-

Samsung Galaxy S5 Neo abonnement

Samsung Galaxy S5 Neo

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy S5 Neo abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy S5 Neo aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy S5 Neo

Met de vernieuwde Galaxy S5 Neo heb je eigenlijk een upgrade gekocht van de bestaande Galaxy S5, welke op zich al goed was. Maar waarom zou je eigenlijk een succesformule grandioos wijzigen als slechts enkele zaken al voldoende is? Deze gedachte had Samsung ook bij het uitbrengen van deze nieuwe Galaxy S5 Neo. De smartphone is er op verschillende fronten flink op vooruit gegaan, waaronder een zwaardere processor, betere camera en uiteraard de nieuwste versie van Android. Hiermee hoopt de fabrikant dat de Galaxy S5 Neo nog lang mee kan gaan en ook goed mee kan doen in de top van de smartphones.

De grote wijzigingen

Aan het design heeft Samsung niets gewijzigd en dit is dus nog steeds het vertrouwde beeld zoals wij dit kennen van de bestaande S5. De nieuwe S5 Neo heeft vooral onderhuids de wijzigingen meegekregen. Zo beschikt deze smartphone nu over een 1.6 Ghz octa-core processor, is er een nieuwe 16 megapixels camera ingebouwd en werkt de S5 Neo op Android 5.1. Deze wijzigingen lijken in eerste instantie niet schokkend, maar ten opzichte van zijn voorganger heeft deze versie een behoorlijk upgrade gehad in de snelheid. Dit heeft mede te maken dankzij, uiteraard, de nieuwe processor maar ook de software die beter is ingespeeld op prestatie en accuduur. Het is dus zeker geen gekke zet geweest van Samsung om deze telefoon nogmaals een nieuw leven in te blazen.

Cameraprestatie

Nu spreken wij wel over een nieuwe 16 megapixels camera, maar feitelijk is er aan de resolutie weinig veranderd. Enkel aan de voorzijde, voor de selfies, is een betere camera gemonteerd van 5 megapixels. Toch zijn de prestaties van de camera aan de achterzijde er wel op vooruit gegaan. Dit heeft ook weer te maken met alle onderhuidse wijzigingen. Zo is de camera een stuk sneller en hierdoor zul je ook echt geen moment missen. De kwaliteit van de beelden voor de camera aan de achterzijde is nagenoeg gelijk, maar de foto's aan de voorzijde zijn er echt significant op vooruit gegaan. Dit is dus zeker positief.

Software

Met de komst van Android 5.1 en in combinatie met de TouchWiz-interface van Samsung is deze S5 Neo weer helemaal bij de tijd. Ook krijgt deze smartphone weer enkele standaard applicaties mee vanuit Android als vanuit Samsung. Denk hierbij aan applicaties zoals S Health en S Planner. Het zijn enkele zaken die het net even wat makkelijker maken en ook handig in gebruik zijn. Uiteraard blijft nog steeds de mogelijkheid om de smartphone verder te vullen met eigen applicaties zoals WhatsApp, Facebook of Twitter, maar een leuk spel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. En ook een spel spelen op deze S5 Neo is een genot, want zonder haperingen kun jij makkelijk applicaties openen en er tussen wisselen.

Conclusie

De nieuwe Galaxy S5 Neo is een mooie upgrade op een bestaand succes. Vooral de snelheid die deze smartphone in zich heeft is niet te vergelijken met zijn voorganger en dat is echt te merken. Een dubbele meting hebben wij niet kunnen doen, maar de snelheid waarmee deze S5 Neo werkt is makkelijk te vergelijken met andere high-end smartphones die op dit moment op de markt zijn. De Galaxy S5 Neo is dan ook zeker een aanrader, al moet je natuurlijk wel even er bij stilstaan dat Samsung dit als een nieuw model ziet. De huidige Galaxy S5 zal verder in prijs zakken en hiervoor in de plaats komt deze opgewaardeerde versie. Dat is dus nog even een afweging, maar in onze ogen is de Galaxy S5 Neo toch echt wel de beste keuze als je een smartphone zoekt waar je voorlopig goed mee vooruit kan.