-

Vergelijk alle refurbished smartphones

Een Refurbished telefoon is een smartphone die om verschillende redenen retour gestuurd is. Daarna is hij door de winkel opnieuw nagekeken en indien nodig gerepareerd. Vervolgens kan je het toestel als nieuw aanschaffen voor een voordeligere prijs tegen dezelfde garantievoorwaarden. Een refurbished iPhone is dus als nieuw, maar dan veel goedkoper.
Apple telefoons met abonnement
Samsung telefoons met abonnement
Huawei telefoons met abonnement
Sony telefoons met abonnement
LG telefoons met abonnement
Nokia telefoons met abonnement
Honor telefoons met abonnement
Motorola telefoons met abonnement

Wat betekent Refurbished en hoe werkt dat?

Refurbished is een behoorlijk nieuw begrip dat snel in populariteit toeneemt. Je leest er ook steeds meer over en dat is niet zo vreemd. Want een refurbished iPhone is bijvoorbeeld veel goedkoper dan dat je het zelfde model nieuw koopt. Daarnaast is die refurbished telefoon ook nog eens beter voor het milieu. Maar wat is refurbished precies en waar moet je op letten?

Als die toestellen dan al gebruikt zijn, waarom koop ik niet gewoon een tweedehands? Een slimme vraag. Toch is er wel degelijk een groot verschil tussen tweedehands en refurbished. Koop je namelijk een tweedehands iPhone dan weet je niet wat daar mee gebeurt is en krijg je natuurlijk ook geen garantie.

De voordelen van refurbished:
  • lage prijs
  • Hoge kwaliteit
  • 12 tot 24 maanden garantie
  • Duurzame keuze
  • Vaak geldt: niet goed geld terug (binnen 14 dagen)
De nadelen van refurbished:
  • Eventueel zichtbare gebruikssporen
  • Niet alle modellen leverbaar
Wat is Refurbished?

Wat betekent refurbished of wat is refurbished? De letterlijke vertaling van refurbished is reviseren. Een bijna net zo onbegrijpelijk woord dat staat voor: het maken van een nieuwe, verbeterde of gemoderniseerde versie.

Een refurbished iPhone is volledig gecontroleerd, van binnen en buiten schoongemaakt en eventueel zijn er enkele onderdelen vernieuwd. Indien nodig worden enkele onderdelen zoals de behuizing of batterij van het toestel vernieuwd. Afhankelijk van de refurbisher wordt de telefoon handmatig op verschillende punten gecontroleerd of juist door geavanceerde robots die tientallen punten nalopen. Mocht een toestel niet voldoen aan de strenge criteria? In dat geval worden onderdelen vervangen of eindigt het proces en wordt het toestel niet verkocht. Het centrale thema van deze methode is kwaliteit!

Van binnen dik in orde & buiten mogelijke gebruikssporen

Het product dat je nu krijgt is in technische kwaliteit gelijkwaardig aan een fonkel nieuw toestel, maar een stuk goedkoper. Je voordeel kan soms wel oplopen tot 300 euro of 60% van de nieuwprijs. Het uiterlijk van de producten kan achter wel afwijken van het nieuwe product. Je hebt namelijk nog steeds te maken met een device dat gebruikt is. Vanwege die gebruikssporen gebruiken de aanbieders van refurbished artikelen een soort gradatie of classificatie systeem.

Die systemen werken heel eenvoudig: bij meer gebruikerssporen wordt de classificatie lager en het gevolg is natuurlijk dat de prijs nog voordeliger is.

Verschil in classificatie of gradatie van refurbished apparaten

Er zijn bij refurbished apparaten allerlei classificaties en gradaties. Helaas zijn daarvoor geen standaarden en je moet altijd goed opletten wat je koopt. Bekijk tijdens het vergelijken van verschillende producten altijd wat de gradaties betekenen. De meest gebruikte classificaties zijn als volgt:

Verschillende categorie├źn

Verschillende refurbished aanbieders werken met categorie├źn van A tot en met C. De producten zijn stuk voor stuk technisch in uitstekende conditie, schoongemaakt en technisch bijna niet te onderscheiden van nieuw. Op de buitenkant kun je wel enkele lichte gebruikssporen zien. Voor die buitenkant is juist de classificatie. Een betere classificatie wil in dat geval zeggen dat je minder gebruikssporen terug ziet. Een bijgevolg is natuurlijk dat de apparaten duurder worden.

Uiterlijk volgens een sterren systeem

Er zijn ook leveranciers van refurbished iPhones die bijvoorbeeld met een sterren systeem werken. Vanaf drie tot vijf sterren wordt hiermee duidelijk gemaakt wat je mag verwachten van het betreffende product. Drie sterren apparaten zijn het meest voordelig, maar daar zie je dan ook zeker enkele ( duidelijke ) gebruikssporen op terug. Voor elke ster hoger zijn die gebruikssporen minder en moet je rekenen op een iets hogere prijs. Alle toestellen hebben trouwens een volledige interne schoonmaak en check gehad zodat de hardware aan de binnenkant aan dezelfde strenge voorwaarden voldoen. Daarom krijg je ook op alle refurbished apparaten garantie. Een garantie die varieert van 12 tot 24 maanden.

Bijdrage aan duurzaamheid

Nou willen we je niet wijs maken dat je met een refurbished smartphones, tablets of laptops de wereld zal redden. Toch zorgen de enorme vraag naar en hoeveelheid aan apparaten wel voor enkele zorgelijke situaties. Want de gigantische vraag heeft een mega industrie tot gevolg die jaarlijks miljarden apparaten maakt. Je kunt je voorstellen dat dergelijke processen een gigantische invloed hebben op onze natuur. Je moet dan denken aan uitstoot van broeikasgassen, mijnbouw naar stoffen die al schaars zijn en het ontstaan van gevaarlijk afval vanwege onder andere zuren in batterijen. Kwalijke zaken voor het milieu.

Dankzij de keuze voor een refurbished draag je een klein steentje bij aan een duurzame wereld. Je geeft een apparaat namelijk een tweede leven en daarmee levert je een actieve bijdrage aan het milieu. Jouw keuze vermindert de uitstoot van broeikasgassen, bespaart energie & materiaal waardoor er weer iets minder schaarse delfstoffen nodig zijn en je bespaart zelfs kosten.

Keuzehulp: