch worden wij hierin enigszins overdonderd. Zo beschikt deze Galaxy Core over een 1.2 Ghz quadcore processor. Vele andere budget smartphones beschikken juist over een dualcore processor. Dit betekent dus dat de Galaxy Core beduidend meer rekenkracht heeft ten opzichte van andere smartphones in dit segment. Voor de Galaxy Core is gekozen voor een 4.5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 800 x 480 pixels. Aangezien er toch ergens bezuinigd moet worden beschikt deze smartphone over het alom bekende TFT-scherm. Wie een Galaxy gewend is met een AMOLED-scherm zal wel direct het verschil merken, maar als wij de prestaties van het TFT-scherm vergelijken met andere TFT-schermen van andere fabrikanten presteert dit scherm uitermate goed met heldere kleuren. Aan de achterzijde van de Galaxy Core treffen wij een prima 5 megapixel camera aan welke ook nog eens in staat is om video's in HD op te nemen. Ook over de mogelijkheden van communicatie mag er zeker niet geklaagd worden, want met technieken zoals WiFi, Bluetooth, GPS en 4G kun je altijd goed uit de voeten. Dat 4G ook aanwezig is op deze Galaxy Core kunnen wij ook als pluspunt noteren in dit segment. Voor de opslag van media is er 8 GB ter beschikking en dit kan eventueel worden uitgebreid met een microSD-kaart.

Android

Ook deze Galaxy Core is uitgerust met Android, en in dit geval met Android 4.4. Het is zeker niet de laatste Android-versie, maar deze versie functioneert prima op deze smartphone. Dankzij de krachtige processor werkt het besturingssysteem zonder haperingen en kun je moeiteloos de smartphone meerdere opdrachten tegelijk geven. Ook het omschakelen naar de camera-functie gaat op deze Galaxy Core meer dan soepel en zonder enige aarzeling wordt dan ook de camera opgestart. Het lijkt dan ook dat de processor hier een belangrijke bijdrage in levert voor een mooie werking van de smartphone. Zoals bekend werkt Samsung met een eigen schil over Android heen met de naam TouchWiz. Ook deze Galaxy Core beschikt over deze TouchWiz-interface en dit werkt erg prettig. Je kan alles makkelijk terugvinden en alles is makkelijk in te stellen. Zonder veel moeite heb je zo alles op zijn plek staan en kun jij jou favoriete applicaties makkelijk opstarten. Al met al werkt de Galaxy Core dus erg goed met Android 4.4.

Prijs en abonnement

De Galaxy Core is erg scherp geprijsd en valt in het low-budget segment van de smartphones die momenteel op de markt zijn. Voor diegene die weinig kunnen uitgeven aan een smartphone halen ze met deze Galaxy Core toch wel een heel erg nette smartphone in huis. Het is dan ook niet vreemd dat deze smartphone ook als los toestel veel verkocht wordt of juist als aanbieding in combinatie met een SIM Only wordt aangeboden. Het is dan ook raadzaam om het toestel los te kopen en apart nog een SIM Only abonnement aan te schaffen om zo het maximale voordeel uit alles te halen. Uiteraard is het toestel ook leverbaar in combinatie met een regulier abonnement en dan zal de Galaxy Core snel gratis worden aangeboden. Hier hoef je dus zeker geen hoogwaardig abonnement voor aan te schaffen om deze prachtige smartphone gratis te krijgen. In vergelijking met andere smartphones in dit segment haal je dus echt een goede smartphone in huis!