-

Samsung Galaxy S3 Mini abonnement

Samsung Galaxy S3 Mini

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy S3 Mini abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy S3 Mini aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy S3 Mini

Recentelijk heeft Samsung de Galaxy S3 Mini gelanceerd. Met deze nieuwe toevoeging op, de reeds ruime, reeks van de Galaxy-lijn mikt Samsung vooral op de vrouwelijke mobiele bellers. Het toestel is dan ook iets kleiner en is ook enkel in felle kleuren leverbaar. De opmaak van de Galaxy S3 Mini is eenvoudig, namelijk een goedkopere en kleinere versie van het vlaggenschip, de Galaxy S3. Wij zijn benieuwd of Samsung niet teveel concessies heeft gedaan om dit model ook te kunnen meten met de Galaxy S3. Lees onze uitgebreide review.

Het ontwerp

Zodra we de Samsung Galaxy S3 Mini uit de verpakking halen merken we direct op dat het design direct is overgenomen van de huidige S3. Ook de achterzijde is vrijwel ongewijzigd gebleven en ook hier treffen wij dus de afgeronde accu-cover aan. Toch moeten wij wel opmerken dat hier een concessie is gedaan qua afwerking. De Mini voelt plotseling toch een stukje goedkoper aan dan zijn grotere broer, maar anderzijds moeten we natuurlijk ook opmerken dat deze S3 Mini juist bereikbaarder moet worden voor de kleinere portemonnee. De afwerking, met een chromen lijst rondom, is een designelement welke wij al vaker in de Samsung Galaxy hebben gezien. Door het kleinere formaat van deze S3 Mini ligt hij wel weer net iets prettiger in de hand en hier heeft Samsung de juiste snaar weten te raken. Juist de vrouwelijke bellers kunnen deze smartphone beter in de hand houden en bedienen dan zijn grotere broer. Hierdoor is het dus goed geslaagd als het gaat om de lancering van een zogenoemde ladyphone.

Snelheid

Normaal bespreken wij ook nog de functies van de S3 Mini, maar waar vooral de verschillen worden gemaakt, ten opzichte van de S3, is hardwarematig terug te vinden. Waar de Samsung Galaxy S3 kan werken met een 1.4 Ghz processor en 2 Gb werkgeheugen moet de S3 Mini het stellen met een 1 Ghz processor en 1 Gb werkgeheugen. Dergelijke specificaties vinden wij ook weer terug in de goedkopere modellen van de bestaande Galaxy-reeks. Het verschil is duidelijk te merken, want indien er meerdere applicaties draaien of een zware opdracht wordt opgestart heeft de S3 Mini beduidend meer moeite met de taak dan zijn grotere broer. Bij normaal gebruik is de smartphone echter nog steeds wel erg snel, maar dit is mede te danken aan de nieuwste versie van Android welke aardig wat aanpassingen heeft ondergaan met betrekking tot de snelheid waarmee gewerkt kan worden.

Software

Om eerlijk te zijn hadden wij verwacht dat deze S3 Mini voornamelijk het verschil zou gaan maken op het gebied van software, maar juist hier heeft Samsung ons goed weten te verrassen. Ook deze S3 Mini krijgt de laatste Android-versie mee en krijgt dus exact dezelfde software mee als wat op de S3 zit. De applicaties en mogelijkheden die we al gewend zijn op de S3 vinden wij dus ook direct terug op de S3 Mini. Met de integratie van de TouchWiz-interface is het een genot om door deze smartphone te bladeren of om applicaties te gebruiken, installeren en te schikken. Het personaliseren van deze smartphone gaat een heel stuk makkelijker.

Conclusie

Zoals te lezen is in de review heeft de Samsung Galaxy S3 Mini ons op veel vlakken in positieve zin verrast. Ondanks dat de S3 Mini het moet stellen met minder rekenkracht is juist de kracht van deze smartphone weer zijn compacte design en het gebruik van de nieuwste versie van Android. De Galaxy S3 Mini is goedkoper geprijsd en is een stuk compacter. Hierdoor ligt hij beter in de hand en heb je een volwaardige smartphone in handen voor een erg leuke prijs. Wij kunnen dus de Galaxy S3 Mini zeker aanraden!