Samsung Galaxy J1 met abonnement

Samsung Galaxy J1
De Samsung Galaxy J1 is een betaalbare smartphone dat beschikt over een praktisch 4.3 inch touch screen met een resolutie van 480 x 800 pixels. De Galaxy J-serie is een serie die begin 2015 is geïntroduceerd en beschikt over een drietal goedkope smartphones onder de € 200,-. De Samsung Galaxy J1 is verder slechts 9 mm dik en draait op het populaire besturingssysteem Android... Lees verder »
Ook een Samsung Galaxy J1 met abonnement?

Samsung Galaxy J1 specificaties vergelijken

Toesteleigenschappen  
Release:april 2015
Afmetingen:129 x 68 x 9 mm
Gewicht:122 g
Simkaart-type:micro
  
Scherm 
Schermgrootte:4,3 inch (10,922 cm)
Resolutie:480 x 800
Beeldscherm:TFT
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
Touchscreen technologie:Capacitive
  
Hardware 
Processor:1.2 Ghz Dual core
Intern geheugen (RAM):522.24 MB
Interne opslag:4 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:MicroSD
USB type:microUSB
Connector type:3.5mm
Accelerometer:
Dualsim:
  
Software 
Besturingssysteem:Android 4.4 Kitkat
Vliegtuigmodus:
  
Camera's 
Camera:
Camera resolutie:5 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Gezichtsherkenning:
Video:
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:2 MP
  
Batterij 
Batterij:Li-Ion 1850 mAh
Spraaktijd:600 min
Standby tijd:40 uur
  
Netwerken 
3G:
4G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
FM radio:
  
Berichten 
SMS:
MMS:
Email:
Woordenboek:T9
niet (meer) beschikbaar

Lees alle informatie over de Samsung Galaxy J1

Met deze Galaxy J1 heeft Samsung een markt opengebroken van goedkope, maar kwalitatief goede smartphones. Ondanks de lage prijssteling kun je toch rekenen op een goede smartphone met sterke hardware en een robuust design. Het instapmodel, zoals Samsung het zelf zegt, beschikt over een 4.3 inch touchscreen en krachtige hardware om er werkelijk alles op te kunnen wat je eigenlijk maar verlangt van een hedendaagse smartphone. Met de komst van deze Galaxy J1 wil Samsung nogmaals bewijzen dat zij ook erg goed zijn in het maken van goedkope smartphones en wat ons betreft is deze missie nu al geslaagd.

Onder de behuizing

De nieuwe Galaxy J1 moet zich vooral gaan onderscheiden door middel van zijn hardware. Onderhuids is er dan ook meer nieuws te melden. Zo beschikt de Galaxy J1 over een krachtige 1.2 Ghz dual-core processor die wordt ondersteunt door 512 MB werkgeheugen. Voor de opslag van foto's is er standaard 4 GB beschikbaar, maar uiteraard kan dit worden uitgebreid tot maximaal 128 GB middels een microSD-kaart. Aan de achterzijde treffen wij een respectabele 5 megapixels camera aan en voor de selfies is er een 2 megapixels camera aanwezig. Nu lijken deze cijfers, in vergelijking met andere smartphones van Samsung, weinig voor te stellen. Als je dit echter weer een naast de prijs legt zul je zien dat je eigenlijk best wel een fatsoenlijke smartphone krijgt voor weinig geld.

Ontwerp van de Samsung Galaxy J1

Qua ontwerp is de Galaxy J1 niet echt wereldschokkend. Toch heeft Samsung wel de moeite gedaan om het toestel een eigen look en feel te geven en dat is aardig gelukt. Het toestel lijkt totaal niet op andere modellen binnen de huidige Galaxy-reeks en dit komt mede door de bolling in de zijkant van de behuizing. Alhoewel de opzet nog steeds gelijk blijft biedt dit toestel toch qua ontwerp weer een frisse kijk op de nieuwe generatie smartphones vanuit deze fabrikant. De Galaxy J1 is hierin dus ook een geslaagd project.

Werkt met Android

Het mag geen verrassing zijn dat ook deze Galaxy J1 beschikt over Android. Het heeft ook zeker zijn voordelen ten opzichte van andere besturingssystemen, want er zijn immers een legio aan applicaties beschikbaar die ook zo op deze Galaxy J1 geïnstalleerd kunnen worden. Het opstarten van games of social media is dan ook geen enkel probleem voor deze smartphone en hiermee heb je dus ook de volledige vrijheid om de telefoon helemaal naar eigen inzicht in te richten met eigen applicaties of games. Hierin stelt de Galaxy J1 ons dus ook niet teleur.

Onze conclusie over de Samsung Galaxy J1

De nieuwe budgetsmartphone van Samsung, de Galaxy J1, heeft ons op veel vlakken positief weten te verrassen. Het is een smartphone waar Samsung over heeft nagedacht en het toestel steekt dan ook prima in elkaar. Over het ontwerp is nagedacht, men heeft goed lopen denken over de hardware en ook de software is goed uitgekozen. De Galaxy J1 is gewoon een prima smartphone voor erg weinig geld en hiermee heeft Samsung succesvol bewezen dat zij ook nog prima in staat zijn om goedkope smartphones te maken. Deze waren immers ook al een tijd niet meer leverbaar. Wat ons betreft dan ook een echte aanrader.

De populairste alternatieven voor de Samsung Galaxy J1

Helaas is de Samsung Galaxy J1 op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Samsung op een rij gezet:

Samsung Galaxy J1 abonnement of los toestel

De Samsung Galaxy J1 is een betaalbare smartphone dat beschikt over een praktisch 4.3 inch touch screen met een resolutie van 480 x 800 pixels. De Galaxy J-serie is een serie die begin 2015 is geïntroduceerd en beschikt over een drietal goedkope smartphones onder de € 200,-. De Samsung Galaxy J1 is verder slechts 9 mm dik en draait op het populaire besturingssysteem Android 4.4 Kitkat. Apps, games en video's kun je gratis downloaden en speel je vlekkeloos af met behulp van de krachtige 1.2 GHz dual core processor. Wil je meer weten over de Galaxy J1? Bekijk alle specificaties en aanbiedingen op deze pagina.