-

Sony Xperia Z5 Compact abonnement

Sony Xperia Z5 Compact

Ben je op zoek naar een Sony Xperia Z5 Compact abonnement? Vergelijk alle Sony Xperia Z5 Compact aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Sony Xperia Z5 Compact

De nieuwe Xperia Z5 Compact is misschien nog wel de meest interessante smartphone die momenteel te verkrijgen is. Zoals de naam het al zegt is het een compacte smartphone, echter met alle functies en hardware van zijn grotere broer, de Xperia Z5. Dankzij zijn compacte vormgeving is het dus een heel stuk eenvoudiger om de Xperia Z5 Compact mee te nemen op reis en is de smartphone dus ook een heel stuk beter te bedienen met een hand. Het is daarnaast ook de eerste compacte smartphone die zonder enige toegift op specificaties op de markt komt. Veel kleinere modellen moeten het namelijk ook vaak stellen met lagere specificaties en juist om deze reden is misschien wel deze Xperia Z5 Compact een heel stuk interessanter dan menig een denkt.

Compact maar compleet

Zoals gezegd is de Xperia Z5 Compact een compacte smartphone, maar direct ook een complete smartphone. Qua specificaties is hij gelijkwaardig aan de Xperia Z5 en beschikt dus ook over de 2 Ghz octa-core processor welke wordt ondersteunt door 3 GB werkgeheugen. Ook Android 5.1 en de verbeterde 23 megapixels camera is gewoon aanwezig. Het enige wat bij de Xperia Z5 Compact is gewijzigd is het verkleinde scherm. Zo beschikt deze smartphone over een 4.6 inch touchscreen en hiermee heeft de smartphone het perfecte formaat om toch nog lekker in de hand te kunnen houden, terwijl het scherm groot genoeg is om alle applicaties kwijt te kunnen op het beginscherm. Er is hier goed over nagedacht en de uitwerking is gewoon subliem, maar dit waren wij eerlijk gezegd al gewend van Sony. Overigens moeten wij hierbij wel opmerken dat het 4.6 inch touchscreen geen Full HD resolutie heeft, maar slechts beschikt over een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels.

Reisgenoot

De nieuwe Xperia Z5 Compact is misschien wel de ideale reisgenoot. Dankzij zijn compacte formaat is het een stuk makkelijk mee te nemen en past de smartphone in elke broekzak. Ook tijdens de reizen kun je ongestoord foto's en video's maken dankzij de standaard 32 GB opslag die aanwezig is. Ook de camera levert hierbij een belangrijke bijdrage in het vastleggen van deze mooie momenten. En wees niet bang dat er een beetje stof of water in de buurt is, want ook deze Xperia Z5 Compact beschikt over de befaamde IP68-certificering waar vrijwel elke smartphone van Sony tegenwoordig over beschikt.

Applicaties

Een groot voordeel van deze Xperia Z5 Compact is het gebruik van Android 5.1 en de eigen schil die Sony heeft ontwikkeld om zo de gebruikerservaring te vergroten. Standaard heeft Sony al enkele applicaties geinstalleerd, maar uiteraard kun je via de Google Play Store ook eigen applicaties downloaden zoals games of social media. Ook hierin zijn geen beperkingen te bespeuren en is het zelfs een genot om de applicaties te laten werken. Zonder haperingen werkt de Xperia Z5 Compact alles netjes af en kun je ongestoord gamen zonder dat de smartphone ook maar een kik geeft.

Conclusie

Wij waren al erg enthousiast over zijn grote broer, de Xperia Z5, maar deze compacte versie heeft misschien meer ons hart gestolen en doen smelten. Je levert misschien in op beeldkwaliteit, maar voor de rest heeft deze Xperia Z5 Compact alles in huis om elke andere concurrent nog het nakijken te geven. Het opmerkelijke is dat deze compacte versie eindelijk eens ook over de hardware beschikt waar ook de grotere broer over beschikt.

Alternatieven voor de Sony Xperia Z5 Compact vergelijken