-

Sony Xperia X Compact abonnement

Sony Xperia X Compact

Ben je op zoek naar een Sony Xperia X Compact abonnement? Vergelijk alle Sony Xperia X Compact aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Sony Xperia X Compact

Tijdens de jaarlijkse elektronica beurs IFA te Berlijn heeft Sony weer twee nieuwe edities toegevoegd aan de Xperia lijn. Eén van die toestellen is de Sony Xperia X Compact. Sony plaatst het apparaat in het midden segment. Wanneer je de X Compact in de hand hebt, dan voelt het toestel degelijk aan. Het glas aan de voorkant gaat feilloos over in de kunststof achterkant en dat voelt prettig in je hand. In tegenstelling tot zijn naam moeten we eerlijk bekennen, dat de Xperia X Compact met 4,6-inch niet super compact te noemen is, maar wel een stuk kleiner dan zijn 5,2-inch broer.

De Xperia X Compact past met zijn aluminium/kunststof design volledig in de Xperia-lijn. Je kan het toestel herkennen aan zijn lichte nieuwe kleuren, maar vooral aan zijn opvallende camera setup. Daar ligt dan ook de grote kracht van dit compacte toestel. Net als het vlaggenschip de Xperia XZ beschikt de Compact over een 23-megapixel hoofdcamera met Sony’s nieuwste sensor, de RGBC-IR sensor. Dankzij die sensor is het toestel in staat om foto’s nog levendigere kleuren te geven.

Ontwerp van de Xperia X Compact

Zoals je gewend bent van Sony, passen de smartphones uit de Xperia lijn volledig binnen de huisstijl van de Japanse fabrikant. Simpel en doeltreffend zijn woorden die vast en zeker in Japan op grote borden bij de design afdeling staan. Het gevolg is een uitstekend en vooral ook herkenbaar design. Daarmee onderscheidt het merk zich van de andere fabrikanten maar niet echt binnen het eigen merk. De Xperia X Compact lijkt veel op zijn grotere broer de XZ. Beide toestellen delen ook veel elementen, zoals hun camera en nieuwe sensoren.

De X Compact heeft een 4,6-inch gebogen beeldscherm dat naadloos over gaat in de metalen rand en kunststof achterkant. Aan de zijkant vind je de vingerafdrukscanner waarmee je het toestel ook tot leven roept. Het toestel weegt 135 gram en heeft de volgende afmetingen: 129 mm hoog, 65 mm breed en 9,5 mm dik. Wanneer je het apparaat in je handen hebt voel je de robuuste kwaliteit van de Japanse fabrikant. Het toestel is beschikbaar in wit, lichtblauw en zwart.

Sony Xperia X Compact hardware

Voor wat betreft de specs kan de Xperia X Compact zich meten met de besten. Het toestel heeft een 4,6-inch HD beeldscherm. Het Triluminos Display laat zeer heldere kleuren zien en heeft een 720p resolutie. De Sony smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 650 processor van Qualcomm. De hexa-core processor heeft vier 1,4 GHz kernen en twee 1,8 GHz kernen. Er is 3 GB aan werkgeheugen aanwezig en je hebt 32 GB aan opslag capaciteit. Mocht je meer nodig hebben, dan kun je een microSD-kaart gebruiken tot 256 GB. Er is een 2.700 mAh batterij die niet te verwijderen is. Je kunt de batterij wel vliegensvlug opladen. De Xperia X Compact loopt op Android 6 Marshmallow.

Het opladen heeft Sony veel slimmer gemaakt en daardoor gaat je batterij veel langer mee. Het toestel leert jouw patronen herkennen zodat het slimmer oplaadt. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je batterij nooit verder dan 90% wordt opgeladen in de nacht. Net voordat jij uit bed komt, volgt de resterende 10%. Deze methode is veel beter voor je batterij en de accucapaciteit blijft daardoor langer behouden.

Een camera die in de toekomst kijkt

Sony heeft een indrukwekkend camera verleden. Je verwacht dan ook een goede camera in je Sony smartphone. Daarin weet de Xperia X Compact zelfs positief te verrassen. Het toestel heeft voor zijn prijsklasse namelijk een overdreven goede camera. Niet alleen de indrukwekkende 23-megapixel camera geeft hoge verwachtingen. Vooral de nieuwe sensor en voorspellende autofocus maken het toestel een waar genot voor de smartphone-fotograaf.

De 23-megapixel hoofdcamera heeft niet alleen een LED-flitser maar ook laserfocus en de nieuwe RGBC-IR sensor. Daarmee wordt je niet alleen enorm geholpen met het scherpstellen van het perfecte moment. De Xperia X Compact kan ook anticiperen op bewegende elementen in het beeld en de RGBC-IR stemt kleuren af op de werkelijkheid. Snelheid is natuurlijk gewenst, wanneer je ergens bent en een foto wil maken. Vanuit je tas of broekzak kun je onwijs snel een foto maken. Je hoeft het apparaat alleen maar te richten en de cameraknop ingedrukt houden. Binnen 0,6 seconden staat jouw scenario op de foto.

Voorop is een 5-megapixel camera gemonteerd. Het is een groothoeklens met f/2.0 diafragma. Je kunt er zelfs in een donkere setting genoeg licht mee verzamelen voor een duidelijke foto. De groothoek lens is ook nog eens super handig om je hele vriendengroep te fotograferen.

Connectiviteit

De Xperia X Compact ondersteunt 2G, 3G en 4G LTE Cat. 6 en beschikt over Bluetooth 4.2, Wi-Fi Miracast en NFC. De smartphone is helemaal klaar om je bankpas te vervangen dankzij NFC.

Deze high-end middenklasser is gericht op fotografie en daarin bevindt het toestel zich in een klasse apart. Het is daarnaast ook nog eens een zeer snel toestel dat alledaagse activiteiten zoals surfen over het internet, games en WhatApp vloeiend zal uitvoeren. De Sony Xperia X Compact heeft een adviesprijs van 449,00 euro. De aanschaf van een nieuwe smartphone kun je op verschillende manieren bekostigen. Koop je het toestel in een keer of wil je het in termijnen betalen. Welke optie het meest aantrekkelijk is, verschilt per individu. Wij tonen je hier een overzicht van de beste deals voor de Sony Xperia X Compact.