-

Samsung Galaxy S3 Neo abonnement

Samsung Galaxy S3 Neo

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy S3 Neo abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy S3 Neo aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy S3 Neo

De Galaxy S3 Neo is zeker niet meer de nieuwste Galaxy uit de inmiddels befaamde S-serie. Toch mag deze Galaxy S3 Neo zich nog prima meten met een grote groep andere smartphones. Inmiddels is deze smartphone ingeschaald in het middensegment van alle smartphones en hier weet dit wat oudere model toch menig nieuwere smartphone nog steeds af te troeven. De Galaxy S3 Neo is ontstaan uit de Galaxy S3 en is feitelijk de verbeterde versie. Zo heeft deze smartphone de beschikking over nieuwere software en is er meer werkgeheugen ter beschikking zodat de smartphone ook net weer iets soepeler werkt.

Van high-end naar midrange

Gezien de leeftijd en de eindeloze mogelijkheden op de high-end smartphones van deze dagen was het te verwachten dat ook deze Galaxy S3 Neo naar beneden geschaald zou worden vanuit Samsung. Dit heeft wel het directe voordeel dat ook de prijs hier naar is en je dus eigenlijk voor tamelijk weinig geld een prima smartphone kunt bezitten. Want zo krijg je toch nog de beschikking over een 4.8 inch touchscreen, 1.4 Ghz quadcore-processor en een 8 megapixels camera aan de achterzijde. Het zijn specificaties waar enkele jaren geleden nog lyrisch over gesproken werd en inmiddels is het meer dan normaal dat dergelijke zaken op een smartphone terugkomen. Toch werkt de Galaxy S3 Neo net iets fijner dan zijn voorganger en dit heeft mede te maken dankzij zijn wat groter werkgeheugen. Hierdoor starten applicaties net wat sneller op en kun je fijnloos door het menu scrollen.

Features

Aangezien de Galaxy S3 Neo afstamt van een high-end smartphone treffen wij ook op deze smartphone enkele handige features aan die je niet snel op een andere smartphone zult aantreffen. Zo kun je met S Voice spraakcommando's opgeven om zo bijvoorbeeld razendsnel een applicatie op te starten of om juist een SMS te versturen. Met de Smart Stay functie zal het toestel jouw ogen volgen en automatisch scrollen wanneer je bijna aan de onderzijde van het scherm bent. Daarnaast zal het toestel ook niet snel zijn scherm doven zolang jij nog naar het scherm kijkt. Het is slechts een greep uit de handigheidjes die binnen deze Galaxy S3 Neo terug te vinden zijn.

Camera

De camerafunctie is prima in orde. Met de 8 megapixels camera kun je razendsnel mooie foto's maken en kun je ook erg mooie video's maken. Het delen van deze media kan uiteraard ook weer razendsnel en zo hou je altijd jou vrienden of kennissen goed op de hoogte via social media. Misschien is deze camera dan ook wel stiekem de kracht van deze smartphone, maar ook de opslag is meer dan wat je normaal verwacht binnen een smartphone in deze prijsklasse. Zo kun je ruim 16 GB aan materiaal op de smartphone kwijt zonder dat hiervoor een microSD-kaart nodig is.

Conclusie

De Galaxy S3 Neo is misschien dan wel een ouder model binnen de huidige Galaxy S-serie, maar de smartphone draait nog prima mee. Voor deze prijs zou je haast kunnen zeggen dat je hem eigenlijk niet wilt laten liggen. Het is een prima toestel met enkele handige features die destijds enkel voorbestemd waren, en veelal nog steeds zijn, aan high-end smartphones en dat is dan misschien ook weer een groot pluspunt van de Galaxy S3 Neo. In alle opzichten weet deze smartphone dus ook andere smartphones binnen dit segment goed af te troeven en kan de smartphone zeker nog jaren meegaan.