-

Samsung Galaxy J3 abonnement

Samsung Galaxy J3

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy J3 abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy J3 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy J3

Reviews

(6.0)
Mede mogelijk gemaakt door: Samsung Galaxy J3

Wanneer je Samsung zegt, denk je automatisch aan high-end smartphones. Toch heeft de Koreaanse smartphone fabrikant al jaar na jaar ook budget edities gelanceerd. In die range valt ook deze Galaxy J3 (2016). Waarmee Samsung een zeer betaalbaar toestel naar de Nederlandse markt brengt dit genoeg te bieden heeft voor zijn bescheiden richtprijs van 200 euro.

Design van het toestel

De 2016 editie van de Galaxy J3 voelt stevig aan en is niet al te licht. Volgens expert laat het toestel een aardige indruk achter in zijn prijsklasse. Er zijn twee dingen die opvallen aan het design van deze Samsung met kunststof behuizing. Als eerste het kleurenschema dat je krijgt wanneer je de goudkleurige of witte J3 koopt. De voorkant is namelijk zwart en hierdoor valt het toestel op tussen al zijn soortgenoten. Een ander opvallend design effect is het gebruik van mat materiaal dat het toestel een luxe uitstraling geeft voor een budget toestel. Al is dit natuurlijk volledig afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

AMOLED Beeldscherm

Noem je Samsung dan denk je bijna automatisch AMOLED! De koning van AMOLED beeldschermen maakt zijn naam ook in het budget toestel de Galaxy J3 waar. Je vindt de AMOLED technologie namelijk ook in dit budget toestel. AMOLED beeldschermen vallen direct op doordat zwart daadwerkelijk weergegeven wordt als zwart en niet donkergrijs zoals bij andere beeldschermtypes. Daarnaast hun contrast en mogelijkheid om pixels afzonderlijk uit te kunnen zetten. Het 5-inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels is niet een scherm met de hoogste pixeldichtheid in zijn klasse maar geeft wel een zeer scherp beeld.

Prestaties van de Galaxy J3

Onder het prachtige AMOLED scherm zit bescheiden hardware. Als kloppend hart van de J3 heeft Samsung een 1,2GHz quad core processor uit de stal gehaald. De processor wordt geholpen met 1,5 GB werkgeheugen. Het toestel heeft genoeg opslagcapaciteit met 8 GB. Voor degene die meer ruimte nodig heeft kun je deze 8 GB uitbreiden dankzij een MicroSD-kaart. Gemiddeld blijft het toestel een dag operationeel met de 2600 mAh batterij. De quad core processor levert geen topsnelheden en ook de grafisch prestaties zijn bescheiden te noemen. Een doorgewinterde gamer zal misschien verder moeten zoeken. Toch zullen de meeste gebruikers die een J3 aanschaffen het een prima toestel vinden. Normaal smartphone gebruik zoals Whatsappen, emailen en browsen verloopt vlot en de geoptimaliseerde Samsung interface TouchWiz kun je eenvoudig bedienen. De Galaxy J3 heeft de beschikking over twee camera’s. Achterop prijkt een 8-megapixel camera en voor treffen we een 5-megapixel selfie-camera. Samsung geeft je enkele handige opties voor de camera’s zoals de ‘HDR stand’ die het bereik oprekt en de ‘burst mode’ waarmee je een aantal foto’s achter elkaar maakt. Daarnaast heb je de professionele modus waarmee je binnen de camera-app ISO, witbalans en belichting handmatig regelt.

Software en slimme features

Standaard draait de J3 op Android 5.1.1 Lollipop. Het is niet duidelijk of en wanneer Samsung het toestel update naar Android 6.0 Marshmallow. Lollipop werkt zeer goed op de J3 en de interface van Samsung zelf, TouchWiz, is zeer gebruiksvriendelijk. De vele menu’s en knoppen zijn zeer duidelijk en je hebt zelfs de mogelijkheden om het uiterlijk van de interface aan te passen naar jouw eigen wensen. De Galaxy J3 (2016) is voorzien van NFC voor contactloos betalen, FM radio, energiebesparende stand en zelfs Microsoft apps als Excel, Word en PowerPoint. Je kunt ook een persoonlijk profiel instellen voor de audio via de Adapt Sound feature van Samsung. De J3 is net als vele Galaxy’s voorzien van de slimme ‘Smart Manager’. Vanuit die app beheer je eenvoudig je energiegebruik, opslag-, geheugen én apparaatbeveiliging.

De Samsung is een budget toestel dat er luxe uitziet dankzij mat materiaal en een opvallend goed AMOLED beeldscherm. In zijn prijsklasse wordt het toestel op basis van snelheid nog wel eens ingehaald maar dat maakt het beeldscherm zeker goed. De interface van Samsung is gebruiksvriendelijk en geeft je een aantal hele handige opties. Daarnaast heeft de J3 een uitstekende batterijduur. Je kunt een toestel direct kopen en de prijs in één keer betalen. Een ander veel gebruikte optie is de J3 via een abonnement aan te schaffen. Let op de totale prijs kan verschillen tussen beide methodes. Hier vind je alle abonnementsvormen waarmee jij de Samsung Galaxy J3 kunt aanschaffen.