-

Samsung Galaxy S6 Edge Plus abonnement

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy S6 Edge Plus abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy S6 Edge Plus aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Een klein jaar geleden veranderde Samsung van strategie wat betreft de high-end smartphones. Naast de introductie van een meer premium behuizing gemaakt van metaal en glas, werd er ook een nieuw soort telefoon geïntroduceerd: de Galaxy S6 Edge. Wat deze smartphone kenmerkt, is het scherm dat over beide zijkanten heen gaat. Nu heeft die smartphone een opvolger die een maatje groter is, de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus design

Het design heeft duidelijk weer veel weg van een (nieuw) Samsung design. Het is goed te zien dat Samsung zijn focus nu ook op het design heeft. Bij de Galaxy S6 Edge Plus betekent dit dat een metalen rand het glas van de voorkant verbindt met het glas aan de achterkant. Het mooiste aan het design, zijn de gebogen kanten aan beide zijkanten. Hoewel dit niet meer zo nieuw en spectaculair was als bij de introductie van de kleinere Galaxy S6 Edge, is het niet minder mooi bij de Galaxy S6 Edge Plus. Zeker nu de het in formaat nog wat is toegenomen (154,4 x 75,8 x 6,9 millimeter) en de zijkanten nu ook weer extra functionaliteiten gekregen hebben, maar daarover straks meer. Aan de buitenkant van de Galaxy S6 Edge Plus kan je verder nog de oplaadplekken zien (ook draadloos opladen is aanwezig), de hartslagmonitor en de vingerafdrukscanner. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en goud.

Galaxy S6 Edge Plus scherm

Samsung staat er altijd wel bekend om, om erg goede schermen te leveren. Deze Super AMOLED schermen geven kleuren heel levendig weer, iets wat de consument zeker kan waarderen. Ook de Samsung Galaxy S6 Edge Plus beschikt over dezelfde technologie. Met een schermformaat van 5,7 inch behoort de Galaxy S6 Edge Plus tot de phablet markt. De resolutie van het scherm is 2560 x 1440 (een Quad HD scherm), waardoor de pixeldichtheid op 518 pixels per inch uitkomt.

Bij een normale smartphone zou dit dan wel alles geweest zijn, wat je over het scherm kan zeggen. Door het gebogen scherm over de zijkanten van de Galaxy S6 Edge Plus, zijn we echter nog niet klaar :). Zo'n gebogen scherm is niet alleen maar een leuke gimmick, maar brengt ook wel degelijk enkele functionaliteiten met zich mee. Zo kon je al notificaties lezen op de gebogen rand, maar nu brengt Samsung weer een paar nieuwe functionaliteiten mee. Zo is er "People Edge", hiermee kan je vijf verschillende contacten toevoegen aan de schermrand. Dit kunnen je vijf favoriete contacten zijn, zodat je snel contact met hen kan leggen door ze een mail of bericht te sturen, een videogesprek te beginnen, een foto te verzenden of door ze gewoon te bellen. Aan de andere kant is er nog een gebogen scherm. Daar kan je de snelkoppelingen koppelen aan een aantal applicaties.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus specificaties

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus bevindt zich een 64-bit, octa-core Exynos 7420 processor. Dit is dezelfde processor als die van de reguliere Galaxy S6. Weer kiest Samsung dus niet voor de doorgaans populaire chipsets van Qualcomm, maar geeft het de eigen processor de voorkeur. Daar is niks mis mee, integendeel. De Exynos 7420 processor heeft zich namelijk bewezen bij de S6, en zal dat ook zeker doen bij de Galaxy S6 Edge Plus. Daarnaast krijgt de smartphone de beschikking over maar liefst 4GB RAM. Hierdoor zal de S6 Edge+ erg snel reageren en soepel werken.

Als camera beschikt de Galaxy S6 Edge Plus over een 16 megapixel camera met een f/1.9 aperture achterop. De voorkant moet het doen met een 5 megapixel camera. De camera achterop is dezelfde camera als die van zijn voorganger, die uitstekende reacties krijg op de kwaliteit van de camera. Logisch dat Samsung deze dus niet veranderd, want de foto's en video's van de Galaxy S6 Edge+ zullen prachtig zijn.

Verdere specificaties van de Galaxy S6 Edge Plus zijn de 3000 mAh batterij, de nieuwste versie van Android 5.1 en het opslaggeheugen dat bestaat uit 32 of 64 GB. Helaas is er geen mogelijkheid tot uitbreiding met een micro-sd kaart, dus je doet er goed aan om te bedenken hoeveel geheugen je nodig hebt. Van de 64GB versie is het helaas nog niet helemaal duidelijk of hij naar Nederland komt, maar zou in dat geval wel 100 euro meer kosten.

Galaxy S6 Edge Plus prijs en abonnement

Op 4 september 2015 mag de Galaxy S6 Edge Plus zich voor zijn release in Nederland gaan opmaken. Voor zo'n premium smartphone van Samsung mag je dan ook de hoofdprijs gaan betalen, maar dan heb je zeker wel wat. De prijs voor de Samsung Galaxy S6 Edge Plus bedraagt bij de introductie 799 euro. Omdat dit zeker een hoop geld is om in 1x te betalen, zullen veel mensen kiezen voor een Galaxy S6 Edge Plus abonnement. Hierdoor betaal je de kosten van het losse toestel over de periode van het abonnement, met een eventuele bijbetaling.