-

Samsung Galaxy Xcover abonnement

Samsung Galaxy Xcover

Ben je op zoek naar een Samsung Galaxy Xcover abonnement? Vergelijk alle Samsung Galaxy Xcover aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung Galaxy Xcover

Inmiddels is de Galaxy lijn van Samsung behoorlijk uitgebreid, maar het kan altijd nog gekker en beter. De Galaxy Xcover is een mooi voorbeeld hiervan, want het is de eerste smartphone van Samsung die ook tegen water en stof kan. Dit toestel is speciaal gelanceerd voor een doelgroep die zich veel bezig houdt met outdoor activiteiten zoals fietsen, hiken en wintersport. Het is uiteraard de grote vraag of deze Xcover ook onze tests doorstaat. Maar niet alleen voor avonturiers is deze telefoon interessant, ook voor bouwvakkers of mensen die veel buiten werken is dit een perfect toestel wat tegen een stootje kan. Tel daarbij op dat deze nieuwe Galaxy ook nog eens wordt ingeschaald als budget-smartphone maakt het nog een stuk aantrekkelijker.

Robuust

Zodra wij de Galaxy Xcover uitpakken moeten we direct opmerken dat het toestel een frisse en robuuste uitstraling heeft. Dat hij fris oogt is mooi meegenomen, maar dat hij ook robuust oogt is nog belangrijker bij deze Xcover, daar koop je hem natuurlijk voor. We krijgen totaal niet het idee dat het toestel na een paar flinke valpartijen uit elkaar zou vallen. Rondom het toestel is een koperachtige kleur te zien wat het toestel ook het frisse en chique uiterlijk meegeeft. Je hebt niet het idee dat je met een budget-smartphone te maken hebt en dat zijn we wel anders gewend geweest in de huidige Galaxy lijn. De achterzijde heeft een behoorlijk robuust uiterlijk door het design van de achterklep, maar ook door de aanwezigheid van een fors schroef en op elke hoek een klein rubbertje om direct contact met de ondergrond te vermijden.

De duurtest

De belangrijkste feature die we natuurlijk gaan bespreken is of het toestel werkelijk waterdicht en stofbestendig is. Het design heeft ons wel de indruk gegeven dat het toestel dit ook werkelijk is, maar het kan natuurlijk ook gezichtsbedrog zijn. Gezien de verschillende extra handelingen die Samsung heeft verricht, zoals het afsluiten van poorten, lijkt Samsung dan ook serieus met deze smartphone bezig te zijn geweest om hem waterdicht te maken. Onderhuids zien wij ook dat Samsung, middels door extra rubbers en plastic, de accu goed heeft ingepakt om deze helemaal van de buitenwereld af te sluiten. Zodra wij het toestel in een volgelopen gootsteen leggen lijkt er niets aan de hand te zijn. We halen het toestel er na 2 minuten weer uit en hij functioneert direct. Een goed teken dus. We gaan het toestel eens onder water aan het werk zetten door muziek op te zetten. Hierna leggen we het toestel in het water en daar blijft hij dan ook liggen de komende vijf minuten. Verbazend genoeg blijft het toestel gewoon werken en wanneer we het toestel weer uit het water halen is de muziek nog vrolijk aan het doorspelen. Hiermee is ook onze zorg omtrent de speaker en de microfoon verdwenen en lijkt Samsung ook hier aan gedacht te hebben. Wanneer de kap weer verwijderd wordt zien we dat de accu kurkdroog is en dus heeft het extra plastic en rubber goed zijn werk gedaan. De rest van de achterzijde is wel vochtig, maar hier is de Xcover duidelijk op berekend. Het testen van het toestel in stof is helaas erg lastig, maar ook hier zijn wij van overtuigd dat de Xcover hier geen probleem mee heeft.

Conclusie

De Galaxy Xcover is echt een stoere en robuuste telefoon. Het design spreekt ons erg aan en straalt ook direct een erg sterke smartphone uit. De watertest heeft ook uitgewezen dat het toestel zonder problemen dit kan doorstaan en hierdoor heeft Samsung datgene waargemaakt waar ze ook mee adverteren. De Xcover is een leuke budget-smartphone voor mensen die veel buiten zijn en waarbij de telefoon nog wel eens door het stof of water moet. Hij kan misschien geen extreme omstandigheden aan, maar daar is de prijs ook niet naar. Gezien deze prijs is hij ook erg nog eens een stuk interessanter dan menig ander model in de Galaxy-lijn. Wat ons betreft heeft de Xcover zich goed bewezen en is een mooie toevoeging in de Galaxy reeks, maar als tip geven we Samsung wel mee dat ze voor een eventuele opvolger het scherm moeten verbeteren.