-

Sony Xperia Z5 abonnement

Sony Xperia Z5

Ben je op zoek naar een Sony Xperia Z5 abonnement? Vergelijk alle Sony Xperia Z5 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Sony Xperia Z5

Reviews

(6.0)
Mede mogelijk gemaakt door: Sony Xperia Z5

De nieuwe Xperia Z5 beschikt over alle mogelijkheden die je maar kunt wensen in een smartphone. Zo beschikt dit nieuwe vlaggenschip over een vingerafdrukscanner om zo de telefoon makkelijk te kunnen ontgrendelen, maar zijn er ook weer veel wijzigingen aangebracht in en rondom het toestel. Qua design is er misschien weinig nieuws aan de horizon en is ook deze Xperia Z5 gewoon weer erg stijlvol, dun en ook nog eens licht. Hiermee treedt deze nieuwe smartphone direct in de voetsporen van zijn voorganger, namelijk de Xperia Z3 Plus. Onderhuids is er wel degelijk meer gewijzigd en heeft de Xperia Z5 een flinke stap voorwaarts gemaakt in zowel snelheid als capaciteit. En dat is uiteraard positief nieuws voor de echte Xperia-fan!

Stappen vooruit

Er zijn natuurlijk altijd zaken die je niet perse hoeft te wijzigen en zo is de processor en het werkgeheugen niet gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger. Ook deze Xperia Z5 beschikt dus over een 2 Ghz octa-core processor met 3 GB wekrgeheugen. Dit is meer dan voldoende voor een smartphone en hiermee blijft ook deze Xperia Z5 een erg krachtige smartphone. Toch is de camera weer flink verbeterd en beschikt de smartphone nu over een 23 megapixels camera met verbeterde beeldsensor. Alsof dit nog niet genoeg is heeft Sony ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om de software aan te passen en zelfs enkele functies toe te voegen om zo het gebruiksgemak van de gehele smartphone te verhogen. Hiermee lijkt er weinig verandering te zijn gemaakt, maar de schijn bedriegt en deze wijziging in het dagelijks gebruik is duidelijk merkbaar. Hier heeft Sony dus een goede slag geslagen met de nieuwe Xperia Z5.

Oude stramien

Zoals gezegd zijn er ook zaken ongewijzigd gebleven. Ook de water- en stofdichte behuizing is hier een mooi voorbeeld van. Ook deze Xperia Z5 heeft, net als zijn voorgangers, wederom de befaamde IP68-certificering ontvangen en hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat het een gevoelige smartphone is. Hiermee is de smartphone niet alleen erg luxe en functioneel, maar kan de Xperia Z5 ook nog eens makkelijk tegen een stootje.

Kracht

De kracht van alle Xperia smartphones zit hem wel in de geweldige camerafunctie en alles wat hier omheen zit. Sony levert standaard enkele apps mee om de camera zo optimaal mogelijk te gebruiken, maar ook de enorme hoge resolutie draagt natuurlijk bij aan een schitterende foto of video. Ook in situaties waar het licht niet ruimschoots aanwezig is weet deze Xperia Z5 ook nog erg mooie foto's te maken. Met de 8 megapixels camera aan de voorzijde kunnen er ook nog eens prachtige selfies worden gemaakt of kun je een gekke video met vrienden opnemen. De nieuwe Xperia Z5 heeft dus alles in huis voor de perfecte foto's en is een aparte camera dus echt niet meer nodig. Dankzij de standaard 32 GB opslag is er ook ruimschoots voldoende ruimte voor deze foto's, video's of uiteraard andere applicaties.

Conclusie van de Sony Xperia Z5

De nieuwe Xperia Z5 is een waardige opvolger en overtreft qua functionaliteit en gebruiksgemak ruimschoots zijn voorganger. Vooral het dagelijkse gebruik is duidelijk gewijzigd en in positieve zin. Het is misschien niet de goedkoopste smartphone, maar je krijgt er wel een hoop voor terug en werkelijk alles is aanwezig wat je gewoon kunt verwachten in een duurdere smartphone. Ten opzichte van directe concurrenten is deze Xperia Z5 misschien toch wel de smartphone die je moet hebben als je echt naar een serieuze smartphone zoekt.

Alternatieven voor de Sony Xperia Z5 vergelijken